Merkelová obvinila Bielorusko z „hybridného útoku" s cieľom destabilizovať EÚ
27 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V súvislosti s utečeneckou krízou na poľsko-bieloruských hraniciach obvinila nemecká kancelárka Angela Merkelová (CDU) bieloruské vedenie z úmyselnej destabilizácie EÚ, píše epochtimes.de.

Zneužívanie ľudí na hybridné ciele

Minsk nalákal migrantov do krajiny „hybridným útokom" s cieľom „destabilizovať celú Európsku úniu", - uviedla Merkelová po stretnutí s predsedom poľskej vlády Mateuszom Morawieckim v Berlíne. Ubezpečila Poľsko o „plnej solidarite zo strany Nemecka".

Merkelová tiež vyzvala na zásah Rusko, ktoré má s Bieloruskom osobitné vzťahy. Moskva musí dať jasne najavo, že „ľudia nesmú byť zneužívaní na hybridné účely", - zdôraznila Merkelová.

Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk. Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vyše 750 „útokov" migrantov na poľských hraniciach

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a poľský prezident Andrzej Duda rokovali v Bruseli o situácii na bielorusko-poľskej hranici. Stoltenberg opäť odsúdil Lukašenkovo konanie ako „nehumánne a cynické".

Duda zdôraznil, že Poľsko v súčasnosti eviduje „viac ako 750 útokov" na svojich hraniciach. Migranti útočili na poľské sily „nožmi, kovovými tyčami a niekedy aj slzotvorným plynom". To svedčí o tom, že ich vybavuje Bielorusko.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Poľská pohraničná stráž medzitým opäť zaznamenala nelegálne pokusy o prekročenie hranice. V stredu večer sa viac ako 230 migrantov a utečencov násilne pokúsilo prekročiť poľské hranice z Bieloruska.

Migrantom v útokoch pomáhajú bieloruskí vojaci

Migrantom pomáhali bieloruskí vojaci, ktorí oslepovali poľských pohraničníkov, policajtov a vojakov jasnými svetlami a lasermi. Podľa hovorkyne pohraničnej stráže bolo hospitalizovaných päť migrantov. Ostatní boli odvezení späť na hranice s Bieloruskom.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Merkelová zvažuje možnosť ďalších sankcií voči Rusku

Na stretnutí Merkelovej a Morawieckého sa hovorilo aj o pohybe ruských vojsk na hraniciach s Ukrajinou. „Veľmi ma mrzí, že ruský prezident nebol ochotný zorganizovať ďalšie politické stretnutie na vysokej úrovni v normandskom formáte na konci môjho funkčného obdobia," – poznamenala Merkelová.

Povedala, že ďalšie sankcie sú tiež opatrením, o ktorom musia štáty EÚ hovoriť. „Ak neuvidíme žiaden pokrok, treba na to reagovať," - povedala odchádzajúca kancelárka.

Moskva popiera vojnové zámery

Západ a vláda v Kyjeve obviňujú Rusko z podnecovania napätia rozmiestnením veľkého počtu vojakov na hraniciach s Ukrajinou a z možných príprav na inváziu. Moskva popiera akékoľvek vojnové zámery, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!