Komička Sálátová: Mám to v paži, vakcínu aj ľudí, čo sa odmietajú očkovať
11 | 08 | 2021 I Zuzana Koscová
Komička Simona Sálátová  tvrdí, že má v paži vakcínu aj ľudí, čo sa odmietajú zaočkovať. Cíti sa nedotknuteľne, pretože je zaočkovaná.

Slovenská stand up "komička", ktorá sa dostala do povedomia verejnosti nevedno presne kvôli čomu, či svojou nemotornosťou či marcovou prestrelkou s Dominikou Cibulkovou, uverejnila na svojom Instagrame nenávistný post. Poukazuje v ňom paradoxne na polarizáciu spoločnosti.



Naivná alebo hlúpa?

"Som zaočkovaná a s chuťou môžem oblizovať aj držadlá v električke a stále je malá šanca, že si doma poležím s nádchou a lá delta.", chváli sa komička ignorujúc najnovšie údaje o (ne)účinnosti experimentálnej vakcíny. Pózuje pri tom v tričku projektu Mám to v paži, ktorým sa zaočkovaní môžu svetu pochváliť svojim altruistickým počinom.
Polarizácia spoločnosti kvôli nezaočkovaným?

Rozhorčenie komičky v príspevku pokračuje: "Môže mi byť srdečne jedno, koľko ľudí zomrie, koľko detí stratí rodičov, koľko lekárov bude vyčerpaných. Môžem ignorovať hlupákov v Bratislave a zasmiať sa na ich pokrikoch a následne sa schovať v obývačke. Môžem mať všetko v mojej krásnej veľkej prdeli a paži.
Ale nemám. A to sa dnes volá polarizácia spoločnosti. Nikto, kto propaguje vakcínu, to nerobí kvôli sebe alebo žeby polarizácia bolo jeho nové hobby. Zaočkovaní by mohli mať v paži a napriek tomu bojujú za pochopenie, že spoločnosť potrebuje rásť zodpovedne a spolu."
Sú neočkovaní naozaj takí zmätení?

"Záleží mi na časti spoločnosti, ktorá je zmätená a potrebuje prijatie a vysvetlenie. Tej chcem povedať, že nikto vám nechce ublížiť, nerobíme to kvôli sebe, robíme to pre seba všetci navzájom. To je dôležité," dodáva edukatívnym tónom Sálátová. Akoby vakcínu odmietali výlučne intelektovo obmedzení ľudia.
Premotivovaná matka

Na záver neukrýva svoj hnev a neopodstatnené obavy o svojho syna: "Ak mám v sebe hnev na neočkovaných tak len kvôli tomu, že môžu nakaziť môjho syna, ktorý sa očkovať ešte nemôže. Garantujem vám, že v tom prípade sa budem pretekať s vírusom, aby som toho človeka zranila skôr! Len pre info."

Tak čo, kto polarizuje našu spoločnosť? Neočkovaní, ktorí veria svojej imunite viac ako pofidérnej vakcíne alebo zaočkovaní a teoreticky už chránení jedinci, ktorí by človeka s iným názorom najradšej utopili v lyžičke vody?