Varovanie kvôli Omikronu: Vysoké riziko nákazy pre 2x očkovaných a prekonaných
21 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Podľa nemeckého Inštitútu Roberta Kocha sú ľudia, ktorí boli dvakrát očkovaní, a tí, ktorí sa uzdravili, teraz vystavení vysokému riziku nákazy novým variantom vírusu Omikron, informuje Der Spiegel.

Veľmi vysoké riziko nákazy

Vzhľadom na rýchlo sa šíriaci omikrónový variant koronavírusu Inštitút Roberta Kocha (RKI) upravil svoje hodnotenie rizika. RKI celkovo hodnotí riziko pre zdravie občanov ako „veľmi vysoké".

Dokonca aj dvakrát očkovaní a tí, ktorí sa uzdravili, sú vystavení vysokému riziku, zatiaľ čo riziko nákazy pre trikrát očkovaných sa uvádza ako „mierne".

Hon na čarodejnice: „Vyhadzov“ za odmietnutie podriadiť sa koronovej diktatúre
Komentár Wochenblick Uznávaný profesor viedenskej Lekárskej univerzity a špičkový lekár ostro kritizoval šéfa Rakúskej lekárskej komory. Ten hrozí výpoveďami neočkovaných lekárov. Profesor viedenskej Lekárskej univerzity Dr. Andreas Sönnichsen... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Mimoriadne rýchle šírenie

„Dôvodom je rýchle šírenie sa variantu Omikron. Podľa súčasných poznatkov aj z iných krajín sa šíri podstatne rýchlejšie a účinnejšie ako predchádzajúce varianty vírusu," píše RKI.

Inštitút sa obáva náhleho nárastu počtu infekcií a rýchleho preťaženia zdravotníckeho systému v dôsledku rýchleho šírenia variantu Omikron. Cieľom musí byť spomalenie dynamiky jeho šírenia, minimalizácia závažných ochorení a úmrtí a zníženie záťaže zdravotného systému prostredníctvom obmedzenia kontaktov a iných opatrení, vyhlásil inštitút.

Vedci sa bránia útokom a manipulácii s ich názormi. Veda musí byť slobodná!
Komentár The Epoch Times Kvôli rastúcemu napätiu a umelo vyrábanej nevraživosti voči vedcom sa významní výskumní pracovníci cítia byť ohrození. Hovoria o manipuláciou s ich mienkou a negatívnym ovplyvňovaním verejnej diskusie. Demokracia má vážny... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vo všetkých vekových kategóriách

Sedemdňová incidencia je v Nemecku veľmi vysoká vo všetkých vekových skupinách - najmä v skupine neočkovaných - a je tiež výrazne vyššia ako v rovnakom období minulého roka.

Podľa RKI sú počty ľudí liečených v nemocnici na COVID-19 a počty úmrtí tiež na vysokej alebo veľmi vysokej úrovni. Okrem toho sa infekčné reťazce dajú už len ťažko vysledovať, pretože ohniská sa vyskytujú v rôznych prostrediach.

Vládna elita „pribrzďuje“. Odvráti sa povinné očkovanie na pracovisku?
Komentár Wochenblick Zdá sa, že varovné štrajky a mohutné demonštrácie v Rakúsku konečne zapôsobili a priniesli prvé ovocie. Povinné očkovanie v systéme zdravotníctva by malo totiž zničujúce dôsledky. O prácu by prišli stovky neočkovaných... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nový rozmer pandémie

Politici sa tiež zaoberajú otázkou, ako sa vysporiadať s novým variantom. Pomôcť by mohlo aj zatvorenie klubov a diskoték. Tieto opatrenia sú reakciou na naliehavú výzvu novej vládnej Rady odborníkov v súvislosti s koronavírusom. Podľa nich nový variant ohrozuje Nemecko „novým rozmerom" pandémie.

Varovanie odborníkov

Odborníci varujú pred nákazou dvakrát očkované osoby, ako aj tých, ktorý COVID už prekonali. „Môže to viesť k explozívnemu šíreniu." Podľa nich sa dá očakávať značné preťaženie nemocníc, dodáva Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Vlna protestu proti povinnému očkovaniu: Ostrý otvorený list zdravotnej sestry
Názor Wochenblick Napriek všetkým sľubom počas volebnej kampane sa teraz v Nemecku uvažuje o zavedení povinného očkovania. Zatiaľ je otvorené, či je plošné povinné očkovanie v súlade s ústavou, alebo sa bude týkať len určitých profesijných skupín.... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová
 

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.