Nemecký minister zdravotníctva chce očkovanie detí bez odporúčania komisie. Lekári varujú pred nátlakom!
22 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Niekoľko dní pred očakávaným rozhodnutím o schválení vakcíny BioNTech pre vekovú skupinu 5 až 11 rokov v celej EÚ varujú zdravotnícki odborníci pred rastúcim nátlakom na deti v súvislosti s pandémiou, píše epochtimes.de.

„Na COVID deti takmer neochoreli. Nemáme ťažké priebehy, ani úmrtia. V tomto ohľade nie je dôvod veci urýchľovať," - povedal Jakob Maske, hovorca Profesijného združenia pediatrov pre noviny Funke-Mediengruppe.  

Očkovanie Pfizerom: 357 vedľajších účinkov u 200 000 francúzskych vojakov... a trest za odmietnutie vakcíny (VIDEO)
Po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 sa u desiatok príslušníkov armády vo Francúzsku vyskytli vážne zdravotné problémy, píše epochtimes.de. Francúzska armáda sa obáva početných vedľajších účinkov po očkovaní vakcínou proti... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Z lekárskeho hľadiska „neexistuje tlak na očkovanie detí od 5 rokov proti COVIDu-19". Podľa Maskeho chcú nemeckí pediatri najprv počkať na príslušné odporúčanie Stálej komisie pre očkovanie (Stiko) po schválení vakcíny pre deti od piatich rokov v celej EÚ.

To platí „aj napriek tomu, že politici sa tentoraz pravdepodobne opäť vyslovia za skoršie očkovanie", povedal Maske. Odporúčanie Stiko znamená, že „prínos očkovania je väčší ako riziko. Ako lekári to chceme vedieť povedať rodičom. Chceme, aby deti mali bezpečné očkovanie."

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Spahn chce očkovanie detí aj bez odporúčania Stiko

Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn (CDU) chce naopak umožniť očkovanie detí aj bez odporúčania Stiko. Maske uviedol, že aj pri vyššej incidencii vo vekovej skupine 5 až 11 rokov by sme mali „zostať pokojní". „Nemáme vysoké zaťaženie chorobami, ktoré by nás nútilo k panike," - povedal. Vysoká incidencia podľa neho súvisí najmä s častým testovaním detí. V dôsledku toho sa zisťuje viac infekcií ako u väčšiny dospelých.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa jeho slov musí byť cieľom „zaočkovať skutočne ohrozené skupiny: starších ľudí či neočkovaných". S ohľadom na každodenný školský život Maske dodal, že skôr, ako sa opäť začne hovoriť o zatváraní škôl kvôli vysokej chorobnosti detí, malo by sa hovoriť aj o povinnom očkovaní, „ak je to potrebné". "Povinné očkovanie je najmenej rušivé opatrenie v porovnaní so zatvorením školy. Prináša menej škody deťom a mladým ľuďom, ako aj dospelým," povedal Maske.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Lauterbach za povinné očkovanie na školách

Politik SPD a lekár Karl Lauterbach sa domnieva, že povinné rúška v školách budú pravdepodobne potrebné počas celej zimy. Podľa jeho odhadu je „veľmi nízka pravdepodobnosť", že ďalší priebeh pandémie koronavírusu bude znamenať, že v školách už nebudú v zimných mesiacoch potrebné povinné rúška, povedal Lauterbach pre Redaktionsnetzwerk Deutschland.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/18/predavkovanie-ivermektinom-zena-skoncila-na-jednotke-intenzivnej-starostlivosti

Politik SPD ostro kritizoval ministerského predsedu Severného Porýnia-Vestfálska Hendrika Wüsta (CDU) za zrušenie povinnosti nosiť rúška v školách. Toto rozhodnutie bolo „nezodpovedné": „Mnoho detí bolo nakazených. Bolo to úplne zbytočné."

Dlhý COVID u detí

Lauterbach varoval pred dlhodobými účinkami COVIDu u detí: Dá sa očakávať, že približne u štyroch až siedmich percent infikovaných detí s príznakmi sa vyvinie tzv. dlhý COVID.

Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk. Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Dlhý COVID našťastie nie je u detí taký závažný ako u dospelých, ale nie je to žiadna maličkosť. Napríklad môže spôsobiť, že deti budú mať „neustále problémy so sústredením", uviedol politik SPD. Nájdu sa deti, ktoré po prekonaní COVIDu „už nie sú také temperamentné a už im to v škole tak dobre nejde" ako predtým“, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.) 

Koniec športovej kariéry ! Vrcholoví športovci hlásia závažné vedľajšie účinky po očkovaní proti COVIDu (VIDEO)
Vrcholoví športovci z Európy a USA hlásia po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 závažné vedľajšie účinky. Bol diagnostikovaný zápal tkaniva okolo srdca, ako aj krvné zrazeniny. Pre francúzskeho tenistu Jérémyho Chardyho to môže znamenať koniec... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!