Prezidentka: Je potrebné sa usilovať o spoločný protipandemický plán
23 | 11 | 2020 I tasr

Je lepšie mať dva plány ako žiaden, a ešte lepšie je mať jeden spoločný. O to je potrebné sa teraz usilovať. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to na sociálnej sieti uviedla v súvislosti s predstavenými protipandemickými plánmi zástupcov dvoch strán vládnej koalície.


"Oceňujem každého, kto sa k riešeniu koronakrízy stavia konštruktívne," dodala Čaputová. Zdôraznila, že SR potrebuje mať v pandemickej situácii podrobný a dlhodobejší plán. Poďakovala sa tiež vedcom, ktorí pri príprave oboch návrhov pomáhali.

Koaličná strana SaS v pondelok predstavila nový protipandemický plán Semafor zdravia. Zohľadňuje situáciu v regiónoch. Hovorí o opatreniach, pravidlách a odporúčaniach pre celé Slovensko, pre konkrétne obvody, spomína plán testovania, rieši cezhraničný režim aj odškodnenie zatvorených či obmedzených prevádzok.

Plán má pripravený aj minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO). Pôvodne chceli líder SaS i Krajčí prezentovať materiály na pondelkovom rokovaní ústredného krízového štábu. Podľa vyjadrenia predsedu vlády SR Igora Matoviča však má Sulík najskôr predložiť svoj materiál odborníkom na konzíliu a pandemickej komisii. Krajčí chce v tejto súvislosti tiež počkať s prezentáciou svojho plánu.

Sulík hovorí, že protipandemický plán najskôr predložia pandemickej komisii
Protipandemický plán, ktorý v pondelok predstavila SaS, najskôr predložia pandemickej komisii, aby sa k nemu vyjadrila, a až následne ho predstavia na ústrednom krízovom štábe. Uviedol to počas rokovania ústredného krízového štábu minister... Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | tasr