Na lotériu peniaze vláda má, ale pre ťažko chorých onkologických pacientov už nie? pýta sa Iza Bela
03 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Igor Matovič rozbieha štátnu „vakcinačnú“ lotériu, do ktorej ako financmajster „napumpuje“ 21 miliónov eur. Problém je v tom, že to robí aj za peniaze ľudí, ktorí vakcináciu odmietajú. Dokonca aj z daní ľudí, ktorí potrebujú peniaze na liečbu vážnych ochorení. Tú im však štát neuhradí. V statuse to kritizuje Iza Bela.


Na kritiku „bežnej“ ženy Iza Bely v jej statusoch sme si už zvykli, lenže tentokrát poukazuje na poriadne vážny problém. Štát ide do vakcinačnej lotérie investovať milióny eur, no pacientom zamieta ďalšiu liečbu rakoviny či iných vážnych, život ohrozujúcich chorôb. Nad týmto stavom zostáva normálne mysliacemu človeku rozum stáť.
Prečo sú niektorí pacienti diskriminovaní? Na základe čoho?

„Štát zamietol ďalším pacientkam liečbu rakoviny. Rozumiete tomu, lebo ja nie?“ pýta sa na úvod statusu Iza Bela. Riaditeľka organizácie Nie rakovine opísala životné príbehy onkologických pacientov. „Len uplynulý týždeň sa mi ozvali tri onkologické pacientky, ktorým neschválili liečbu. Jednej z nich, Deniske 41 r., ani na piatykrát,“ prináša Iza Bela slová zo statusu Jany Pifflovej Špankovej. „Prečo toto našu vládu Heger - Matovič nezaujíma, aby sa seriózne venovali riešeniu onkologických ochorení?“ pýta sa ďalej „bežná“ žena. „Ďalšej z nich, Erike, neschválili Ciklib – v EÚ schválený a bežne používaný liek na metastatickú rakovinu prsníka. Tieto lieky sú v Európe bežne dostupné. Na Slovensku sú ministrom zdravotníctva tieto lieky zatiaľ iba verejne prisľúbené, že budú dostupné. Kedy sa seriózne bude slovenská vláda venovať aj riešeniam pandémie onkologických ochorení?“ pýta sa sklamane Jana Pifflová Španková vo svojom statuse.

Očkovacia lotéria je štátom platená kampaň šibnutého Matoviča
02 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová


„Máme mnohé ďalšie osudy. Liečby všetkým indikovali odborníci s dvomi atestáciami na základe bežných európskych schválených postupov. A toto už hádam stačilo. Preto sa pýtam, spolu s ďalšími pacientskymi onkologickými organizáciami a pacientmi: Ani my občania by sme nemali byť ticho pri tomto probléme, ktorý bol tu pomenovaný Je potrebné sa hlasno opýtať tejto vlády, prečo títo pacienti sú diskriminovaní? Na základe čoho?“ kladie ďalšie vážne otázky Iza Bela.

Banáš: Zavedenie lotérie je dôkaz absolútneho zlyhania doterajších argumentov „odborníkov“ (VIDEO)
Očkovacia lotéria je niečo, čo slovenské dejiny nepamätajú. A „najkrajšie“ na nej je to, že ju zaplatia aj tí, ktorí experimentálnu vakcínu proti COVID-19 odmietajú. Či z nejakého iného dôvodu ju dostať nemôžu. Napríklad chorí, ktorí si na liečbu... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Dokedy budú onkologickí pacienti čakať, že im vládni činitelia pomôžu?

„Pretože Matovič si potreboval zasa urobiť svoje PR a vymyslel nejakú zbytočnú lotériu pre zaočkovaných, kde pôjde o viac ako 20 000 000 eur? Na to peniaze vláda má, ale pre ťažko chorých onkologických pacientov to už nie? Celé choré a na hlavu postavené, čo Matovič vymyslel s lotériou,“ konštatuje Iza Bela. Podľa Matoviča ak chcete hrať v lotérii, tak sa zaočkujte a zaregistrujte, potom doma pekne čakajte a sledujte televíziu.



„No nezabudni, že potrebuješ vedieť heslo, inak nevyhráš. Heger, Matovič, Kollár, Sulik a Remišová, dokedy onkologickí pacienti majú čakať, že im ako vládni činitelia pomôžete? To majú čakať iba na posledný deň bez pomoci štátu, lebo vy ste povýšili biznis pandémiu na hazard, čo dokazuje aj vaša lotéria?“ zaťala Iza Bela na záver statusu poriadne do živého.

Pifflová Španková: Ďalším pacientkam zamietol štát liečbu rakoviny! No máme lotériu
„Len uplynulý týždeň sa mi ozvali tri onkologické pacientky, ktorým neschválili liečbu. Jednej z nich, Deniske 41 r., ani na piatykrát. Kedy sa bude vláda SR seriózne venovať aj riešeniam pandémie onkologických ochorení?“ napísala sklamane... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Petra Demková