Lučanského smrť ešte nie je vyriešená, nehovorte teda o samovražde! Apeluje Radačovský
19 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

K smrti a poraneniu došlo za doposiaľ neobjasnených okolností! Upozorňuje na svojej stránke na sociálnych médiách bývalý sudca, europoslanec a splnomocnený zástupca rodiny bývalého prezidenta Policajného zboru Lučanského Miroslav Radačovský.

Apeluje na médiá

"Trápi ma, ako splnomocneného zástupcu poškodených pána gen. Lučanského to, že niektoré médiá, novinári a ďalší používajú pojem “gen. Lučanský spáchal samovraždu”," píše Radačovský.

Doposiaľ neobjasnené okolnosti

Podľa europoslanca by právne akceptovateľné, eticky morálne a správne bolo používať pojem "k smrti generála a poraneniu došlo za doposiaľ neobjasnených okolností". Je chybou, keď médiá dookola omieľajú, že Milan Lučanský vo väzbe spáchal samovraždu, keďže príčina jeho smrti ešte stále nebola potvrdená a uzavretá oficiálnym policajným vyšetrovaním.

"Toto je jednoduchá právna ale aj ľudská prosba mňa, ako splnomocneného zástupcu poškodených a poškodeného Ing. Adama Lučanského, jedného z mojich akreditovaných asistentov v Bruseli, aby sa slovné spojenie "spáchal samovraždu", nepoužívalo," apeluje Radačovský.

Chýbajúcich učiteľov nahradia študenti: Ešte viac znížime kvalitu, myslí si odborník
Katastrofálnu situáciu s nedostatkom učiteľov by mali vyriešiť študenti. Minister školstva Branislav Gröhling totiž vyčíslil, že budúci rok bude o 1 500 vyučujúcich menej a do roku 2025 ich bude chýbať takmer osemtisíc.Preto od budúceho roka... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Kedy sa vyšetrovanie ukončí?

Hovorí, že viacerí mu kladú otázky, kedy sa vyšetrovanie ukončí, kedy budú známi páchatelia a kedy budú potrestaní. Považuje však za potrebné uviesť, že nie je vyšetrovateľ, ani prokurátor ani operatívny pracovník polície.

"Som splnomocnený zástupca poškodených, obhajujem ich práva, česť a slušnosť a vo veci trestného konania v zmysle trestného poriadku mám právo vyjadrovať sa k dôkazom, navrhovať dôkazy a pod.," vysvetlil europoslanec, že vyšetrovanie nie je v jeho právomoci.

Exprokurátorka Mišíková si podala Lipšica i Žilinku! TOTO im odkazuje
Mediálne odkazy nepôsobia dobre na verejnosť! Odkázala to bývalá prokurátorka a členka Súdnej rady Eva Mišíková generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Kauzy bosov podsvetia Mišíková v... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!