Podľa vlasov spoznáš, kto je očkovaný: Hára nám budú viať ako na koncerte Iron Maiden!
20 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Apartheid pre nezaočkovaných! Jedine tak sa podľa opzičného poslanca za stranu Smer-SD Ľuboša Blahu dá nazvať to, čo na nás vládni papaláši pripravili.

Vo svojom statuse na sociálnej sieti Blaha hneď použil príklad - zaočkovaná pani prezidentka Zuzana a nezaočkovaná robotníčka Mária.

Protiklady ako vyšité

"Pani Zuzana sa dala zaočkovať medzi prvými, niekedy v januári. Pamätáte - odhalené pliecko a vakcína je sloboda. Podľa vedeckých výskumov je funkčnosť jej januárovej vakcíny už niekoľko mesiacov prakticky nulová," pripomína Blaha.

Napriek tomu si teraz bude podľa smeráka veselo brázdiť obchodnými domami, nemusí mať test a môže s úsmevom šíriť Covid. Zato pani Mária po tvrdej šichte niekde v továrni do obchoďáku ísť nemôže. "Podľudia majú vstup zakázaný. For white only - pardon, FOR VACCINATED ONLY," zdôrazňuje poslanec.

Od celoštátneho lockdownu nás delí 255 hospitalizovaných!
Možno sa nevyhneme celoštátnemu lockdownu! Odborníci v Covid automate upozorňujú, že ak počet pacientov s Covidom presiahne hranicu 3200 a reprodukčné číslo vírusu bude väčšie ako 1, vláda by mala vypnúť automat a zaviesť celonárodné prísne... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

"Ráno sa síce pani Mária pri vstupe do továrne musela testovať a je zdravá, ale ten istý test do obchoďáku nestačí. Tam smie ísť iba pani Zuzana. Má v sebe totiž vyexpirovanú včeličku od Pfizera," približuje situáciu so sprísnenými opatreniami.

"Papalášom je sveta žiť. Tak ako pani Zuzana, aj vládni ministri budú chodiť pekne ostrihaní a učesaní a my nezaočkovaní budeme chodiť ako metalisti - naše hára nám budú viať ako na koncerte Iron Maiden. Podľa vlasov spoznáš, kto je očkovaný. Ani žltú hviezdu nepotrebuješ," sarkasticky dodáva Blaha.

Segregácia á la Ku-Klux-Klan

"Pekne to tá vláda vymyslela - fašizmus se vším všudy. V Amerike sa staneme vzorom pre Ku-Klux-Klan, budú nás oslavovať a skladať o nás piesne - nech žije segregácia in Slovakia!" 

Podľa Blahu to rozdelí aj detské kolektívy. Ak sa totiž pani Mária bojí dať experimentálnu vakcínu svojmu dieťaťu, keďže nevie, aké bude mať následky. Krčméry minule v televízii vravel, že nevie vylúčiť, že o pár rokov zistíme, že očkované dievčatá nebudú môcť mať deti. 

Hygienici majú nové právomoci: Môžu kontrolovať občianske, dávať pokuty aj zatvárať prevádzky
Pozor! Hrozia pokuty až do výšky 5 tisíc eur! Úrad verejného zdravotníctva dostal počas pandémie koronavírusu nové právomoci. Vyplývajú z novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorú len minulý týždeň schválil parlament a... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Kto viac šíri koronavírus?

A tak sa bude podľa poslanca deliť spoločnosť. Na jednu kastu a druhú kastu. Nevraživosť sa bude prehlbovať. A epidemiologický dôvod? Žiaden. Vakcína nechráni pred prenosom Delty. Zaočkovaní sú väčší šíritelia Covidu ako tí najväčší superšíritelia počas druhej vlny - pretože Delta je trojnásobne nákazlivejšia a oni len polovične chránení, varuje Blaha.

"Ale to pani Zuzane nevadí. Svoje okolie už dávno nijako nechráni - do Rakúska by ju už s tým jej januárovým zázrakom nepustili. Ale do Auparku holáhej. A pani Márii treba poriadne zničiť život. Však je to chudobná robotníčka a váži si svoju slobodu - takých ľudí treba zlomiť. A zobrať im všetko. Poštvať proti nim ostatných. Vyhnať, dehumanizovať, izolovať," pokračuje v porovnávaní smerák.

Hlava štátu na ľudí kašle

Podľa opozičného poslanca to takto bude od pondelka na Slovensku fungovať. Obyčajná segregácia. Bez akéhokoľvek epidemiologického zmyslu.

"Áno, napadneme to na Ústavnom súde a budeme proti segregácii bojovať, ako len vieme! Chceme slobodu, chceme rovnoprávnosť! Hlava štátu na ľudí kašle, my za ľudí budeme bojovať!" sľubuje Blaha.

Heger: Ak sa epidemická situácia nezlepší, opatrenia sa viac sprísnia
Zavedenie lockdownu pre všetkých bez ohľadu na očkovanie po vzore Rakúska nie je vylúčené. Ak sa epidemická situácia bude aj naďalej zhoršovať, opatrenia sa budú na budúci týždeň opäť sprísňovať. Uviedol to premiér Eduard Heger (OĽANO) v diskusnej... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/ Tasr

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!