Na Slovensku je stále väčšina obyvateľstva neočkovaná. Obe dávky nemá ešte ani 39 percent
12 | 08 | 2021 I Petra Demková

Na Slovensku je stále väčšina obyvateľstva neočkovaná. K dnešnému dňu je len 38,5 percenta občanov zaočkovaných oboma dávkami vakcíny proti COVID-19. Ďalšie necelé 4 percenta čakajú na druhú dávku. Neočkovaných máme teda väčšinu – viac ako 57 percent.



Máme očkovaných 2 300 601 ľudí

Presné grafy a čísla prináša denník SME.

„Do utorka (10. 8. 2021) bolo prvou dávkou podľa údajov ministerstva zdravotníctva zaočkovaných 2 300 601 ľudí. Za uplynulý deň pribudlo 3 306 prvoočkovaných. Druhú dávku vakcíny dostalo celkovo 2 060 569 ľudí. Za včera pribudlo 5 031 kompletne zaočkovaných,“ informuje o presných číslach SME.

Fatálne následky očkovania: Hlavný nemecký patológ žiada viac pitiev očkovaných ľudí. 30 až 40 percent údajne zomrelo „na očkovanie“
Viac ako jedno z troch úmrtí po očkovaní môže byť spôsobené samotným očkovaním. Taký je výsledok z viac ako 40 obdukcií, ktoré urobil Prof. Dr. Peter Schirmacher z Ústavu patológie na Univerzite v Heidelbergu. Najnovšie údaje zo štúdie Biontechu... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Z grafu vývoja počtu čakajúcich na vakcínu je zrejmé, že záujem o očkovanie medzi obyvateľmi Slovenska konštantne a relatívne strmo upadá. Inými slovami, kto sa očkovať chcel, ten sa prihlásil už na začiatku spustenia procesu, hneď ako to bolo možné. Ostatní sa prihlasujú už len pomaly a poväčšine z donútenia.
Prinesie nátlak vlády ovocie?

Ako zaberie nátlak vlády a istej skupiny odborníkov na zvyšok obyvateľstva, ktorý prevyšuje je 57 percent,  v tejto chvíli nie je známe.

V súčasnosti už prebiehajú rozhovory medzi členmi vlády, ministrami, aké skupiny obyvateľstva donútiť k prijatiu vakcíny nariadením povinného očkovania. Samozrejme, najľahšie sa „operuje“ medzi vlastnými, teda štátnymi zamestnancami. Tam aj snahy vlády smerujú.

Obrovskou otázkou ostáva, či má vláda pripravené aj náhradné riešenie v prípade, že z dôvodu nariadenia povinného očkovania dá výpovede isté a iste nie malé percento lekárov, sestier, učiteľov, či policajtov.

Komička Sálátová: Mám to v paži, vakcínu aj ľudí, čo sa odmietajú očkovať
Komička Simona Sálátová tvrdí, že má v paži vakcínu aj ľudí, čo sa odmietajú zaočkovať. Cíti sa nedotknuteľne, pretože je zaočkovaná. Slovenská stand up "komička", ktorá sa dostala do povedomia verejnosti nevedno presne kvôli čomu, či svojou... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Zuzana Koscová