Príliš neskoro! Sulík si sype popol na hlavu
05 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Cestu mojej dcéry do Dubaja zaplatím z vlastného! Minister hospodárstva a líder strany SaS Richard Sulík sa konečne vyjadril ku kauze, ktorá v slovenských médiách rezonuje už pár dní, píše portál topky.sk.

Zatiaľ, čo o kauze zverejnených pasov delegátov v Dubaji vrátane ministra hospodárstva a jeho dcéry stihla opozícia usporiadať už niekoľko tlačových besied a celé Slovensko to preberá už niekoľko dní, Sulík si našiel čas až dnes. Líder SaS prišiel sosvojským vysvetlením.

Podcenil reakcie

"Zobral som so sebou moju dcéru Alexandru. Od prvého momentu, kedy som sa s mojou Saškou takto dohodol, bolo mi jasné, že všetky náklady uhradím ja z mojich súkromných peňazí, resp. ona. Išlo o letenku a bývanie. Pri bývaní to išlo, lebo delegácia bývala v jednom hoteli a my v druhom, išlo o súkromné peniaze," otvorene hovorí Sulík.

"Pri letenke vládnym špeciálom to možné nebolo, vyúčtovanie príde až mesiac po odlete. Nemalo to ešte byť kedy zaplatené, ale tu vás ubezpečujem o tom, že to zaplatené bude a tento úmysel som mal od prvého momentu," uvádza dôvod minister hospodárstva.

"Alexandra bola súčasťou delegácie, v lietadle pritom ešte boli 2 voľné miesta, nikoho nevytlačila, cestou späť dokonca až 3 voľné miesta," dodal.

Toto zasiahne každého: Ceny idú hore aj pri základnej potravine!
Ceny múky nezastaviteľne rastú! „Začiatkom októbra jej hodnota narástla o tri centy za kilogram a teraz o ďalšie dva centy,“ približuje manažér pekárne Michal Belan. Pre bežného človeka to znamená, že sa zvýšia ceny chleba a všetkých múčnych... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Síce mal pochybnosti, ale..... aj tak nastala chyba!

Pochybnosti mal však Sulík ešte pred mediálnym prevalením, a o tejto veci sa dohadovali cez mobil. "Z SMS komunikácie z 18. októbra vyplýva to, že radšej to bude deklarovať ako súkromnú cestu, a to sa bohužiaľ nestalo. Tu nastala chyba, podcenil som tú situáciu a Saška uzavrela zmluvu s ministerstvom. Ja som o tom nevedel ani to, čo je to za zmluvu, mal som dôležitejšie veci. Na to, aby Alexandra letela s delegáciou je potrebné mať takúto zmluvu uzavretú. Podcenil som to a uznávam, vyzerá to zle. Stalo sa to nedopatrením. Dôležité je, že neklamem a neklamem ani vo veciach, ktoré sa ma týkajú osobne," nasypal si Sulík popol na hlavu.

Únik si nevie vysvetliť

V prípade šokujúceho úniku celých, nezacenzurovaných pasov delegátov je Sulík zatiaľ stratený. "Neviem ako sa to stalo. Neviem, či to bol cielený útok hackerov, alebo ľahostajnosť zamestnancov, ale zisťujeme to. Ale vyzerá to tak, že zamestnanci nášho ministerstva nepochybili. Dúfam, že NBÚ sa tomuto bude venovať. Takéto údaje nemajú čo unikať a dúfam, že to vyšetrené bude," verí minister.

Podľa Fica na slobodu vyšiel človek, "ktorý má čo povedať"
Predseda strany Smer Robert Fico vyťahuje bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara do politiky. Informuje o tom web domov.sme.sk s odvolaním sa na agentúru SITA. "Šéf Smeru zdôraznil, že obvinenie Gašpara je nezmyselné, lebo je podľa jeho... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Ivan Brožík