Murín: Koalícia zla si vytvorí vlastnú justíciu na odrovnanie opozície a akéhokoľvek odporu občanov
18 | 09 | 2021 I Petra Demková

„A aby už žiadne ďalšie vlády nemali ústavnú väčšinu o to sa postarajú nielen politici, ale predovšetkým mainstreamové médiá. Pán Kollár a jeho poslanci s tým súhlasiť budú. Demonštrácie nepomôžu, lebo nebudú. Čoskoro bude znovu zavedený výnimočný stav, pretože istá potvora vírusová sa opäť na Slovensku mimoriadne a rozšíri,“ predpovedá Murín.



Hrozivá predpoveď spisovateľa

Gustáv Murín zverejnil text, ktorý nazval hrozivou predpoveďou.

„Podľa údajne uniknutých informácií. ‘Koalícia zla’ si vytvorí vlastnú justíciu na odrovnanie opozície a vlastne akéhokoľvek odporu občanov? V ďalších voľbách by prepadli, takže útočia proti základom právneho štátu?“ kladie otázky hneď na úvod spisovateľ.
Opozícia má mesiac, aby niečo urobila

„Demokratická opozícia má maximálne mesiac, aby urobila niečo naozaj účinné, aby zastavili Matoviča a spol.,“ predpovedá Murín. „Za mesiac budú oddelené generálna a špeciálna prokuratúra a upravené ich právomoci tak, že generálna prokuratúra už nebude mať právomoc vyšetrovať, dozorovať a zastavovať trestné činy korupcie, zneužívania právomoci verejných činiteľov, policajtov, politikov, prokurátorov a sudcov. Všetky tieto bude mať len špeciálna prokuratúra,“ predikuje doktor prírodných vied a známy spisovateľ.

Podľa Murína to nebude zďaleka všetko. „Ďalej bude zrušená inšpekcia MV a jej právomoci dostane nový útvar, ktorý bude o mesiac zriadený a jeho činnosť vrátane trestnej bude spadať výlučne do kompetencie špeciálnej prokuratúry a súdu. Bude zriadený Najvyšší špeciálny súd, teda rozhodnutia špeciálneho súdu bude v odvolaní riešiť už len tento súd,“ vymenúva čo sa bude diať ďalej Murín.

Aktuálne: Lipšicov krátky ale drsný odkaz Borisovi Kollárovi!
Daniel Lipšic posiela v piatok večer odkaz predsedovi parlamentu cez sociálnu sieť. Toto sa Borisovi Kollárovi nebude páčiť! Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Petra Demková

Väzba bude skrátená a Čurilla pôjde von

Väzba bude podľa neho zo zákona skrátená na tri mesiace a jej predĺženie bude v mimoriadnych prípadoch možné len Najvyšším špeciálnym súdom. „Teda páni Čurilla a spol. budú o tri mesiace prepustení na slobodu a ich trestné činy bude v odvolaní po novom riešiť už len Najvyšší špeciálny súd. Novo zriadená Špeciálna vyšetrovacia agentúra (miesto inšpekcie MV) bude môcť výlučne stíhať policajtov, politikov, prokurátorov a sudcov,“ odhaduje Gusto Murín.

Podľa neho tie bude výlučne dozorovať špeciálna prokuratúra a súdiť špeciálne súdy. „Kompetencie generálnej prokuratúry a všeobecných súdov budú v tomto smere úplne zrušené.
Nové zákony budú ústavné

"Po novom už nič nebude brániť Matovičovi & Co. trestne stíhať a odsúdiť, kohokoľvek bude chcieť. Tiež budú zmenené právomoci SIS. Tieto nové zákony budú ústavné, teda ich platnosť nebudú môcť zmeniť budúce vlády, ktoré nebudú mať ústavnú väčšinu,“ upozorňuje známy spisovateľ.

„A aby už žiadne ďalšie vlády nemali ústavnú väčšinu, o to sa postarajú nielen politici, ale predovšetkým mainstreamové médiá. Pán Kollár a jeho poslanci s tým súhlasiť budú.

Všetci vieme, že existuje množstvo dôkazových materiálov, ktoré ich presvedčia. Demonštrácie nepomôžu, lebo nebudú. Čoskoro bude znovu zavedený výnimočný stav, pretože istá potvora vírusová sa opäť na Slovensku mimoriadne a tragicky rozšíri. To už je zariadené.

Podľa Gusta Murína má demokratická opozícia má presne jeden mesiac niečo vykonať, „ale naozaj niečo výnimočne účinné“.

"Minúty zúfalstva u členov OĽaNO nastali po hanebnej otázke médií," píše Jozef Lenč
"Spoločenstvo zúfalých na zbytočnej tlačovej konferencii. "Takto hodnotí politológ Jozef Lenč tlačovú konferenciu členov strany OĽaNO, kde podľa neho vystúpili najvernejší Igora Matoviča. "Postavili sa pred mikrofón a rozhodnosťou a umom sebe... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová