Pelegrini lavíruje: Útočí na Sulíka, no policajnú brutalitu neodsúdil
05 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Strana Hlas - SD sa dnes na tlačovej konferencii vyjadrila aj ku kauzám ministra hospodárstva Richarda Sulíka pred tým, ako sa konala jeho konferencia. V nej mal vysvetľovať vlastné kauzy v súvislosti s výstavou EXPO v Dubaji. Predseda Hlasu Peter Pelegrini položil otázky, ako vláda zareaguje na zdražovanie alebo na to, že lekárske odbory oznámili, že až 2500 lekárov je pripravených odísť do dôchodku, čo by ohrozilo lekársku starostlivosť.

Pelegrini však predpokladá, že sa Sulík sa na svojej tlačovej konferencii sústredí na svoje kauzy a ich vysvetľovanie namiesto riešenia vážneho stavu na Slovensku. Pelegrini sa vyjadril, že výstava EXPO v Dubaji je fiasko. Otvorila sa neskôr, ako sa mala. Jej súčasťou je slovenská reštaurácia bez kvalitných a známych slovenských produktov. Najväčším úspechom je podľa médií návšteva nášho pavilónu milionárskymi manželmi z nemeckej reality šou. Kým prevádzky krachujú, Sulík chodí variť halušky do Dubaja.

Čo ešte ukážu skeny pasov našej delegácie na EXPO?
Opozičný poslanec Peter Pellegrini podľa HN priniesol informáciu, že do Dubaja na EXPO letel okrem jeho dcéry aj jej šéf, advokát R. Zigo. Podľa tejto informácie Zigo uzavrel s rezortom identickú zmluvu, ako s ministrovou... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Na výlet do Dubaja s dcérou a s jej zamestnávateľom  

Pelegrini nevynechal ani to, že Sulík na výlet do Dubaja vzal svoju dcéru. Vzápätí sa objavila zmluva ministerstva hospodárstva so Sulíkovou dcérou, podľa ktorej mala byť so svojím čerstvým právnickým diplomom ministerskou expertkou na právo. Zmluva bola datovaná na čas, keď bola so svojím otcom v Dubaji.  

Medzi cestujúcimi bol aj advokát, u ktorého robí Sulíkova dcéra koncipientku. Aj ten sa viezol na výlet do Dubaja na náklady štátu. Okrem toho má tento advokát zmluvu s Úradom na reguláciu sieťových odvetví, tiež pod ministrom hospodárstva, na určitú sumu, čo Pelegrini považuje za odmenu za štátne peniaze za to, že Sulíkova dcéra môže uňho robiť koncipientúru. Zároveň je tento advokát podpredsedom predstavenstva elektrární od roku 2020. Do tejto štedro platenej funkcie ho vymenoval Sulík.

Saková: My sa tu hráme s ľudskými životmi!
Nemôžu nám byť ukradnuté státisíce ľudí! Upozornila exministerka vnútra Denisa Saková v diskusnej relácii Na hrane televízie JOJ v rozhovore so súčasnou ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. Dodala, že sa "nemôžeme čudovať, keď okolo súdnej... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ministri tejto vlády si robia, čo chcú

Toto konanie Pelegrini označil za klientelizmus a nechápe, čo si ešte táto vláda môže dovoliť. Vyzval schovaného premiéra Hegera, aby urobil poriadky s ministrom hospodárstva a začal riešiť problémy. Viera, že by to tento papierový predseda vlády dokázal, mu na rozdiel od Róberta Fica zostáva. Podľa Pelegriniho je latka tak nízko položená, že si ministri môžu robiť hocičo a všetci to tolerujú. Predseda strany sa však vyhol priamemu obvineniu médií z toho, že kolaborujú s vládou a prehliadajú pochybenia. Zrejme si nechce pohnevať médiá.  

Opatrenia treba dodržiavať za každú cenu

Na otázku brutálneho zásahu policajtov v piešťanskom Lidli Pelegrini odpovedal opatrne, aby neriskoval stratu politických bodov. Nezastal sa ani policajtov, ani ľudí, ktorí odmietajú rúška a boli násilne spacifikovaní. Trval na dodržiavaní opatrení bez rozoberania ich opodstatnenosti. A vyžadoval, aby ľudia protestovali zákonnými cestami. Bez ohľadu na to, že niektoré opatrenia sú z hľadiska zákonnosti kontroverzné. Jednoznačne zaujal postoj, že ak je raz niečo predpísané, tak to treba dodržiavať. Myslí si to aj preto, že takýto tlak na vládu aj tak nepomôže, individuálne prejavy ľudí koalícia ignoruje.

Politológ Lenč: Vláda fatálne zlyháva, z jej reforiem sa stáva fiasko!
Absolútnym porazeným je OĽaNO, ktoré ani po zmene premiéra nezastavilo svoj pád! Vyjadril sa tak v relácii Ide o pravdu portálu pravda.sk politológ Jozef Lenč z Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Smer naopak svoje preferencie znásobil a Hlas... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Pelegriniho politická stratégia

Pelegrini vyzval k upokojovaniu situácie, nerešpektujúc fakt, že jeho strana, opozícia i celá spoločnosť vyskúšala všetko. A individuálne protesty sú zúfalou snahou zlomiť túto nekompetentnú vládu. Pelegrini sa pochválil, že vzorne dodržiava nariadenia. Tie raz platia a treba ich dodržiavať. Na rozdiel od Smeru - SD tak vyjadril opatrný postoj. Možno predpokladať, že by sa ním riadil aj v prípade, že by zostavil novú vládu. Teraz sa však snaží neodradiť voličov ani prílišnou toleranciou vlády, ani nekompromisným postojom, ktorý sa v čase nekompetentného riadenia štátu priam pýta.         

Kotleba: Ústavný súd už dávno rozhodol. Opatrenia sú neplatné!
Marián Kotleba, poslanec NRSR a predseda Ľudovej strany Naše Slovensko, vo svojom videu analyzoval nález Ústavného súdu o obmedzovaní osobnej slobody a o tom, za akých okolností k nej môže dôjsť. Marián Kotleba pripomenul jednostrannú propagandu... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Ján Papuga