Západné spravodajské služby špekulujú o pohybe ruských vojsk. Aké sú skutočné ciele? (VIDEO)
13 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Plánuje Rusko napadnúť Ukrajinu? Západné spravodajské služby majú podozrenie, že za súčasným pohybom vojsk na ruských hraniciach sú v skutočnosti iné ciele, píše epochtimes.de.

Podľa západných spravodajských služieb je hlavným cieľom Ruska presunúť svoje jednotky na Ukrajinu, aby si vynútilo ústupky zo strany NATO v sporných politických a vojenských otázkach.

Vyzerá to tak, že Rusko chce právne záväzné záruky, že Ukrajina sa nikdy nestane členom NATO, povedal vysokopostavený predstaviteľ spravodajských služieb krátko pred stretnutím ministrov zahraničných vecí krajín G7 v Liverpoole. Rusko tiež chce, aby sa Aliancia zdržala trvalého umiestnenia vojenských jednotiek a vybavenia na Ukrajine, ukončila všetku vojenskú podporu krajine a prestala vykonávať vojenské cvičenia v blízkosti Ruska.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Rusko v skutočnosti reaguje na problémy, ktoré samé vytvára

„Rusko sa snaží vykresliť, že je ohrozené, a že reaguje na správanie Západu," -  povedal vedúci predstaviteľ. V skutočnosti podľa neho krajina len reaguje na problémy, ktoré samA vytvára. „Je to „podpaľač“, ktorý sa snaží hrať úlohu hasiča," - poznamenal.

Ako možnú príčinu súčasného postupu vlády v Moskve uviedol predstaviteľ spravodajských služieb obavu, že vývoj na Ukrajine by mohol vyvolať neželané túžby medzi ruským obyvateľstvom. Hrozbou podľa neho je, že Ukrajina by mohla byť vzorom a vyvinúť sa v ešte demokratickejší štát so slobodnými voľbami, diverzifikovanou ekonomikou a dodržiavaním západných princípov a hodnôt. To by podľa neho mohlo byť nebezpečnejšie ako sila vojenských aparátov.

„Komunikačný manuál“ EÚ považuje Vianoce za diskriminačné: Zákaz hovoriť o Vianociach a spomínať Máriu! Ide o snahu odstrániť kresťanstvo? (Steffen Munter)
Komentár Steffena Muntera (The Epoch Times) Európska komisia vydala „komunikačný manuál“ Zjednotení v rozmanitosti, ktorý sa v Taliansku stretol s protestmi. V niektorých jeho častiach sa hovorí dokonca o „protináboženskej zaujatosti“. V... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Pripomína to rok 2014

Podľa NATO Rusko na hraniciach s Ukrajinou sústreďuje 75 000 až 100 000 vojakov. Tento vývoj pripomína rok 2014, kedy Rusko po nepokojoch na Ukrajine anektovalo Krymský polostrov a začalo podporovať separatistov na východe Ukrajiny, čo stále pokračuje.

Pokiaľ ide o otázku, či by Rusko mohlo vtrhnúť na Ukrajinu, ak by hrozby nepriniesla želané výsledky, predstaviteľ spravodajských služieb uviedol, že by pravdepodobne bolo potrebných podstatne viac vojakov, ako je v súčasnosti na mieste. Zároveň zdôraznil, že Rusko je schopné rýchlo zmobilizovať ďalšie jednotky. Podľa neho je teraz dôležité konať opatrne a pripraviť sa na možnosť rozsiahlej vojenskej operácie koncom januára alebo začiatkom februára. Upozornil, že si nemožno dovoliť luxus predpokladať najlepší možný scenár, uzatvára epochtimes.de

(Medzititulky red. HD.)

Ako v diktatúre: „Špicľovanie“ koronovým režimom. Viedenskí policajti už majú toho dosť! (Bernadette Conradsová)
Komentár Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Erózia policajného aparátu. Šikanovanie a „špicľovanie“ radových policajtov. Tých oddeľuje od ľudí masívna vládna propaganda a vnútorný aparát informátorov. Kritici vlády nemajú šancu na kariérny... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.