Drony, roboty, lasery, nadzvukové lietadlá a ďalšie futuristické zbrane: Putin chce, aby ruská armáda zvládla akékoľvek budúce výzvy(VIDEO)
23 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Vladimir Putin vyhlásil, že ruská armáda má plán na posilnenie ruských ozbrojených síl do roku 2033, arzenál by sa mal zamerať na umelicú inteligenciu (AI) a zbrane založené na „nových fyzikálnych princípoch“.


Po zavedení celého radu najmodernejších zbraní v posledných rokoch bolo Rusko „schopné urobiť krok vpred v porovnaní s ostatnými svetovými vojenskými mocnosťami,“ uviedol Putin na stretnutí Ruskej bezpečnostnej rady v piatok.

Počet najnovších zbraní a hardvéru, ktoré vlastnia ruské ozbrojené sily a námorníctva je v súčasnosti vyše 68 percent, prehlásil ruský prezident a dodal, že je potrebné ich zvýšiť najmenej na 70 percent a udržať to na tejto úrovni.



Program rozvoja rusko-vojenského priemyselného komplexu do roku 2033 bude schválený budúci rok, aby si Rusko udržalo prvenstvo pred svojimi súpermi, uviedol Putin.

https://www.youtube.com/watch?v=q-zYObMbO9c&feature=emb_title

Mali by sa rozšíriť bezpilotné prieskumné a útočné lietadila, laserové a nadzvukové systémy, zbrane založené na nových fyzikálnych princípoch, ako aj robotické systémy, ktoré sú schopné na bojisku vykonávať rôzne úlohy.

Rusko vyžaduje tieto futuristické zbrane, pretože „svet čelí vážnym výzvam a hrozbám“, zatiaľ čo vojenské technológie sa rýchlo vyvíjajú a zabezpečujú prísnejšiu konkurenciu v tejto oblasti, uviedol Putin.

AKTUALIZOVANÉ:Výbuch bomby v aute v sýrskom meste pozdĺž tureckej hranice mal za následok 3 mŕtvych a desiatky zranených (VIDEO)
Automobil vybavený výbušninou explodoval v sýrskom meste Tell Abyad neďaleko tureckých hraníc, pričom mal za následok troch mŕtvych a 26 zranených. Čítať ďalej
23 | 11 | 2019 | Marek Molnár