Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
17 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de

K takémuto zisteniu dospela People’s Vaccine Alliance (PVA) na základe výročných správ spoločností a v nich uvedených očakávaní a ziskových marží.

PVA, ktorá zahŕňa približne 80 organizácií, ako napríklad Oxfam a UNAIDS, preskúmala štvrťročné a deväťmesačné správy amerických spoločností Pfizer a Moderna a nemeckej spoločnosti Biontech.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Po analýze údajov o dosiahnutom a očakávanom predaji a zisku aliancia dospela k celkovému ročnému zisku spoločností pred zdanením vo výške 34 miliárd dolárov - len v prípade vakcín proti koronavírusu.

Zisk 93,5 miliónov dolárov denne alebo 1 000 dolárov za jednu sekundu

Tento zisk sa rovná 93,5 miliónom dolárov denne alebo 1 000 dolárov za jednu sekundu. Tieto spoločnosti „vyprodukovali“ počas pandémie päť nových miliardárov, ktorých majetok v súčasnosti predstavuje 35,1 miliardy dolárov.

Roztržka kvôli údajnej Macronovej SMS austrálskemu premiérovi
V súvislosti s krachom dohody o ponorkách medzi Francúzskom a Austráliou sa na verejnosť dostala SMS, ktorú údajne poslal Macron austrálskemu premiérovi. Únik informácií vyvolalo veľké rozhorčenie, píše nemecký Der Spiegel. Nové problémy v spore... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová
 

Zmluvy s najbohatšími vládami

Spoločnosti Pfizer a Biontech, ako aj Moderna „využili svoje monopoly na to, aby uprednostnili najvýhodnejšie zmluvy s najbohatšími vládami", - uviedol Maaza Seyoum z Africkej aliancie a People’s Vaccine Alliance Africa.

Pfizer a Biontech, ktoré spoločne vyrábajú vakcínu proti COVIDu-19, podľa neho predali Africkej únii (AU) 50 miliónov dávok, zatiaľ čo spoločnosť Moderna predala 15 miliónov dávok. Termín dodania je koniec tohto roka, „ale AU nedostala ešte ani jednu dávku ani od jednej spoločnosti", oznámila aliancia. V bohatších krajinách už pritom prebieha posilňovacie očkovanie, píše sa v správe.

Očkovanie Pfizerom: 357 vedľajších účinkov u 200 000 francúzskych vojakov... a trest za odmietnutie vakcíny (VIDEO)
Po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 sa u desiatok príslušníkov armády vo Francúzsku vyskytli vážne zdravotné problémy, píše epochtimes.de. Francúzska armáda sa obáva početných vedľajších účinkov po očkovaní vakcínou proti... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa People’s Vaccine Alliance spoločnosť Moderna doposiaľ dodala do krajín s nízkymi príjmami len 0,2 percenta z celkovej dodávky vakcín, zatiaľ čo spoločnosti Biontech a Pfizer 0,4 percenta, dodáva na záver epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Scenára sociálnej biedy sa vďaka COVIDU už možno ani nedožijeme
Sociálne siete tú plné zaručených politických „návodov“ na to, ako sa dajú poľahky zlikvidovať drobní podnikatelia. Na jeden z nich vo svojom statuse poukazuje Juraj Mesík. Ako píše, nie je ešte ani polovica novembra a „koleso inflácie sa v Európe... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!