Americká rozviedka je nešťastná zo slangu ruských vojakov. Nerozumejú im vôbec nič
03 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Hovorová reč  ruskej armády znie Američanom ako špeciálny typ šifrovania, ku ktorému nemožno nájsť kľúč.Uviedol News.rambler.ru.


Bývalý americký vojak pripustil, že USA Rusko nikdy neporazia. Dôkazom má byť neschopnosť rozlúštiť komunikáciu ruských vojakov pri odpočúvaní.



„Drevo škriabe opicu na satelite“

Slang ruskej armády im príde ako špeciálny typ šifrovania, ku ktorému je nemožné nájsť ten správny kľúč. Napríklad Američania dlho nemohli pochopiť, čo vlastne znamená „Drevo škriabe opicu na satelite“. Následne sa ukázalo, že išlo o ruského kapitána Derevjanka, ktorý prostredníctvom uzavretého komunikačného kanálu sleduje americké testy prototypu torpéda.


Americká armáda tiež až časom rozlúštila, že „panva“ znamená sektor, „Kanaďaník“ je ponorkový vrtuľník a „opláchnuť zadok“ znamená akustické sondy.



„Mlčiaci buržuj sa kryje počasím“

Ďalšia fráza, ktorá zmiatla amerických dôstojníkov spravodajských služieb, hovorila o „buržujovi, ktorý sa kryje počasím a mlčí“. Až neskôr zistili, že Rusi hovorili o lietadlovej lodi maskujúcej sa v búrke a nevysielajúcej žiadne rádiové signály.


Stíhací bombardér s kuchynkou a pisoárom, to je nový SU - 34 (video)
Nemecká odborná vojenská tlač si ako prvá v novinkách inovovaného "Sučka" všimla, že piloti sa počas misie môžu postaviť, použiť mikrovlnku na jedlo či kávu, alebo dokonca aj pisoár. Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Ivan Brožík

Americký vojak hovoril i o strete s ruskými vojakmi v Kosove, ktorý sa pre Američanov skončil neslávne. Namyslení členovia americkej námornej pechoty sa na Rusov pozerali povýšenecky.


Materiálna podpora ruských vojakov totiž bola v tom čase mizerná. Zbrane mali staré, uniformy ošarpané a výstroj predpotopnú. Rusi si ale našli cestu k miestnemu obyvateľstvu. Začali piecť chlieb a distribuovať ho miestnym. Na oplátku dostávali potrebné veci potrebné pre každodenný život.



Neslávna „férovka“ v Kosove

Ruská vynaliezavosť Američanov rozčúlila. Vyzvali preto ruských výsadkárov na „férový súboj“ zoči-voči. Bitku naplánovali neďaleko ruského tábora. Rusi na Američanov vybehli s pokrikom „Hurá!“ vo svojich tradičných „čudných pruhovaných košeliach.“


Americký vojak, ktorý sa súboja zúčastnil, si „matne spomína“, že hneď na začiatku dostal úder do hlavy. Stratil vedomie a prebudil sa až na základni. Neskôr mu povedali, že dostal ranu lopatkou. Kolegovia ho zároveň potešili, že mal v podstate šťastie. Ruský výsadkár ho vraj úmyselne zasiahol plochou stranou. V opačnom prípade by sa nemusel zobudiť vôbec.


"Su-35 je skutočným zabijakom", tvrdí americký National Interest (VIDEO)
Američania nešetria rešpektom - ruský Su-35 je podľa nich "skutočným zabijakom" a v odbornom časopise mu venovali, a neraz, naozaj impozantný priestor. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Ivan Brožík