Zomrela onkopacientka Henrieta. Ministerstvo jej odmietlo liečbu. Hlavne, že máme na lotériu
03 | 07 | 2021 I Petra Demková

Ďalšie slovenské dieťa ostalo bez matky. Dôvod? Slovensko výrazne zaostáva v modernej liečbe rakoviny. Henrieta si celé mesiace hradila drahé lieky sama a s pomocou priateľov. Ministerstvo jej totiž inovatívnu liečbu zamietlo. Teraz zomrela. Hlavne, že máme na testy a lotériu.



Zomrela ďalšia onkopacientka

Veľká bojovníčka za pacientov, ktorí bojujú s rakovinou, Jana Pifflová Španková, dnes na sociálnej sieti oznámila smutnú správu. „Drahá Henrietka, odpočívaj v pokoji. Zasiahla nás veľmi smutná správa - naša drahá Henrietka Kollárová, ktorá bola tvárou našej kampane PINK OKTÓBER, zomrela včera ráno. Mala iba 47 rokov. Henrietka drahá, úžasná žena, právnička, bojovníčka a hlavne matka a kamarátka... Také ženy majú žiť a byť tu pre svojich blízkych,“ napísala prezidentka organizácie NIE RAKOVINE.

Ako si Matovič nasr..l do úst a úplne bez hanby. Asi sme všetci stratili pamäť, vrátane googlu...
Vybojovať si krásnymi heslami a frázami cestu do parlamentu a k premiérskym oprávneniam je jedna vec. Druhá vec je, ako sa správam, keď moc získam. A že som ešte pred rokom hovoril niečo iné? Čo bolo, bolo, terazky som minister pre všetko -... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Henrieta mohla možno žiť

Najhoršie na prípade je, že Henrieta bola matkou malého syna. O prípade Henriety informoval minulý rok aj portál Nový čas. Žena totiž bola jednou z tých, ktorej život by mohla zachrániť inovatívna liečba. Slovensko má však dlhodobý problém, naše zdravotníctvo takúto liečbu vo väčšine prípadov odmieta hradiť. Pacienti sú tak nútení buď si ju platiť zo svojho, alebo môžu už len čakať na smrť. Henrietu liečba stála 1800 Eur mesačne.
Slovensko výrazne zaostáva v liečbe

Nový čas informoval: „Za posledné desaťročie chýbajú na Slovensku onkologické lieky na 130 onkologických indikácií (diagnóz) zo 170. K dispozícii je teda len 22 % liekov."

Jana Pifflová Špánková z OZ Nie rakovine pre Nový čas vtedy povedala: „Naše zraky sa neupierajú len na tieto nové imunoterapie a cikliby. Upierajú sa na personalizované, génové liečby. Bavíme sa o niečom, čo je štandard! Ako potom máme ľuďom dopriať kvalitnú liečbu? Naši onkológovia nemôžu liečiť a uplatňovať liečbu tých najbežnejších a najúčinnejších liekov!“ 

Česká tlač o Matovičovi ako dealerovi s očkovaním na Slovensku
Dealer podľa výkladového slovníka znamená predajca, obchodník, priekupník, kšeftár, obchodný zástupca. Dosť na to, aby čitateľ pochopil jasnú inotaj v titulku. Dealer je obchodník, ktorý obchoduje vo vlastnom záujme a vo vlastný prospech. často aj... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Krajčí sľúbil pomoc. Potom sa nakúpili testy na Covid.

Vtedajší minister zdravotníctva Marek Krajčí prisľúbil v prípade Henriety pomoc a prisľúbil aj zmenu v prístupe Slovenska k onkopacientom a inovatívnej liečbe.

Zdá sa, že Krajčího slová ostali len planým sľubom. Namiesto toho sa počas nasledovných mesiacov plne sústredil na investovanie miliónov (v konečnej bilancii možno miliárd) Eur na covidové testovanie a zabezpečenie testovania.
Hlavne, že máme na lotériu

Najnovšie plánuje Slovensko pod taktovkou Igora Matoviča minúť ďalšie astronomické sumy na odmeny za očkovanie a lotériu.

Na Slovensku zatiaľ denne zomierajú mladí ľudia a rodičia malých detí na rakovinu, z ktorej by sa mohli s pomocou inovatívnych liekov vyliečiť.

Cynizmus! Slovenskí vedci rok strašili verejnosť a teraz mudrujú, že spoločnosť ovládol strach
Matematik R. Kollár sa vo svojom príspevku vysmieva zo strachov ľudí, ktoré priniesol Covid. Niekto sa podľa neho bojí o živobytie, niekto z nakazenia, niekto sa bojí vedľajších účinkov očkovania. Kollár mudruje, že strach je zlý pán. Je to ten... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Petra Demková