Pozor! Šeligu opäť zaujímajú občania, ide mu o nový flek?
24 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Juraj Šeliga (Za ľudí), po tlačovej besede s Igorom Matovičom (OĽaNO) o vile vilôčke vo Francúzsku, v ktorej toho času býva Počiatek vzbudil pozornosť a šírili sa "reči" o tom, že má zrejme namierené na flek ministra spravodlivosti. Inak to asi nebude ani v prípade nedávneho statusu na sociálnej sieti, kde sa opäť pustil do ministerky spravodlivosti. Tvrdí, že je kritický, ale ide mu o občanov a nie je pravda, že nemá rád Máriu Kolíkovú.


Kritika Juraja Šeligu (Za ľudí) sa týka reformy súdnictva, konkrétne súdnej mapy. Má pár otázok, ktoré verejne a virtuálne ministerke spravodlivosti položil. Konkrétne, prostredníctvom sociálnej sieti. Súdna mapa bola podľa neho Kolíkov odprezentovaná chaoticky.


"Najprv sme mali rušiť 24 okresných súdov. Teraz sa zrušia 4 a ako bonus Banská Bystrica príde o krajský súd," píše. A po tejto vete nasleduje jeho záujem o občanov.  "Už nebudú cestovať len občania, ale najnovšie majú cestovať aj sudcovia spoločne s vyššími súdnymi úradníkmi. Logike predloženého návrhu, žiaľ, nerozumiem, pretože neboli predstavené dáta, na základe ktorých bol tento návrh vytvorený, " vysvetľuje. A hľadá kľúč, na základe ktorého rezort spravodlivosti došiel k uvedenej zmene.



Akú moc má sociálna sieť a kto je na nej zo slovenských politikov najsledovanejší?
Sociálna sieť, zvlášť tá najviac používaná, má moc. Kto je ale na Facebooku najviac sledovaným politikom? A prečo sú dôležité pre politikov, komentoval Gabriel Tóth, z agentúry Katedra Komunikácie. Informácie zisťoval portál... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová


Šeliga chce byť opäť hlasom ľudu?

Ministerke preto necháva na sociálnej sieti otázky. A čaká na vysvetlenie.  Pýta sa: "Čo je kľúčom k tomu, ako boli vytvorené jednotlivé obvody, sídla súdov a na základe čoho sa zrušili krajské súdy?  Ak platí, čo pani ministerka povedala, Európska únia nám dá 255 miliónov na reformu, ktorá je de facto zrušením 4 okresných súdov a 5 krajských súdov? Ako sa zrýchli súdne konanie? Stále bude priemerná dĺžka obchodného sporu 24 mesiacov? Ako sa zlepšia mizerné platové podmienky vyšších súdnych úradníkov a administratívnych pracovníkov?





A opäť  poukazuje na to, že sa pýta ako "hlas ľudu." "Toto občanov v skutočnosti zaujíma a toto je kľúčové pre reformu na Slovensku. Máme neprimerane dlhé súdne konania, veľké prieťahy, ktoré znamenajú, že občan čaká na spravodlivosť roky a roky," zdôrazňuje. A hneď aj dodáva, že ak ho pani ministerka presvedčí, že jej návrh znamená, že občan bude mať spravodlivý rozsudok vo svojich rukách rýchlejšie, bude hlasovať ZA všetkými desiatimi.