Blaha: Ak niekto zhadzuje slovenskú vedu, je to práve Zuzana Baťová, ktorá nezmyselne útočí na ruský Sputnik
15 | 04 | 2021 I Michal Filek

"Aha, čo som vypátral o pani Zuzane Baťovej, ktorej ŠÚKL nezmyselne útočí na ruský Sputnik... Ako uvidíte - ak niekto zhadzuje slovenskú vedu, tak je to práve ona... Spolu s prezidentkou Čaputovou," napísal Ľuboš Blaha k videu, ktoré uverejnil na svojej facebookovej stránke. 


Blaha vraj náhodou narazil na rozhovor so Zuzanou Baťovou z roku 2019 a pochopil úplne všetko. Tvrdí to vo svojom videu.



"Riaditeľka ŠUKL, ktorej impozantná vedecká činnosť spočíva v tom, že v minulosti vlastnila lekáreň v Trvane, v rozhovore pre denník N otvorene hovorí o svojich inšpektoroch, ktorí dnes kontrolujú AstraZenecu, či invermektín. "Problém je, že po dvoch či troch rokoch odchádzajú do farmaceutických firiem. Sme taká lacná univerzita pre farmafirmy."

Toto je, podľa Blahu, priznanie v priamom prenose. "Áno, aj mne je ľúto, že inšpektori ŠUKL zarábajú 1200 eur mesačne. Ale keď sama riaditeľka ŠUKL povie, že hlavnou motiváciou jej zamestnancov je, aby sa dostali do komerčných farmafiriem, kde zarobia dramaticky viac, ako potom veriť ich záverom ohľadom vakcín, či experimentálnej liečby na covid?

Zuzana Baťová, ako tvrdí Blaha, zároveň otvorene priznáva, že situácia ŠUKL sa zmenila k lepšiemu vďaka tomu, že jej zamestnanci konečne môžu participovať na posudkoch pre Európsku liekovú agentúru (EMA). Z Baťovej slov vraj jasne vyplýva, že ŠUKL je kompletne závislý voči EMA. A urobila by všetko pre to, aby boli s EMA zadobre a aby mali ďalej kšefty. Pardón, možnosť privyrobiť si na posudkoch.
So Sputnikov majú najväčší problém západné farmafirmy a EMA, hovorí Blaha

ŠUKL v roku 2019 nepovolil používanie kubánskeho lieku Heberprotu. Ten vraj najviac vadil práve západným farmafirmám.

"Perlička na záver. Pani Baťová v rozhovore priznáva, že mala len raz v živote telefonát s politikom. Bolo to v súvislosti Heberprotom. Ale neprezradila, o koho išlo. Dnes už vieme, že jej volal predseda strany Spolu Miroslav Beblavý a zhodou okolností manžel pani Baťovej, Radoslav Baťo, slúžil Andrejovi Kiskovi ako poradca, ale navyše bol členom Beblavého strany Spolu v čase, keď Baťovej volal Beblavý. Mňa by len zaujímalo, prečo predseda strany Spolu, volá riaditeľke ŠUKL, aby loboval proti kubánskemu Heberprotu?"

Blaha pokračuje: "Tento istý ŠUKL dnes nezmyselne útočí na ruský Sputnik V. Navyše nezmyselne preberá propagandu EMA o tom aká je AstraZeneca neškodná. Svoje vlastné tvrdenia už opravila aj EMA. No ŠUKL tu vypisoval nezmysly, že AstraZeneca nespôsobuje trombózu. Až taký sú oddaný EME. Ja viem, peniažky od EMA sa zídu," myslí si.
Zuzana Baťová si vraj nezaslúži viesť takúto vedeckú inštitúciu

"To fakt chce niekto túto pani nechať na čele vedeckej inštitúcie ŠUKL? To fakt chceme takto ponižovať skutočných slovenských vedcov, ktorí si zaslúžia našu hlbokú úctu? To fakt ideme s pani prezidentkou Čaputovou vyvolávať na slávu práve pani Baťovej? To si zo Slovákov robíte srandu, pani prezidentka?" dokončil Ľuboš Blaha.

Úlohu, ktorú nám zadalo ministerstvo, som splnila a odovzdala, bráni sa šéfka ŠÚKL Baťová
Riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová je momentálne v najväčšej paľbe kritiky od samotného expremiéra Igora Matoviča. Ten ju viní za to, že ruská neregistrovaná vakcína Sputnik V zrejme poputuje naspäť a očkovať sa ňou u nás... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik