Fico: Udavači si vymýšľajú a nemusia do väzenia. Tak bojuje koalícia s opozíciou
23 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Líder opozičnej strany Smer-SD Róbert Fico na tlačovej konferencii v nedeľu oznámil, že koalícia chce likvidovať opozíciu systémom udavačov. Respektíve kajúcnikov. Všetci účastníci pondelkového stretnutia v budove SIS podľa jeho slov klamú a stretnutie malo byť práve o tomto systéme udavačov.


Strana Smer už odovzdala podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce od premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) žiadať, aby vysvetlil zámer a výsledky stretnutia v budove SIS. Okrem toho plánuje Fico zvolať na Slovensko aj veľvyslancov Európskej únie a diskutovať s nimi o vzniknutej situácii.



Účastníci stretnutia v budove SIS podľa Fica klamú

Účastníci pondelkového stretnutia v budove SIS podľa slov Róberta Fica klamú. Stretnutie podľa portálu Pravda malo byť o systéme udavačov. Strana Smer už odovzdala podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Chce žiadať, aby premiér vysvetlil zámer a výsledky stretnutia v budove SIS. Okrem toho plánuje Fico zvolať na Slovensko aj veľvyslancov Európskej únie a diskutovať s nimi o vzniknutej situácii. Informuje portál Pravda.

Za ľudí bez ľudí? Unikol Remišovej list spolustraníkom!
V parlamentných kuloároch sa už dlhšie hovorí o potrebe výmene predsedníčky Za ľudí - Veroniky Remišovej. Viacerí z jej straníckych kolegov otvorene hovoria o tom, že kvôli Remišovej neschopnosti môžu skončiť mimo parlamentu. Remišová vidí... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | René Skalný

Matovič ako premiér v januári vypovedal na polícii

Igor Matovič (OĽaNO) v januári, ešte ako predseda vlády mal podľa Fica vypovedať na polícii. A potvrdiť, že sa opakovane stretával s kajúcnikom Bernardom Slobodníkom. „Udavači si vymýšľali preto, aby nemuseli ísť do väzenia. A neboli obvinení zo závažných trestných činov," uviedol Fico na tlačovej konferencii. Informuje portál Pravda.
Zatvárajú akýchkoľvek ľudí a dehonestujú opozíciu

„Koalícia sa nazdáva, že zatváraním akýchkoľvek ľudí môže dehonestovať opozíciu a získavať si podporu verejnosti," priblížil predseda Smeru. Tento systém bol podľa neho mimoriadne úspešný. Tak „dostali" bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Exprezidenta policajného zboru Tibora Gašpara píše portál Pravda.
Zuriana vyzva, aby sa nevracal na Slovensko

Bývalého šéfa NAKA Branislava Zuriana v tejto súvislosti Róbert Fico vyzval, aby sa nevracal zo zahraničia na Slovensko. Pôjde „do basy čušať. Koalícia sa nazdáva, že zatváraním akýchkoľvek ľudí môže dehonestovať opozíciu. A získavať si podporu verejnosti." Priblížil predseda Smeru, ktorého vyjadrenie prináša portál Pravda.

Ak Za ľudí odíde z koalície, SaS ju bude nasledovať, uviedol Sulík v priamom prenose
Minister hospodárstva Richard Sulík v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike jasne povedal, že ak strana Za ľudí odíde z koalície pre novelu trestného poriadku upravujúcu podmienky kolúznej väzby, strana Sloboda a Solidarita ju bude... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková