Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
18 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk.

Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred hrozbou celosvetovej pandémie. A to vtedy ľudia nemali ešte ani tušenia o COVIDe. Teraz predpovedá ďalšiu katastrofu.

Zakladateľ Microsoftu upozorňuje, že vlády sa musia pripraviť na ďalšie budúce pandémie a spomína bioteroristické útoky napríklad pravými kiahňami.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa vedeckého časopisu Nature pravé kiahne zabili v 20.storočí vyše 300 miliónov ľudí. Toto vírusové ochorenie sa spočiatku prejavovalo ako chrípka a prenášalo sa kvapôčkovou infekciou, jej ťažší variant mal fatálny koniec až u 30 percent pacientov.

Gates vyzval na vytvorenie novej pracovnej pandemickej skupiny Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Pripustil, že výskum bude síce drahý, ale povedie k ďalším inováciám, ako je odstránenie chrípky či bežného prechladnutia.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Varuje pred bioterorizmom

Pracovná skupina WHO by mala dohľad nad pandémiou a spúšťala to, čo Gates nazval „hry so zárodkami“, kedy krajiny reagujú na udalosti, ktoré by mohli vyvolať ďalšiu krízu.

Môže ísť napríklad o bioteroristov, ktorí by rozniesli kiahne na desiatich letiskách. Gate dodáva: „Existujú epidémie spôsobené prirodzeným spôsobom a epidémie spôsobené bioterorizmom, ktoré môžu byť ešte horšie ako to, čo zažívame dnes.“

Štúdia: Najväčšia úmrtnosť na COVID je v krajinách s najvyššou mierou očkovania
Údaje zo 185 krajín a štúdia uverejnená v časopise European Journal of Epidemiology ukazujú, že najvyššia incidencia a úmrtnosť na COVID-19 je v krajinách, kde je očkovanie najrozšírenejšie, píše epochtimes.de. Najvyššia úmrtnosť v krajinách s... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nepoprel význam vakcín

Portál startitup pripomína, že dnes už viac ako 52 percent svetovej populácie dostalo aspoň jednu dávku vakcíny proti COVIDu-19. Gates hovorí, že ide o naozaj pozoruhodný úspech. Ľudstvo nikdy nevyrobilo a nedistribuovalo vakcínu proti chorobe rýchlejšie, ako to bolo v prípade tých proti COVIDu-19.

(Medzititulky red. HD.)

Nemecká očkovacia komisia neodporúča vakcínu Moderna pre ľudí do 30 rokov. Dôvod: srdcové ochorenia u mužov (!)
Nemecká Stála komisia pre očkovanie (Stiko) teraz dala palec dole geneticky modifikovanej vakcíne "Spikevax" proti COVIDu-19 od spoločnosti Moderna. Platí to pre osoby do 30 rokov, informuje rakúsky Wochenblick. Nemeckí odborníci na očkovanie... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!