"Ostro nesúhlasím, aby sa aj moje dane používali pre potreby lotérie." Slováci reagujú na očkovaciu lotériu
04 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Slováci sú nahnevaní. Očkovaciu lotériu vnímajú ako najväčšiu frašku v histórii. Názory zverejnili na sociálnej sieti, pod príspevkom na stránke ministerstva financií. Ten má názov "Obrovský záujem o očkovaciu prémiu." 


Peniaze, ktoré budú vyplatené očkovaným, ktorí sa zapoja do lotérie sa nazývajú motivačné benefity. Faktom je, že nie všetci Slováci sú z týchto benefitov nadšení. Tých, ktorí tento nápad nepodporujú, nájdeme v oboch táboroch. Aj medzi zaočkovanými, aj medzi nezaočkovanými. Medzi 206 komentármi k príspevku na stránke ministerstva financií sme nenašli ani jeden, ktorý by nápad pochválil.

Očkovacia lotéria je štátom platená kampaň šibnutého Matoviča
02 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová

Na sociálnej sieti ministerstva financií prebiehajú nahnevané diskusie

"O tom, či sa dám zaočkovať, som sa rozhodovala sama, aby som ochránila seba a moju rodinu, okolie. Matovič nech ďalej nerozdeľuje ľudí! Každý rozumný človek o sebe rozhoduje sám, bez ohľadu na to, či jeden blázon nás chce celkom ovládnuť losovaním !!! Ako minister financií SR je zodpovedný za zodpovedné hospodárenie s našimi príspevkami do štátneho rozpočtu a tie by mal šetriť na horšie časy," píše pani Katarína.

"Ostro nesúhlasím, aby sa aj moje dane používali pre potreby lotérie. Zaočkovala som sa pre moju rodinu, pre svoje okolie, preto, aby spoločnosť mohla fungovať a ostali prostriedky na školy, liečenie iných chorôb, na riešenie ekologických problémov a milióny prospešných vecí. Nie preto, aby ste uplácali ponižujúcim spôsobom ľudí, ktorí sú príliš nevzdelaní či neochotní zamyslieť sa nad faktami a dôverovať vede. A rozhadzujete aj peniaze tých, ktorí by sa radi/rady dali zaočkovať, ale zo zdravotných dôvodov nemôžu. Dane platia, platia odvody, sú zodpovední a starostliví k iným. Ale napriek tomu ich vaša lotéria vylúčila! Nezabudneme vám to vo voľbách, pán minister - bez obáv!" píše Zuzana.


"Energiu a peniaze ste mali dať do zdravého životného štýlu občanov Slovenska. To by malo zmysel z pohľadu prevencie. Takto zrealizovaná akcia je bez záruky, že bude mať účinok na skupinu ľudí ktorí sa neočkovali. Ak ste sa rozhodli dávať odmenu, tak najskôr by mal mať na to štát v kase peniaze. Náš štát je historicky najviac zadlžený a u kormidla sú žiaľ namiesto odborníkov PR špecialisti," píše Milan.


"To je "odmena" za vedľajšie účinky po očkovaní? Hahaha človeku sa rozum zastavuje čo to ešte nevymyslia. Celý svet hore nohami," píše Monika.


Na lotériu peniaze vláda má, ale pre ťažko chorých onkologických pacientov už nie? pýta sa Iza Bela
Igor Matovič rozbieha štátnu „vakcinačnú“ lotériu, do ktorej ako financmajster „napumpuje“ 21 miliónov eur. Problém je v tom, že to robí aj za peniaze ľudí, ktorí vakcináciu odmietajú. Dokonca aj z daní ľudí, ktorí potrebujú peniaze na liečbu... Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik



Slováci zúria aj za nečakanú podmienku

Nečakanou podmienkou očkovacej lotérie je podľa portálu Dnes24, že výherca musí telefón dvihnúť do 20 sekúnd, inak o prémiovú výhru automaticky prichádza. Do žrebovania tiež nebude nikto zaradený okamžite. Nutné je sa osobitne registrovať a reláciu sledovať. Pri žrebovaní najvyššej sumy 100 000 eur bude nutné si zapamätať aj heslo, ktoré výherca musí po dvihnutí telefónu do 20 sekúnd automaticky odrecitovať.

Ivan Bošňák: "Máte rád "lajky" a publikum a nie reálny úspech. Hráte falošnú rolu v nezmyselnej hre, ktorou je lotéria
"Igor Matovič, zase to máte zle!" Dátový expert Ivan Bošňák z Dáta bez pátosu zanechal na sociálnej sieti pre Igora Matoviča odkaz. Ide o novú televíznu šou s názvom Očkovacia lotéria v hlavnom vysielacom čase vo verejnoprávnej televízii, na ktorú... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová