Protesty proti prísnym koronovým opatreniam zatriasli celou Európou
22 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Desaťtisíce ľudí cez víkend protestovali, niekde aj násilne, proti novým koronovým obmedzeniam vo viacerých európskych krajinách, informuje epochtimes.de.

Masové protesty vo Viedni v sobotu opakovane narušili verejný poriadok, zatiaľ čo v Rotterdame a Haagu sa dve noci po sebe zaznamenali rozsiahle nepokoje. Aj v Bruseli sa nedeľňajšie masové zhromaždenie skončilo viacerými dramatickými incidentami.

Masívne demonštrácie v Bruseli

Podľa reportéra AFP sa demonštrácia v Bruseli začala v nedeľu pokojne, ale neskôr vypukli nepokoje v blízkosti vládnej štvrte v belgickej metropole. Polícia použila vodné delá a slzotvorný plyn proti demonštrantom, ktorí hádzali predmety na policajtov, podpaľovali drevené palety a útočili na policajné vozidlá. Podľa reportéra bol zranený najmenej jeden demonštrant a dvaja policajti.

Očkovanie Pfizerom: 357 vedľajších účinkov u 200 000 francúzskych vojakov... a trest za odmietnutie vakcíny (VIDEO)
Po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 sa u desiatok príslušníkov armády vo Francúzsku vyskytli vážne zdravotné problémy, píše epochtimes.de. Francúzska armáda sa obáva početných vedľajších účinkov po očkovaní vakcínou proti... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa polície sa na demonštrácii v Bruseli zúčastnilo celkovo približne 35 000 ľudí. Protestovali proti sprísneniu koronových pravidiel, ktoré v stredu oznámila vláda. Ich hnev bol namierený najmä proti tomu, že neočkovaní ľudia už nesmú chodiť do reštaurácií a barov.

Násilie v Holandsku

Predtým sa protesty v Holandsku zmenili na násilné. Po masových nepokojoch v Rotterdame v piatok večer došlo v nedeľu večer k nepokojom v Haagu. Stovky ľudí podpaľovali bicykle a hádzali kamene a pyrotechniku na policajtov. Päť policajtov bolo zranených. Úrady informovali o 19 zatknutých osobách.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Verejnoprávna televízia NOS informovala, že mladí demonštranti hádzali predmety na políciu aj v meste Urk v strednom Holandsku a v mestách v južnej provincii Limburg. Futbalové zápasy v mestách Alkmaar a Almelo sa museli prerušiť po tom, ako na štadióny vtrhli rozzúrení fanúšikovia. Vzhľadom na situáciu s koronavírusom nie je v súčasnosti na futbalové zápasy povolený vstup divákom.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Už v piatok večer došlo počas protestov v Rotterdame k nepokojom. Výtržníci hádzali kamene na policajtov a hasičov, odpaľovali pyrotechniku a podpaľovali vozidlá. Policajti použili varovné výstrely.

Zranenia utrpelo najmenej sedem ľudí vrátane niekoľkých policajtov. Starosta Rotterdamu Ahmed Aboutaleb hovoril o „orgiách násilia". Holandský minister spravodlivosti Ferd Grapperhaus vyjadril zdesenie nad „extrémnym násilím" a oznámil zásah proti výtržníkom.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa polície bolo zatknutých 51 ľudí. Približne polovica z nich boli neplnoletí, povedal. Zhromaždenia v Amsterdame a v meste Breda pri belgických hraniciach však zostali zväčša pokojné.

Protesty v Rakúsku, Chorvátsku, Švédsku a Dánsku

Vo Viedni v sobotu protestovali desaťtisíce ľudí proti lockdownu, ktorý od pondelka platí  v celom Rakúsku, a proti zavedeniu povinného očkovania proti korone, ktoré je naplánované na február. Polícia nahlásila množstvo incidentov. Podľa jej  informácií bolo vznesených celkovo 400 obvinení, najmenej šesť osôb bolo zatknutých.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/18/predavkovanie-ivermektinom-zena-skoncila-na-jednotke-intenzivnej-starostlivosti

Okrem „znepokojených občanov" sa na proteste zúčastnili aj zástupcovia „krajne pravicovej scény a známi neonacisti", uviedol v nedeľu minister vnútra Karl Nehammer. Vyjadril rozhorčenie nad tým, že demonštranti používajú žlté hviezdy s nápisom „Neočkovaný". Zľahčovali tak zločiny národných socialistov. V nedeľu sa takmer 6 000 ľudí zúčastnilo na zhromaždení novej strany proti očkovaniu MFG (Ľudia, sloboda, základné práva) v Linzi.

Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk. Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Demonštrácie proti obmedzeniam sa cez víkend konali aj v ďalších krajinách, napríklad v Chorvátsku, Švédsku a Dánsku.

Európa sa opäť stáva epicentrom pandémie. Deväť z desiatich krajín, v ktorých sa počet prípadov nákazy minulý týždeň zvýšil najrýchlejšie, sa nachádza v Európe, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Scenára sociálnej biedy sa vďaka COVIDU už možno ani nedožijeme
Sociálne siete tú plné zaručených politických „návodov“ na to, ako sa dajú poľahky zlikvidovať drobní podnikatelia. Na jeden z nich vo svojom statuse poukazuje Juraj Mesík. Ako píše, nie je ešte ani polovica novembra a „koleso inflácie sa v Európe... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!