Saková: My sa tu hráme s ľudskými životmi!
05 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Nemôžu nám byť ukradnuté státisíce ľudí! Upozornila exministerka vnútra Denisa Saková v diskusnej relácii Na hrane televízie JOJ v rozhovore so súčasnou ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. Dodala, že sa "nemôžeme čudovať, keď okolo súdnej mapy je toľko pochybností".

Tri verzie reformy súdnictva

"Je tu tretia verzia súdnej mapy. Ako môže existovať tretia verzia profesionálne prepracovanej reformy súdnictva?" Pýta sa exministerka Saková. Podľa nej sa nikto nemôže sťažovať na to, že ľudia nemajú vôbec dôveru v súdny systém, keď iba okolo súdnej mapy je toľko pochybností.

"Akými dátami a analýzami je podporená táto reforma?" pokračovala v otázkach Saková. Podľa exministerky sa totiž každá reforma dotýka státisícov ľudí na Slovensku. "My sa tu hráme s ľudskými životmi a nemôže nám byť jedno, či odvolací súd bude v Žiline alebo Banskej Bystrici!" 

Kauza uniknutých nahrávok: Prokurátor odišiel s dlhým nosom, zlyháva opäť polícia?
Z uniknutých nahrávok z poľovníckej chaty majú vyplývať závažné podozrenia. Mal to byť materiál, ktorý sa postará o predĺženie väzby pre exfunkcionárov obvinených v rámci kauzy Očistec. Aspoň tak to videl prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Zákulisné informácie

Saková zmienila aj zákulisnú informáciu, ktorá sa k nej dostala. "Počula som, že preto budú odvolacie súdy v Žiline, Prešove a Trnave, lebo pani ministerka tam má svojich ľudí. Predsedníčku a predsedov odvolacích súdov," prekvapila Saková v priamom prenose.

Podľa nej sa k tomu vyjadril dokonca aj predseda súdnej rady Ján Mazák. "Ten si myslí, že odvolací súd v Bratislave má zostať v Bratislave a nepresúvať sa do Trnavy. Bratislava je predsa úplne ináč vybavená čo sa týka sudcov aj skúseností jednotlivých vyšších súdnych úradníkov."

Odpoveď ministerky.

"Prečo mi je jedno, ktorý súd bude tzv. sídelný alebo ´šéfovský´? Pretože osem krajských súdov ostáva a pri tých odvolacích je jedno či sú na rovnakom mieste. Pojednávania tam sú ojedinelé," znela odpoveď ministerky Kolíkovej.

Podľa nej práve pri rodinno-právnej agende by bolo dobré, keby sudcovia vycestovali za účastníkom.

Prešlo neuveriteľných 36 rokov od smrti slovenského bohéma!
Slovenská legenda, ktorú pozna každý jeden slovák! Jehoi vynimočný barytón možno stále počúvať v rádiach! Dnes by oslavoval 71.narodeniny. Informovala pluska.sk Reč je o Karlovi Duchoňovi, ktorý by si s určitosťou prial aby sme si ho pripomenuli... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Denis Merva