Čo ešte ukážu skeny pasov našej delegácie na EXPO?
05 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Opozičný poslanec Peter Pellegrini podľa HN priniesol informáciu, že do Dubaja na EXPO letel okrem jeho dcéry aj jej šéf, advokát R. Zigo. Podľa tejto informácie Zigo uzavrel s rezortom identickú zmluvu, ako s ministrovou dcérou.

Koncipientka

Zigo je vlastníkom advokátskej kancelárie, v ktorej si Sulíková robí koncipientúru. Opozičný politik upozornil aj na to, že má uzavretú zmluvu s ÚRSO.  "Za to, že si tam mohla jeho dcéra robiť koncipientúru, dostal veľkú zmluvu s ÚRSO a a zobral ho na výlet do Dubaja," Toto je podľa neho čistý klientelizmus a rodinkárstvo.

Ľuboš Blaha exkluzívne pre HD a jeho čitateľov - zdražovanie vás zlikviduje!
"Vlna zdražovania, ktorá sa na Slovensku chystá, kompletne zlikviduje stovky tisíc ľudí. Najväčší dopad to bude mať na tých najchudobnejších, a teda robotníkov, seniorov či mladé rodiny s deťmi." Odpovedá obratom na otázky redakcie HD k téme... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Plat osem tisíc

Pellegrini upozornil aj na to, že Zigo je od konca roku 2020 členom predstavenstva Slovenských elektrární. Tam ho nominoval práve minister Sulík. Podľa majetkového priznania si za mesiac v tejto funkcii zarobil vyše osem tisíc eur. Opozičný líder na brífingu spomenul aj to, že Zigo má aj zmluvu s elektrárňami na poskytovanie advokátskych služieb. Túto informáciu však nemá overenú. Požiadal preto novinárov, aby to zistili. 

Bude vyvodená zodpovednosť?

V tejto situácii Pellegrini vyzval premiéra, aby zaujal jasné stanovisko. "Je to ďalší z dôvodov, aby Richard Sulík skončil vo funkcii vicepremiéra a ministra hospodárstva," dodal a požiadal ho o vyvodenie politickej zodpovednosti. Ministerstvo hospodárstva zastrešuje v mene Slovenska pavilón venovaný našej krajine na výstave EXPO 2020 v Dubaji. 

Aj my chceme žiť. Ale nie takto!
Prišli sme s asistentkou do kancelárie. Dnes máme stránkový deň a jej drobec sa usádza k stolu. Vie, že dostane horúcu čokoládu. Sľúbila som mu ju, keď som ho donútila, aby s nami ešte skočil do trafiky pre krížovky. Klienta máme dohovoreného na... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Nik by nič nezistil...

keby sa internetom nešírili skeny pasov všetkých účastníkov slovenskej delegácie. Práve medzi týmito skenmi figurovala aj Sulíkova dcéra a advokát Zigo. S oboma rezort hospodárstva uzavrel zmluvu o spolupráci. Podľa nej ide o odborníkov na právo v energetike a štát im preplatil náklady na cestu. Sulík k medializovaným informáciám zvolal brífing na piatok popoludní.