Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
17 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der Spiegel.

Nemocnice pre kolapsom

Nemocničná starostlivosť v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko je kvôli napätej situácii na pokraji kolapsu. Salzburské štátne nemocnice (Salk) v utorok oznámili, že sa budú vytvárať triediace tímy, pretože čoskoro už nebude možné zaručiť liečbu všetkých pacientov podľa platných noriem.

Očkovanie Pfizerom: 357 vedľajších účinkov u 200 000 francúzskych vojakov... a trest za odmietnutie vakcíny (VIDEO)
Po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 sa u desiatok príslušníkov armády vo Francúzsku vyskytli vážne zdravotné problémy, píše epochtimes.de. Francúzska armáda sa obáva početných vedľajších účinkov po očkovaní vakcínou proti... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Rozdeľovanie pacientov – triáž -  znamená, že zdravotnícki pracovníci sa musia rozhodnúť, komu pomôžu ako prvému, pretože im chýba vybavenie a personál. Podľa hovorcu kliník bude šesťčlenný tím zložený z piatich lekárov a právnika rozhodovať, kto ešte môže dostať intenzívnu liečbu a kto už nie.

Prudko rastie 7-dňová incidencia

Salzbursko má v súčasnosti najvyššiu sedemdňovú chorobnosť spomedzi rakúskych spolkových krajín s viac ako 1 500 novými infekciami na 100 000 obyvateľov. Horné Rakúsko nasleduje v tesnom závese s hodnotou viac ako 1 400.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Rakúski lekári intenzívnej starostlivosti preto v utorok vyzvali na krátky lockdown pre všetkých obyvateľov týchto dvoch regiónov. Situácia bola „veľmi, veľmi napätá", povedal Walter Hasibeder, predseda odborného združenia Ögari (Rakúska spoločnosť pre anestéziológiu, reanimačnú a intenzívnu medicínu).

„Naliehavo preto vyzývame politických lídrov, aby prijali potrebné opatrenia na výrazné zníženie výskytu infekcie," - cituje ORF výkonného riaditeľa Salk Paula Sunglera.

Roztržka kvôli údajnej Macronovej SMS austrálskemu premiérovi
V súvislosti s krachom dohody o ponorkách medzi Francúzskom a Austráliou sa na verejnosť dostala SMS, ktorú údajne poslal Macron austrálskemu premiérovi. Únik informácií vyvolalo veľké rozhorčenie, píše nemecký Der Spiegel. Nové problémy v spore... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Už nie je čas na dlhé premýšľanie

Konzervatívna Rakúska ľudová strana (ÖVP) kancelára Alexandra Schallenberga sa v uplynulých dňoch ostro postavila proti snahe ministra zdravotníctva Wolfganga Mücksteina (Zelení) zaviesť celoštátne obmedzenia nočného vychádzania. Konzervatívna strana kancelára naopak podporuje lockdown pre neočkovaných, ktorý v Rakúsku platí od pondelka, dodáva Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Scenára sociálnej biedy sa vďaka COVIDU už možno ani nedožijeme
Sociálne siete tú plné zaručených politických „návodov“ na to, ako sa dajú poľahky zlikvidovať drobní podnikatelia. Na jeden z nich vo svojom statuse poukazuje Juraj Mesík. Ako píše, nie je ešte ani polovica novembra a „koleso inflácie sa v Európe... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!