Fico: Pán Heger, čo urobíte s človekom, ktorý povinné očkovanie odmietne?
20 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Povinné očkovanie je nechutný fašistický nápad! Týmito slovami reaguje vo videu líder Smeru Robert Fico na vyhlásenie premiéra Hegera. Ten pripustil, že na Slovensku sa zavedie povinné očkovanie proti covidu.  

Zavedenie lockdownu pre všetkých bez ohľadu na očkovanie po vzore Rakúska nie je vylúčené. Ak sa epidemická situácia bude aj naďalej zhoršovať, opatrenia sa budú na budúci týždeň opäť sprísňovať. Aj toto uviedol v sobotu premiér v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Vláda dokonca, po vzore Rakúska, podľa Hegera uvažuje aj o povinnom plošnom očkovaní na Slovensku. Na sociálnych sieťach sa okamžite zniesla vlna kritiky a svoj názor prezentoval aj expremiér Fico. Ten tieto plány vlády odmieta a varuje pred prehlbovaním napätia v spoločnosti.

Video začal detským vtipom

Robert Fico, líder opozičnej strany Smer-SD, však rozhodne nepovažuje takéto zámere vlády za šťastné. Vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti povedal, že premiér mu pripomína blchu z detského vtipu. 

Podľa vlasov spoznáš, kto je očkovaný: Hára nám budú viať ako na koncerte Iron Maiden!
Apartheid pre nezaočkovaných! Jedine tak sa podľa opzičného poslanca za stranu Smer-SD Ľuboša Blahu dá nazvať to, čo na nás vládni papaláši pripravili. Vo svojom statuse na sociálnej sieti Blaha hneď použil príklad - zaočkovaná pani prezidentka... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

“Blcha so slonom idú po moste a blcha nadšene kričí: Ale dupoceme, čo?,” pripomenul vtip Fico sa tým, že Heger je podľa neho stále väčší neborák: "Nič nevie, nič netuší, nič neriadi, o politické líderstvo nikdy ani nezavadil.”

Premiér sa podľa lídra Smeru správa tak, že “niekde niečo započuje, tak to zopakuje”. “Ako manna nebeská mu pravdepodobne prišiel rakúsky nápad povinného očkovania, tak ho okamžite, bez zaváhania a akéhokoľvek rozmýšľania zopakoval, aby dupotal ako tá blcha,” skonštatoval Fico.

Povinné očkovanie by nefungovalo

Podľa Fica je povinné očkovanie nechutný fašistický nápad. “My v Smere urobíme všetko preto, aby na Slovensku nikdy neprešiel,” sľubuje expremiér s tým, že očkovanie musí byť dobrovoľné.

Uhrík: Prestaňte už naháňať ľudí s injekciami!
Povinné očkovanie proti Covidu? V žiadnom prípade! Dušuje sa vo svojom stause na sociálnej sieti europoslanec Milan Uhrík. To fakt máme veriť, že keď sa namiesto 7 ľudí z 10-tich zaočkuje 8 ľudí z 10-tich, tak zrazu vírus zmizne a epidémia... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

“Právne postavenie zaočkovaného, testovaného a toho, kto covid prekonal musí byť rovnaké. Povinné očkovanie je už za všetkými čiarami protiústavnosti. A ani by nefungovalo, pretože krajiny s takmer 100-percentou zaočkovanosťou majú dnes rovnaké problémy v nemocniciach ako Slovensko. Len s tým rozdielom, že skoro všetci hospitalizovaní sú zaočkovaní,” skonštatoval Fico.

Opozičný politik zároveň avizoval, že v momente ako vláda povinné očkovanie zavedie, Smer to napadne na Ústavnom súde SR.

Chodťte od toho preč

V závere videa Fico premiéra označil za trojročného chlapca so zápalkami a vyzval ho: “Chodťte od toho preč”. Na rovinu sa Hegera opýtal: “Pán Heger, čo urobíte s človekom, ktorý odmietne protiústavné povinné očkovanie?”

Heger: Ak sa epidemická situácia nezlepší, opatrenia sa viac sprísnia
Zavedenie lockdownu pre všetkých bez ohľadu na očkovanie po vzore Rakúska nie je vylúčené. Ak sa epidemická situácia bude aj naďalej zhoršovať, opatrenia sa budú na budúci týždeň opäť sprísňovať. Uviedol to premiér Eduard Heger (OĽANO) v diskusnej... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/ Tasr

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!