Sudca ÚS J. Drgonec: Namiesto právneho štátu žijeme v policajnom! Vláda zvrhlo klame
20 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Už dávno sa preukázalo, že pravda a láska zvíťaziť nemôže. O to viac víťazí lož a nenávisť. Pripomínať to heslo je strata času. Takto pesimisticky začal rozhovor pre portál ereport.sk emeritný sudca Ústavného súdu SR Ján Drgonec. Netajil svoje rozhorčenie nad tým, čo sa na Slovensku deje.

Pred pár dňami celé Slovensko aj Česko oslávilo Deň boja za slobodu a demokraciu a Drgonec si nenechal ujsť príležitosť a upozornil na krásny príklad budovania demokracie a ochrany ľudských práv v našej republike.

Čo sú to tie ľudské práva?

"Premiér Heger usporiadal mecheche pre pozvaných k 17. novembru a najzaujímavejšie bolo, že na pozvánkach bolo uvedené, že neočkovaní nemajú prístup. V tom je obrovský paradox," začal v rozhovore Drgonec. "My vydávame 17. november za deň boja za ľudské práva a tých, ktorí za ľudské práva bojovali nepozvali, lebo si dovolili bojovať za ľudské práva aj dnes," upozorňuje sudca.

Podľa Drgonca to, že sa niekto nedá zaočkovať robí práve v mene ochrany ľudských práv.

Vláda posilňuje policajný štát

Aj sprísňovanie opatrení v boji proti pandémii sú podľa Drgonca s pohľadu oficiálnych činiteľov o posilňovaní policajného štátu, ktorý tu máme namiesto toho právneho. Veľmi rád by poznal zloženie tzv. odborných orgánov, ktoré radia vláde, a zistil ako je to s ich odbornosťou. 

"Konečne by sa mal prijať zákon o tejto poradnej činnosti a zodpovednosti za ňu," hovorí sudca. Podľa neho totiž tieto poradné orgány hrubo porušujú záväzky Slovenska z medzinárodných dohovorov a takisto hrubo porušujú ústavu. "Som presvedčený, že sú si vedomí toho, že ich nejaká zodpovednosť nezaťažuje," konštatuje Drgonec.

Remišová poza naše chrbáty v Bruseli prosíka o cenzúru sociálnych sietí
"Sociálne siete musia zabrať pri odstraňovaní škodlivého obsahu." Žiada v Bruseli Veronika Remišová.To, čo je škodlivé a čo nie, je zrejmé. Všeto to, čo je iný názor ako jej názor, prípadne koaličný, prinajhoršom mainstreamový. Sloboda slova,... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Negatívne účinky vláda bagatelizuje

Bývalý sudca nie je vôbec proti očkovaniu, no je zástancom toho, aby sa hovorilo aj o negatívnych účinkoch vakcinácie. "Rozhodne je tu zlý úmysel členov vlády, lebo zatajujú pred obyvateľstvom, čo je schopné spôsobiť očkovanie proti Covidu," upozorňuje na nekalé praktiky vlády. 

Podľa Drgonca ak sa nejaký náš odborník dostane k tejto téme čo len okrajovo, začne sa zdôrazňovať to, že je to len ojedinelý výskyt vedľajších účinkov, takmer nepodstatný. "To je v poriadku, nikto nehovorí, že vedľajšie účinky sa vyskytujú bežne, že ich je takmer viac, ako očkovania, ale z hľadiska jedinca, ktorý na celý život zostane postihnutý, lebo u neho dôjde na vedľajší účinok, je to veľmi závažná záležitosť!" Varuje sudca.

Preto podľa Drgonca musí byť na tom jedincovi, aby sa rozhodol, či bude riskovať nebezpečenstvo súvisiace s očkovaním alebo uprednostní ochranu pred nebezpečenstvom, ku ktorému môže dôjsť poskytnutím lekárskej starostlivosti.

Imunológ Karel Drbal: Upierame chorým základnú liečbu Covidu!
Komunita lekárskych špecialistov upiera pacientom základnú liečbu Covidu! Imunológ Karel Drbal je jedným z kritických hlasov ohľadom súčasného prístupu ku covidu. Bol to práve on, ktorý v ČT hovoril o generických liekoch, ktoré sa dajú pacientovi s... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Naši predstavitelia zvrhlo klamú!

Pokiaľ ide o dobrovoľnosť očkovania naši predstavitelia podľa Drgonca "zvrhlo klamú"! "Vonkoncom to nie je o dobrovoľnom očkovaní. Rada Európy sa uzniesla, že očkovanie musí byť dobrovoľné a my sa tvárime, že aj my plníme túto podmienku," upozorňuje sudca.

"No neplníme," pokračuje. " Tu sa absolútnym nátlakom z rôznych strán ľudia nútia, aby sa dali zaočkovať!" je presvedčený si Drgonec.

Vrátili sme sa do socializmu

"Keď na Slovensku robíme opatrenia proti Covidu, robíme to podľa zásady, ktorú formuloval a proklamoval premiér Heger: Musíme si uvedomiť, že moja sloboda končí tam, kde začína sloboda niekoho iného. To je nezmysel!" varuje sudca.

Podľa Drgonca sme tu niečo také už mali - za socializmu. "Vtedy bol kolektív viac ako jednotlivec. V prípade ľudských práv sa musí hľadať spravodlivá rovnováha. Jedno právo nemôže byť zrušené v mene nejakého vyššieho práva. Základné práva sú totiž rovnocenné, nie je tu žiadne vyššie ani nižšie právo," uzavrel Drgonec.

Expert Jozef Šátek o tom, že manipulovaním faktov mainstream účelovo klame - napríklad o Ficovej korupcii
Do korektnej, no nanajvýš argumentačne jasnej polemiky s prekrúcaním faktov o pôvode korupcie na Slovensku zo strany mainstreamu sa pustil uznávaný expert, bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek. Komentátor Šimečka sa v článku, publikovanom v... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!