Žitný: "Masové zatýkanie hlava-nehlava je politická objednávka! A premiér je spolupáchateľom"
04 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

„Zastrašujú ľudia, ktorí majú strach. Skôr otázka je, prečo majú strach,” vyhlásil premiér Heger ako reakciu na zadržanie riaditeľa policajnej inšpekcie Adriána Szabóa a vyhlásenie, že opozícia “zastrašuje“.  Na to, či je naozaj so zatýkaním všetko v poriadku a opozícia kričí zo strachu má však iný názor bezpečnostný analytik Milan Žitný.


Môžme pokojne spávať, lebo polícia robí svoju prácu, alebo sa máme obávať, že, naopak, robí “nadprácu”, ako upozorňovala, napríklad aj správa SIS pre poslancov, položili otázku Parlamentné listy.
Väzba bez dôkazov

“Musíme začať pár mesiacov dozadu, niekde v minulom roku… Už vtedy, keď sa začali tie masové zatýkania a branie do väzby hlava-nehlava bez akéhokoľvek dôkazu, len na základe tvrdenia nejakého smrada, s prepáčením za výraz, bolo jasné, že tu ide o politickú objednávku," vysvetľuje Žitný.

Podľa analytika nejde o trestné konania, ktoré si ctia trestný poriadok, ale má to politický a nie zákonný rámec.

Matovičova chobotnica stratila posledné zábrany. Posledná séria bude možno plná krvi, varuje Blaha
Slovensko sa v týchto dňoch zmieta v situácii, aká tu azda ešte nikdy predtým nebola. Najsmutnejšie na tom celom je, že hlavnými protagonistami sú nielen policajti, ale aj tajná služba a dokonca Inšpekcia ministerstva vnútra. Hlavou nad tým celým... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Posledným dôkazom podľa Žitného je nález Ústavného súdu vo veci 18 mesiacov väzobne stíhaného advokáta Ribára. “Všetko, čo tam bolo ako dôvod na jeho väzbu, označil ústavný súd za nenáležité a nezákonné,” pripomína Žitný.
Nič ojedinelé

Podľa neho to, žiaľ, jediný prípad. “Zoberme si prípad generála Lučanského, na základe jedného jediného tvrdenia istého Pakšiho, bez akýchkoľvek ďalších dôkazov, sudkyňa Záleská dala tohoto človeka, generála polície, do väzby! A ďalšie a ďalšie prípady… To sa nedá inak vysvetliť než že je tu masívna politická objednávka a idú hlava-nehlava.”

A ako vníma vyjadrenie premiéra Hegera? “Tak, že v tejto chvíli sú akékoľvek vyjadrenia premiéra irelevantné. Je spolupáchateľom tohoto strašného nezákonného stavu, ktorý tu vidíme online denno denne. Premiér je toho súčasťou,” uzatvára Žitný.

Škandál: Koaliční poslanci pripravili zmenu zákona. Dupú po vlastných predvolebných sľuboch
Skupina koaličných poslancov je pripravená opäť zabodovať. Pripravili novelizáciu zákona o štátnej službe. V novele dupú po vlastných predvolebných sľuboch. Na základe tohto zákona môžu čistiť ministerstvá podľa vlastných želaní. Pokiaľ návrh... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová