Sulík ohlásil nerozbornú jednotu koalície
14 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Koaličná SaS na dlho očakávanej tlačovke neprekvapila. Oznámila, že ostáva súčasťou vládnej koalície, členovia republikovej rady a predsedníctva strany vyjadrili plnú podporu svojmu predsedovi a ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi.

Keby sme odišli z vlády Slovensku by to nijako nepomohlo. Nemáme pocit, že by sa naším odchodom život v krajine zlepšil, povedal na tlačovej besede Sulík.

Predseda SaS povedal, že v záujme jednoty koalície nebude reagovať na osobné invektívy premiéra Igora Matoviča, aj keď mnohé z jeho výrokov sú "cez čiaru". Sulík povedal, že Matovič sa najmä obvinením o ministrovej zodpovednosti za smrť 4 300 ľudí mohol naplniť skutkovú podstatu trestného činu ohovárania.

"Nie je pravda, že som premiérovi posielal akékoľvek odkazy. Vonkoncom nie, že no, no, no, odchádzame z koalície," uviedol Sulík. Zopakoval argument, že ak by aj SaS z vlády odišla, koalícia by síce bola destabilizovaná, no aj tak by mala dostatočných 82 hlasov.

 

Zlyhanie nákupu testov riadil osobne Matovič, tvrdí Sulík
„Netestoval by nimi ani psa“: Za nákup testov RapiGen nesú podľa Sulíka zodpovednosť rezort zdravotníctva a premiér: Riadil to osobne Matovič Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič