"Minúty zúfalstva u členov OĽaNO nastali po hanebnej otázke médií," píše Jozef Lenč
17 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Spoločenstvo zúfalých na zbytočnej tlačovej konferencii. "Takto hodnotí politológ Jozef Lenč tlačovú konferenciu členov strany OĽaNO, kde podľa neho vystúpili najvernejší Igora Matoviča. "Postavili sa pred mikrofón a rozhodnosťou a umom sebe vlastným sa vyjadrili k záverom včerajšej Bezpečnostnej rady," píše Jozef Lenč na sociálnej sieti a komentuje, čo odznelo. Aj to, od koho odznelo.


Politológ Jozef Lenč sa v príspevku na sociálnej sieti zameral na vystúpenie poslankyne Moniky Kozelovej, Petra Kremského, Lukáša Kyselicu a Dominika Drdula.

Poslanci OĽaNO sa vyjadrili nasledovne, komentuje Lenč. "Poslankyňa Kozelová povedala, že "situácia v bezpečnostných zložkách nemá nič so zdravým rozumom", čím začala a ukončila svoje zásadné vyhlásenie k téme. Poslanec Kremský zopakoval potrebnú mantru o dvanástich rokoch Fica. Poslanec Kyselica, ten, ktorý bol štátnym tajomníkom a musel odísť kvôli zemplínskej Bilecovej, ako tvár najlepšej kandidátky hovoril dlho a nepovedal nič.  Na záver sa musel vyjadriť aj poslanec Drdul, ktorý poznamenal, že vyšetrovatelia sú tu na to, aby vyšetrovali a oni urobia všetko preto, aby mohli vyšetrovať," píše Lenč.

Fico nechal Matoviča vyrásť. Teraz je jeho psou povinnosťou, toto monštrum zastaviť, odkazuje doktor Lipták
Igor Matovič bol pred voľbami veľmi obľúbený, po voľbách ale strácal na „sile“ až sa stal najneobľúbenejším politikom. Ako odtrhnutý z reťaze si vynucoval svoje na čo doplatili životom tisícky ľudí. Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Minúty zúfalstva však nastali po "hanebnej" otázke médií

Podľa Lenča, minúty zúfalstva medzi členmi OĽaNO nastali až po "hanebnej" otázke médií, ktoré isto pracujú v prospech návratu mafie, komentuje sarkasticky Lenč.

"Novinárka: Minister Matovič povedal, že stíhaní vyšetrovatelia sú nevinní. Mali by sa politici vyjadrovať k vyšetrovaniu?
Kyselica: Keď som bol vyšetrovateľ tak sa mi to nepáčilo, ale viac povie poslanec Krúpa.
Krúpa: Vyhrali sme voľby na téme boja s korupciou, budeme bojovať ďalej. Dvanásť rokov Fico budoval mafiu a tá je všade. Igor to určite tak nepovedal. Povedal, že má dojem. A on má právo mať dojem.
Kyselica: Vyšetrovatelia sú rovní chlapi, lebo ich poznám."

Krúpa podľa Lenča hovoril dlho, až sa spotil. "Toľko o zásadnom hodnoteniu situácie postupného rozkladu štátu od poslancov z najlepšej kandidátky. Ostatní, ktorí tam stáli, boli tak zbytoční ako celá ich tlačová konferencia. Chýbala už len poslankyňa Tabak s jej povestným "bla bla bla," dodal v závere príspevku politológ Lenč.

Rozsudok vo veci špeciálneho prokurátota Dušana Kováčika. bude vyhlásený v pondelok
Rozsudok vo veci obžalovaného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika bude vyhlásený v pondelok (20. 9.) po 16.00 h. Uviedla to sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamela Záleská. "Na dnešnom hlavnom pojednávaní boli prednesené... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR