Šutaj Eštok vláde: Normálny človek nemôže riešiť, či klamal Sulík alebo Matovič






Pobaľte sa a odíďte, odkazuje v statuse na sociálnej sieti vláde Igora Matoviča opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).


"Koncom roka mi nešlo do hlavy, že napriek prudko rastúcim číslam a zúfalým varovaniam odborníkov i vlastného ministra zdravotníctva nerobí vláda nič. Najprv sa hádali kvôli chýbajúcim testom, potom prišli s akýmsi deravým lockdownom, ktorý cez výnimky obišli úplne všetci. Prvé skutočné opatrenia prišli pár hodín pred Silvestrom, keď sa už spúšťala nejedna covid-párty?" píše poslanec.




Reprofoto status FB (@Matúš Šutaj Eštok)


"Začiatkom roka mi absolútne nešlo do hlavy, ako v čoraz horšej situácii vláda nie že nerobí nič, ale ona ani nie je. Ani nemohla byť, keď jej predseda bol na dovolenke na Slovensku, prvý podpredseda v Dubaji a druhý podpredseda v Británii. Na toto nepotrebujete žiadne pravidlá - to proste zodpovednému človeku svedomie nedá, aby šiel dovolenkovať, keď sa mu krajina pred očami mení z premianta korony na štát s najrýchlejším rastom počtu mŕtvych na svete," pripomína Šutaj Eštok.





"A dnes sám sebe kladiem kacírsku otázku, či nebolo lepšie, keď bola celá tá banda zalezená kdesi v plážovom piesku. Pretože normálny človek sa jednoducho nedokáže pozerať, ako môže vláda celé hodiny riešiť kľúčovú otázku pre celú spoločnosť - klamal Matovič alebo Sulík? A zverejňovať nahrávky zo svojho rokovania, aby sa vzájomne usvedčila zo lži. Toto je témou dňa teraz, keď treba zachraňovať životy?



Je najvyšší čas, aby sa celá táto vládna koalícia pobrala do zabudnutia. Najvyšší čas, aby ľudia voľbách povedali, komu dôverujú a kto má túto šialenú frašku ukončiť." konštatuje poslanec.