Obavy z omikronu rastú: samotné očkovanie na ukončenie pandémie NESTAČÍ
17 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Proti Omikronu nemajú optimálnu ochranu ani očkovaní, ani tí, ktorí COVID už prekonali, píše gmx.net.

Odborníci odhadujú, že bude podstatne väčší podiel ľudí náchylných na tento variant, než to bolo v prípade delty. Keďže omikron je relatívne nový, mnohé jeho vlastnosti sa nedajú presnejšie predvídať. Stále zostáva veľa otvorených otázok, priznala infektologička Jana Schroederová z nemeckého Rheinu.

Militarizácia logistiky očkovania plánovaná podľa Billa Gatesa? (Achim Baumann) (VIDEO)
Komentár Achima Baumanna (Wochenblick) Až 5 miliónom Rakúšanov hrozia pokuty za neuposlúchnutie „rozkazu“ nechať sa povinne zaočkovať Už niekoľko mesiacov sa v Rakúsku, Nemecku, ale aj vo Švajčiarsku zvyšuje agresívna propaganda proti ľuďom,... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Čím je výnimočný?

Omikron má pozoruhodný počet genetických mutácií na kľúčových miestach. Viac ako 30 mutácií ovplyvňuje tzv. spike proteín, ktorý vírus využíva na vstup do ľudských buniek. Nový variant je navyše oveľa infekčnejší než delta.

Laboratórne testy naznačujú, že tento variant ohrozuje aj zaočkovaných. Omikron dokáže prekonať prvú líniu obrany - protilátky. Imunitný systém očkovaných ľudí má iné prostriedky na obranu.

Omikron môže značne ovplyvniť šírenie vírusu zaočkovanými.  Ani tí, čo majú za sebou dve dávky vakcíny, nie sú pred ním v bezpečí a mali by byť opatrní.

Za masové očkovanie v čase pandémie zaplatíme vysokú cenu (Geert Vanden Bossche)
Názor Geerta Vandena Bosschea (The Epoch Times) Masové očkovanie proti koronavírusu v čase pandémie spôsobí globálnu katastrofu „epických rozmerov" Jeden z popredných svetových virológov a veľký zástanca očkovacích látok bije na poplach. Geert... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Do akej miery sú vakcíny účinné voči omikronu?

Podľa konzorcia  Biontech/Pfizer ani dve dávky vakcíny nie sú dostatočnou ochranou pred infekciou. Ako uvádza štúdia z Veľkej Británie, účinnosť vakcíny voči omikronu klesá na 34 percent 15 týždňov po druhej dávke vakcíny Pfizer. Ľudia, ktorí boli očkovaní dvoma dávkami vakcíny spoločnosti AstraZeneca, už neboli chránení. Dva týždne po „posilňovacom“ očkovaní sa však účinnosť u oboch vakcín zvýšila na viac ako 70 percent.

Hoci „posilňovacia“ vakcinácia môže opäť zvýšiť hladinu protilátok a chrániť tak pred infekciou, podľa súčasných zistení nie je dokonalá. Zaznamenali sa totiž už aj prípady omikronu u trojnásobne očkovaných ľudí. Virologička Sandra Cieseková z Univerzitnej nemocnice vo Frankfurte varovala, že sústredenie sa na „posilňovacie“ očkovanie nebude stačiť, lebo ochrana sa opäť oslabí.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V koľkých krajinách ho už zistili?

„Omikron sa šíri takou rýchlosťou, akú sme nezaznamenali pri žiadnom predchádzajúcom variante," – skonštatoval v Ženeve šéf Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Nový variant zistili už v 77 krajinách.  V skutočnosti ich ale bude oveľa viac, len ho tam ešte neodhalili.

Vo Veľkej Británii odborníci predpokladajú zdvojnásobenie počtu prípadov každé dva až tri dni, prípadne ešte rýchlejšie. Podľa odhadov zdravotného úradu EÚ ECDC sa omikron pravdepodobne stane dominantným variantom v Európe už v prvých dvoch mesiacoch roku 2022.

Odpor ľudí nezlomí ani najsilnejší korona-režim
Názor Juliana Schernthanera Megademonštrácia ako epicentrun slobody. Celá Európa vzhliada na Viedeň. Tá ponúkla oslavu slobody Do ulíc Viedne vyšlo vyše 100 000 ľudí. Ukázali, že im záleží na slobode a základných právach. Vedia, že „sloboda", o... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Čo radia odborníci?

Samotné očkovanie žiadnu krajinu nevyvedie z tejto koronakrízy. Potrebné sú aj rúška, odstupy, vetranie a hygiena rúk. Viacerí odborníci zdôrazňujú potrebu prispôsobiť vakcíny priamo na omikron, dodáva gmx.net.

Ako v diktatúre: „Špicľovanie“ koronovým režimom. Viedenskí policajti už majú toho dosť! (Bernadette Conradsová)
Komentár Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Erózia policajného aparátu. Šikanovanie a „špicľovanie“ radových policajtov. Tých oddeľuje od ľudí masívna vládna propaganda a vnútorný aparát informátorov. Kritici vlády nemajú šancu na kariérny... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

------------------------------------------

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.