Kotleba: Ústavný súd už dávno rozhodol. Opatrenia sú neplatné!
05 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Marián Kotleba, poslanec NRSR a predseda Ľudovej strany Naše Slovensko, vo svojom videu analyzoval nález Ústavného súdu o obmedzovaní osobnej slobody a o tom, za akých okolností k nej môže dôjsť. 

Marián Kotleba pripomenul jednostrannú propagandu vakcinácie v mienkotvorných médiách. Podľa nich pribúda chorých na covid 19, a preto je jedinou cestou očkovanie. Kotleba však spochybňuje riešenie tejto situácie tzv. covidovým semaforom (automatom), ktorý nemá žiadne opodstatnenie v zákone a navyše ani legislatívne ukotvenie. Je to, podľa neho, len barlička na upevnenie moci vlády. Má odkázať ľuďom, že sa majú naučiť žiť podľa nejakého automatu. Druhý cieľ automatu je prinútiť ľudí, aby sa dali očkovať. Aby si mysleli, že očkovanie je „sloboda“ za každú cenu.

https://login.hlavnydennik.sk/2021/11/02/fico-vlada-ohrozuje-demokraciu-media-jej-pri-tom-sluzia?session=true

Nález potvrdzuje nelegálne konanie vlády

Podľa súčasného covid automatu je väčšina územia v čiernej farbe, čo obmedzuje prevádzky, živnostníkov, oberá ich o základné práva. Vláda chce ukázať ľuďom, že ak nebudú poslúchať, budú pozatváraní a budú si ešte za to platiť dane. Kotleba sa poďakoval prevádzkarom, ktorí nepodľahli tomuto automatu a prevádzky nezatvorili. A vyhlásil, že títo ľudia majú pravdu.

Svoje presvedčenie dokladá existenciou nálezu Ústavného súdu č. PL ÚS 8/94 zo dňa 6. 10. 1994. Na základe neho všetko, čo sa deje v súvislosti s opatreniami je nezákonné, lebo je to proti Ústave SR.

V náleze sa hovorí, že štát nemôže od ľudí za zdravotnú starostlivosť vyžadovať platby. Ďalej sa tam píše, že základné ľudské práva a slobody nemôže obmedziť vyhláška, ale iba zákon. „Zákon nemôže splnomocniť orgán výkonnej moci na vydanie predpisu nižšej právnej sily, ktorý by určoval medze základných práv a slobôd.“ Takto vydané vyhlášky sú protiústavné, protizákonné, neplatné.

https://login.hlavnydennik.sk/2021/11/01/cynicka-arogancia-ciganikovej-a-celej-sas?session=true

Ústava je nad všetky zákony

„Právomoc štátnych orgánov vydávať všeobecne záväzné právne predpisy nižšej právnej sily, než je zákon, vymedzuje priamo ústava, keď umožňuje ich vydanie len na vykonanie ustanovení zákona a v jeho medziach, ale nie na vykonanie ustanovení ústavy,“ píše sa v texte nálezu. Podľa Kotlebu to znamená, že ak je v ústave uvedené, že základné ľudské práva sú nedotknuteľné, tak žiadny zákon nemôže do ľudských práv zasahovať, teda ani vyhláška, ktorá sa podľa vysvetlení vlády vzťahuje na zákon.

„Ústavný súd zistil, že vyhláška ministerstva zdravotníctva nie je v súlade s čl. 13, ods. 1 a 2, s čl. 40 ústavy, pretože ju ako všeobecne záväzný právny predpis upravujúci medze bezplatnosti základného práva na ochranu zdravia ústava vylučuje tým, že tieto medze môže upravovať len zákon,“ cituje Kotleba. Ústava teda jednoznačne potvrdila, že opatrenia vlády a vyhlášky hlavného hygienika sú neplatné. Dokument poslal Mariánovi Kotlebovi majiteľ fitness centra, ktorý napriek covid automatu svoju prevádzku nezavrel.

Na internete sa šíri panika: Očkujú nás vakcínou po záruke?
Čím to Slovákov vlastne očkujú? Sociálne siete zaplnil príspevok s informáciami o očkovaní proti Covid-19, z ktorého bolo jasné, že vakcína je po expirácii. Okamžite sa začala šíriť panika z podozrenia, že nás očkujú starými vakcínami. Sociálnymi... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Napriek právnym argumentom si nevieme pomôcť

Čoraz častejšie sme svedkami, že sa obyčajní ľudia vzpierajú nariadeniam, ktoré ich obmedzujú, ohrozujú ich zdravie a živobytie. Argumentujú podobne, ako načrtol citovaný ústavný nález. Napriek tomu sú zapísaní, pokutovaní, šikanovaní a v posledných dňoch aj brutálne napádaní políciou.

Sledujeme tak pokračovanie drastického rozvratu právneho štátu, kde neplatí nielenže zákon, ale ani Ústava a dokonca ani ústavné nálezy. Pritom sa k nelegálnosti konania vlády prikláňa mnoho právnikov. No namiesto nápravy a návratu k spravodlivosti sú prejavy bojov za práva nechutne potlačené silovými zložkami tejto nekompetentnej vlády.               

Hnus! Ďalší brutálny zásah „hrdinov“ v policajnej uniforme (VIDEO)
Muži, ktorí majú pomáhať a chrániť sa opäť predviedli. A opäť to bolo v obchodnom reťazci Lidl, no tentokrát v Piešťanoch. Žeby aj títo policajti túžili po odmene od svojho šéfa? Policajná brutalita za nenosenie rúška sa opäť prejavila v plnej... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik