Žiadny úplatok som nevzal a za uväznením Lučanského nestojím! Bráni sa minister Mikulec
16 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Minister vnútra Roman Mikulec neprežíva v ostatných dňoch práve najlepšie obdobie. Bývalým šéfom NAKA Branislavom Zurianom zverejnená nahrávka, v ktorej sa hovorí o úplatku pre Mikulca v sume 100-tisíc eur, doslova šokovala verejnosť. Minister však niečo také rezolútne popiera.


Takých, ktorí popierajú spáchanie skutkov kladených za vinu sedia od nástupu novej vlády vo väzbe desiatky ľudí. Romanovi Mikulcovi sa však zatiaľ darí všetky náznaky obvinení úspešne vyvracať, hoci jeho argumenty nevyzerajú vôbec presvedčivo. Ako informuje portál ereport.sk, na svojej nevine trvá aj teraz v prípade údajného úplatku, o ktorom hovoril bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze.
Zurianov rozhovor s Imreczem bol údajne získaný nezákonne

Minister vnútra trvá na tom, že žiadny úplatok, ako o tom hovoril exriaditeľ Finančnej správy František Imrecze, nevraz. Kritiku si za to z jeho úst vypočul ale bývalý riaditeľ NAKA Branislav Zurian, Ten, podľa Mikulca, nahrávku rozhovoru s Františkom Imreczem získal nezákonne, hoci mal všetky možnosti na zákonné kroky. Mikulec trvá na to, že verí orgánom činným v trestnom konaní a tieto informácie a  pochybnosti vyšetria. On sám je k tomu pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť. Šéf rezortu vnútra tiež vyhlásil, že od svojho nástupu do funkcie chcel, aby policajti robili v zmysle zákona a zákonne. Na svoju obhajobu tiež uviedol, že Branislav Zurian mal podľa neho všetky možnosti aj dostatok času, aby podnikol zákonné kroky v prípade, že vedel o nejakom trestnom čine a úplatku.

Pôjde Mikulec do väzenia? NAKA mu vtrhne do bytu už nasledujúce ráno, domnieva sa Eštok
Pôjde Roman Mikulec do basy? Pýta sa to poslanec NR SR za Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok na svojom facebookovom účte. Podľa neho vbehne NAKA ministrovi vnútra do bytu už zajtra nad ránom. Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Tibor Sipos


Bol to vraj ale on sám, ktorý nekonal v súlade so zákonmi, lebo bez povolenia a súhlasu nahrával rozhovor s Františkom Imreczem, čím medializovanú nahrávku prakticky vylúčil aj ako prípadný dôkaz voči nemu. A vraj stačilo len to, aby začal riadne konať, všetky podozrenia oznámil vyšetrovateľovi, požiadal súd o povolenie použitia odposluchov a nahrávku získal legálne. „No on to neurobil, teda zjavne konal účelovo,” skonštatoval Mikulec, ktorý sa zároveň pýta, či jeho bývalý podriadený nechcel len získať kompromitujúce materiály. Minister vnútra sa snažil vinu zvaliť na Zuriana, pretože mu neverili ani samotní policajní vyšetrovatelia, ktorí vraj mali zrejme podozrenie, že informoval tretie osoby.

Zurian sa rozhodol prehovoriť. Aj o daňovej trestnej činnosti súčasných politikov a úplatku pre Mikulca
30 | 06 | 2021

Pre údajný korupčný život nemá Mikulec na svojom poste čo robiť

Roman Mikulec zároveň odmieta aj tvrdenia predsedu Smeru-SDS Roberta Fica, že práve on stál za vzatím nebohého exšéfa polície Milana Lučanského do väzby. V súvislosti so slovami Fica uviedol, že ide o „dehonestáciu človeka, ktorý, bohužiaľ, zomrel“ a šéf Smeru-SDS len zneužíva bývalého šéfa polície. Tvrdenie, že mal stáť za jeho vzatím do väzby, označil za „výmysel pána Fica“. Napriek Mikulcovej obrane a slovám o svojej nevine vyzval počas dňa Smer-SDS premiéra Eduarda Hegera na odvolanie ministra vnútra Mikulca z funkcie. Fico navyše vidí vážny problém aj v korupčnom živote Mikulca, ktorý tak na svojom poste nemá čo robiť. Poukázal pri tom na medializovanú nahrávku, na ktorej František Imrecze hovorí o úplatku pre Mikulca. Jeho slová o tom, že to tak nie je či nebolo by podľa šéfa Smeru-SDS nemali premiérovi stačiť.

Šokujúce slová Kaliňáka: Akokoľvek sa Mikulec bráni, je jasné, kto je zodpovedný za smrť Lučanského
Zrejme nečakal takúto ostrú reakciu svojho predchodcu. Minister vnútra Roman Mikulec nedávno uviedol, že policajný exprezident Milan Lučanský, ktorý zomrel na konci minulého roku na následky pokusu o samovraždu, naznačil Mikulcovi, že si vezme... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Tibor Sipos