Naď to schytal: Ste spoluzodpovedný za smrť Lučanského a trinásťtisíc ľudí na Covid!
07 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Medializované nahrávky z poľovníckej chaty, sú podľa ministra obrany Jaroslava Naďa len špičkou ľadovca. Je presvedčený, že si ešte vypočujeme veľa vecí”. Podľa Kaliňáka zase ide iba o snahu zničiť strane Smer meno. Obaja sa stretli v dueli v nedeľnej diskusnej relácii Na telo v televízii Markíza.

Riešili sa aj odposluchy

Kým bol predseda Smeru Robert Fico v kauze o ukradnutých 50-tisícoch eur vypovedať na polícii, Kaliňák považuje nahrávky za nezákonné. „Vládna koalícia dúfala, že to na nás nasadí a nájde trestnú činnosť. Nič sa tam nenašlo, len súkromná debata medzi ľuďmi,” skonštatoval.

Slovensko sa aj o zmiznutých peniazoch dozvedelo prostredníctvom nahrávok z chaty, ktoré zverejnili médiá.

Naď tvrdí, že sa týmto tvrdením snažia celý problém len zakryť: „Je jasné, že nechcel ísť na políciu, lebo to získal ilegálne.“ Pýta sa, či sa v Smere vypláca zlatými tehličkami, keďže Fico ich pôvod vysvetlil tak, že ide o stranícke peniaze. Zmizlo mu 50-tisíc eur v hotovosti a zlaté mince.

„My nezneužívame odpočúvanie, tak, ako sa zneužívalo za doby Smeru,“ hovorí Naď. Nesúhlasí s tvrdením, že pytliactvo bolo len zámienkou odpočúvania. Tvrdí, že teraz systém nefunguje tak, že „smerák zavolá kamarátovi sudcovi“, ktorý mu dá povolenie.

Fico Hegerovej vláde: 80 percent národa vás nenávidí a vy zo seba ešte robíte blbcov!
Pred verejnosťou vyzeráte ako blbci! Takto okorenil expremiér, predseda Smeru a opozičný poslanec Robert Fico nedeľnú diskusiu s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou v televízii TA3 v relácii v Politike. Sú prednejšie témy ako reforma... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Kamión zveriny

Aby bolo legitímne nasadiť odpočúvanie takejto chaty pre vyšetrovanie pytliactva, bol by podľa bývalého ministra vnútra potrebný “kamión zveriny”. Kaliňák sa zároveň pýta, prečo nebola kamera umiestnená tam, kde sa zverina spracúva.

Naď si je istý, že existoval podozrenie z pytliactva a nešlo o odpočúvanie opozičného politika: „Išlo o čistú náhodu, také náhody sa stávajú,“ hovorí Naď. Konštatuje, že náhody vedú často k odhaleniu obrovských káuz.

Všetci chcú spravodlivosť

Podľa  Kaliňáka však išlo iba o snahu zničiť strane Smer meno.

Naď tvrdí, že okolo 30 nominantov bývalých vlád, v ktorých bol Smer-SD, sa priznalo k trestnej činnosti. „Veľmi sa bojíte,” povedal Kaliňákovi s tým, že ak súčasná vláda vydrží, spravodlivosť príde. „Skončí divadelné predstavenie Smeru,” podotkol minister. Kaliňák podľa neho začal do politických debát chodiť opäť preto, lebo vie, že je tu už “posledná hranica”.

Kaliňák si, naopak, myslí, že ak sa skončí súčasná vláda, príde na Slovensko spravodlivosť. „Ja by som vás aj nechal dovládnuť, kebyže sa nebojím o Slovensko. O seba sa však nebojím, nechodím s ochrankou,” skonštatoval.

Od zajtra nový prísny režim! Pozrite, čo bude platiť u vás
Väčšina Slovenska bude od pondelka tmavá! Až 36 okresov je v najhoršej čiernej farbe, ktorá dominuje prevažne na východe a v strede krajiny. Oranžové ostávajú už iba posledné dva okresy. Aké opatrenia platia v tom vašom? Mapa Slovenska sa podľa... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Išlo do tuhého

Kaliňák zároveň spomenul aj zosnulého bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Tvrdí, že za jeho smrť nesie zospovednosť aj minister Naď. 

Nepripisuje mu len jeho smrť, tvrdí, že je spolupáchateľom na vražde všetkých, ktorí zomreli na Slovensku koronavírus: „Zabili ste trinásťtisíc ľudí. To ste určite spolupáchateľ,“ hovorí Kaliňák Naďovi. 

Naď reagoval: „Vy sa vyhrážate. Všetko som tu zažil, ale vyhrážanie nie“.

„Podajte na mňa trestné oznámenie,“ kontroval Kaliňák. „Celý čas podvádzate ľudí a potom sa čudujete, že vás ľudia nerešpektujú,” povedal Kaliňák.

Draxler: Médiá likvidujú aj tie najlepšie zámery. Pokrytectvo a manipulácia
Aktivista a exminister školstva sa na svojom profile vyjadril k fungovaniu médií a o tom, ako vytvárajú obraz politiky. Politickým spôsobom a v prospech politikov, ktorých preferujú. Takto však slobodné a nezávislé médiá nemôžu fungovať. Draxler... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Antirúšková kauza

Kaliňák nesúhlasí najmä s tým, aby pre ochranné rúška vznikali v spoločnosti bitky.

Minister obrany zareagoval, že v prípade troch obvinených mužov z nedávneho incidentu s “antirúškarmi” v piešťanskom supermarkete sú dvaja bývalí profesionálni vojaci. „Zámerne chodia do obchodov a provokujú. Robia to pre peniaze,” povedal Naď.

Diváci počas vysielania hlasovali, ktorý z hostí ich presvedčil viac. Na konci relácie presvedčil Robert Kaliňák 64 percent divákov a Jaroslav Naď 36 percent divákov.

Gröhling ignoruje odborníkov. Robí dobre?
Minister školstva Branislav Gröhling s pochybným vzdelaním ohrozuje tisíce žiakov svojím nekompetentným rozhodovaním. Napriek tomu, že sa v téme očkovania odvoláva na odborníkov, v prípade iných návrhov ich odmieta. Vie, že zatvorenie škôl by bolo... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Ján Papuga