Tri slovenské merné jednotky v politike - jeden sulík, jeden zaluď a jeden šialenec
07 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Merná jednotka spravidla vyjadruje "kus", zákazník si zvolí počet kusov a touto hodnotou sa vynásobí cena produktu. Ak chete merné jednotky využívať, môžete predávať v m, v kg, v paletách. Zákazník si zvolí počet jednotiek a výsledná cena bude zodpovedať jeho dopytu. S mernými jednotkami v politike je to tak povediac podobné. Volič si môže aktuálne vybrať v rámci koaličnej ponuky napríklad miery ako jeden sulík, jeden zaluď či jeden šialenec. Aha, zabudol som - jeden naď, to je dôležitá merná jednotka. Arogancie a hlúposti. (Ivan Brožík)

Tak teda jeden naď

Nemýľte sa. Ani kilogram sa nepíše s veľkým, ani meter. Jeden naď ako merná jednotka arogancie a hlúposti či hlúpej arogancie či arogantnej hlúposti je fakt. Čítam nemenovaný mainstream, komentár pohlavára titulu a vravím si - toto sú štyri nade. (Minister rovnakého mena má ešte čo doháňať, na dno svojich intelektuálnych rezerv ešte určite nedosiahol.) Nedeľné diskusie koaličných politikov dosahovali na škále jednotky naď asi tak päťku či šestku. Občas sedmičku. Pri najvýdatnejšej desiatke. Iba pán Naď sa priblížil v koncovke na desiatku naďov.

Naď to schytal: Ste spoluzodpovedný za smrť Lučanského a trinásťtisíc ľudí na Covid!
Medializované nahrávky z poľovníckej chaty, sú podľa ministra obrany Jaroslava Naďa len špičkou ľadovca. Je presvedčený, že si „ešte vypočujeme veľa vecí”. Podľa Kaliňáka zase ide iba o snahu zničiť strane Smer meno. Obaja sa stretli v dueli v... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Jeden sulík

S touto mernou jednotkou je to zložitejšie ako s jedným naďom. Jeden sulík je fenomén. Je to emočná chladnička, ak nie priam aj slabšia mraznička. Jeden sulík je vyjadrením stavu, keď niekým absolútne nič nepohne a aj keby sa práve začala tretia svetová, dotyčná osoba bude cez haluškáreň haluškovať halušky do vriacej vody s úsmevom ďalej. Až do úplného uhaluškovania sa. Občas aj ja mám výtlak jedného sulíka, keď už na panvici voní slaninka. Ak sa dosiahne kritická hranica niekoľko sulíkov, pokojne môže polovica národa hladovať, každý desiaty páchať samovraždu a v potravinách nájdete už iba rožky z Poľska. Ale na linke Dubaj - Bratislava lieta napríklad 86 sulíkov. Do obsadenia posledného sedadla v špeciáli "našimi".

Príliš neskoro! Sulík si sype popol na hlavu
Cestu mojej dcéry do Dubaja zaplatím z vlastného! Minister hospodárstva a líder strany SaS Richard Sulík sa konečne vyjadril ku kauze, ktorá v slovenských médiách rezonuje už pár dní, píše portál topky.sk. Zatiaľ, čo o kauze zverejnených pasov... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Jeden zaluď

Toto je mimoriadne zvláštna merná jednotka. Jeden zaluď vyjadruje priermernú schopnosť vysrať sa na každého a všetko, okrem svojich vlastných záujmov. A to po tom, ako ktosi zvolával plné námestia v mene slušného Slovenska, aby sa na chrbtoch prítomných vyniesol do parlamentu a prípadne za prvý kvartál svojho mandátu stihol oprdkávať stoličku už v druhej politickej strane. Treba dodať, že desať zaluďov sa rovná asi tak šiestim naďom a štyrom sulíkom súčasne. Hoci, o drobné tu väčšinou naozaj nejde. Naopak, v tejto jednotkovej kategórii ode priam o luxusné rozmery. A zámery. A ambície. Takých deväť zaluďov, to je napríklad Kolíková. Tri - štyri - Šeliga. A Remiška je za mantinelom stupnice.

Pozor! Šeligu opäť zaujímajú občania, ide mu o nový flek?
24 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Jeden šialenec

Kategória sama o sebe. Pýta sa vás na váš názor a keď si ho vypočuje, vynadá vám, lebo to nie je zlý názor, má však veľkú vadu - nie je to názor jeho, šialencov. Hoci, na druhej strane jeden šialenec robí politiku v jednotkách až nekonečného šialenstva. S podporou svojich maličkých, ktorí to dajú tak do desať šialencov na deň. Jeden šialenec je kráľovská mena, nedelí sa na drobné. Nie je ani hlúpy, nie je ani emočne tupý ako rýľ po sezóne, zjavne nemá ani nejaké vlastné čitateľné záujmy. Je to proste jeden šialenec.

Mainstream opúšťa loď, Matoviča s Kollárom už potopil!
Bizarné! Konštatuje v svojom statuse na sociálnej sieti novinár, komentátor a šéfredaktor mainstreamového spravodajského webu Aktuality.sk Peter Bárdy. Kollár s Matovičom vraj chcú povaliť vlastnú vládu! Svojej vlády už majú asi plné zuby "Boris... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Jedna róba?

Mohli by sme pokračovať aj v mimovládnom priestore. Nemyslím však v tom, ktorý má na Slovensku nepretržite mocenské ambície. Mierim do Pionierskeho paláca. A schádza mi na um ďalšia slovenská politická merná jednotka - jedna róba. (Nie, nepochádzam z Ostravska, kde roba znamená výraz pre dospelú, mimoriadne pracovitú ženu silného ducha a plnšej postavy.) Hm - jedna róba - dalo by sa o tom písať, ale až niekedy nabudúce.

Blaha: Pamätáte na Čaputovej vyrehotanú tvár a nad ňou nápis: Vakcína je sloboda?
Pravda pomaly vychádza na povrch. Pýta sa, že v čom? Nuž v tom, že vakcína vôbec nie je zdravie a už vôbec nie taká sloboda, o akej na začiatku „odborníci“ a vláda hovorili. Fakt, že experimentálny vakcína vôbec nie je taká účinná, a ani bezpečná,... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik