Chmelár: Pán premiér, musíte konať! Nemôžete byť za chrumkavého pre každého
21 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Nemyslím si, že povinné očkovanie vyrieši náš problém! Iba zvýši extrémnu polarizáciu spoločnosti. Zamýšľa sa o tom vo svojom statuse na sociálnej sieti historik, politický a mediálny analytik a publicista Eduard Chmelár. Podľa neho je náš problém niekde úplne inde.

"Som zaočkovaný, ale nečakajte odo mňa, že budem agitovať za očkovanie. Nedokázal som presvedčiť vlastnú dcéru a najlepšiu priateľku, nemyslím si, že by som v tejto extrémne polarizovanej spoločnosti dokázal presvedčiť nejakú výraznejšiu skupinu ľudí," spustil na úvod Chmelár z vlastnej skúsenosti.

Povinné očkovanie problém nerieši

A aj keby si želal, aby bolo čo najviac ľudí chránených, nemyslí si, že povinné očkovanie vyrieši náš problém. Pravdepodobne iba zvýši extrémnu polarizáciu spoločnosti a čo je hlavné, v tejto fáze a v tejto vlne už podľa publicistu neodvráti počet mŕtvych a kolabujúce nemocnice.

"Tu ide o niečo celkom iné. Náš aktuálny problém je dnes niekde úplne inde," upozorňuje analytik.

Fico: Pán Heger, čo urobíte s človekom, ktorý povinné očkovanie odmietne?
Povinné očkovanie je nechutný fašistický nápad! Týmito slovami reaguje vo videu líder Smeru Robert Fico na vyhlásenie premiéra Hegera. Ten pripustil, že na Slovensku sa zavedie povinné očkovanie proti covidu. Zavedenie lockdownu pre všetkých bez... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Je nutná okamžitá reakcia vlády

Dnešné čísla ukázali, že situácia s covidom je na Slovensku najhoršia na svete. Takáto situácia si podľa Chmelára vyžaduje okamžitú a zásadnú reakciu vlády, ktorej jediným cieľom a kritériom je záchrana ľudských životov.

Podľa publicistu sa však kabinet Eduarda Hegera správa až patologicky váhavo, akoby chcel uspokojiť všetkých. Premiér na jednej strane nie veľmi presvedčivo komunikuje odporúčania odborníkov, na druhej strane prijíma rétoriku opozície a ubezpečuje nezaočkovaných, že z nich nedovolí urobiť občanov druhej kategórie.

Buď naštvete nezaočkovaných alebo naštvete všetkých

"Priatelia, poviem vám pravdu, ktorú nikto nechce počuť: Už niekoľko mesiacov je jasné, že v takejto situácii nemôžete byť za chrumkavého pre každého. Buď naštvete nezaočkovaných alebo naštvete všetkých," upozorňuje Chmelár.

Právnička Laššáková: Očkovanie nie je ani sloboda, ani úsmev, ani nič pozitívne, čo sľubovali
So zdesením sledujem, ako misijná činnosť covidového náboženstva rozsieva hlavne nenávisť. Ľudia sú na seba ako psi! Konštatuje to na sociálnej sieti právnička Judita Laššáková. Akoby to, čo utrpelo v tejto kríze najväčšiu škodu, bola naša... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Opozícia podľa publicistu vláde nepomôže. "To už vidí každý príčetný človek, že oni riešenie nemajú, ponúkajú len účelové bičovanie emócií do krajností. Viniť vládu z počtu mŕtvych na jednej strane a na druhej strane odmietať očkovanie, odmietať rúška, odmietať lockdown, odmietať všetky protiepidemické opatrenia – to je stratégia na vynájdenie perpetuum mobile," odhaľuje stratégiu opozície.

"Vlastne je v istom zmysle až fascinujúce, že dnešná bezútešná doba vygenerovala politikov, ktorí priamo kalkulujú s inteligenciou svojej cieľovej skupiny: takíto politici už neponúkajú len to, čo chcú ich voliči počuť, ale účelovo vytvárajú paralelné svety, v ktorých nefunguje malá násobilka a gravitačné zákony," zamýšľa sa Chmelár.

Blud neprestáva byť bludom, aj keď ho zdieľa väčšina

Lenže podľa neho riadiť sa väčšinovým prianím v situácii, keď ide doslova o prežitie, je úplne scestná stratégia. "Ako hovorieval Lev Nikolajevič Tolstoj, ktorý zomrel práve dnes pred 111 rokmi – Blud neprestáva byť bludom, aj keď ho zdieľa väčšina."

Sudca ÚS J. Drgonec: Namiesto právneho štátu žijeme v policajnom! Vláda zvrhlo klame
Už dávno sa preukázalo, že pravda a láska zvíťaziť nemôže. O to viac víťazí lož a nenávisť. Pripomínať to heslo je strata času. Takto pesimisticky začal rozhovor pre portál ereport.sk emeritný sudca Ústavného súdu SR Ján Drgonec. Netajil svoje... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Publicista tým chce vlastne vo svojom príspevku povedať jediné: Vláda sa musí odhodlať konať. Konať odvážne, ale aj a predovšetkým efektívne.

Vzchopte sa!

"Môže fňukať, akú má deštruktívnu a nezodpovednú opozíciu, ale zodpovednosť nesie vláda. História ju nebude posudzovať podľa toho, aká bola nálada v spoločnosti, ale podľa toho, ako dokáže vyriešiť jestvujúce problémy, ktoré stoja pred nami tu a teraz," varuje koaličných predstaviteľov historik.

Podľa Chmelára diskusií už bolo dosť. "Štátnik prejde krstom ohňom práve vo chvíli, keď sú všetci nerozhodní, váhaví a ustráchaní – a on vytýči cieľ. To je môj názor," uzavrel publicista. 

Podľa vlasov spoznáš, kto je očkovaný: Hára nám budú viať ako na koncerte Iron Maiden!
Apartheid pre nezaočkovaných! Jedine tak sa podľa opzičného poslanca za stranu Smer-SD Ľuboša Blahu dá nazvať to, čo na nás vládni papaláši pripravili. Vo svojom statuse na sociálnej sieti Blaha hneď použil príklad - zaočkovaná pani prezidentka... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!