Marian K. netají, že pomáhal splácať autá spoluobžalovanej Aleny Zs.
30 | 04 | 2020 I SITA

 Obžalovaný podnikateľ Marian K. sa nikdy netajil, že pomáhal spoluobžalovanej Alene Zs. splácať dve autá, ktoré používala.


Uviedol to dnes v rámci prejednávania kauzy vraždy novinára Jána Kuciaka na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Ako dôkazy boli totiž oboznámené dokumenty týkajúce sa splácania vozidiel obžalovanej. Marian K. v tejto súvislosti doplnil, že bol ručiteľom splácania daných vozidiel, ale väčšinu splátok zaplatila matka Aleny Zs. „Nikdy som nespochybnil, že som Alene Zs. a jej dcére pomáhal," povedal obžalovaný.

Pred súdom sa tiež dnes oboznámilo niekoľko listinných dôkazov týkajúcich sa vraždy podnikateľa Petra Molnára z roku 2016. Komunikácie z aplikácie Threema medzi Marianom K. a ďalšími osobami sa dnes pred súdom nečítali. Sú však zahrnuté do dokazovania. To znamená, že sa budú čítať na niektorom z nasledujúcich pojednávaní. Súdny proces v tejto kauze pokračuje 18.mája.

Mikas s poslancami hovoril o zjednodušení podmienok pre deti pendlerov a seniorov na hraniciach
Osobám starším ako 65 rokov pri prechádzaní cez hranice bude stačiť kópia dokumentu, že trpia chronickou chorobou. Nemusia predložiť originál dokumentu. Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | SITA


Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian K., jeho známa Alena Zs. a bývalý policajt Tomáš Sz. Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav M., ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho snúbenicu a v roku 2016 podnikateľa Petra Molnára.

Tento obžalovaný bol 6. apríla 2020 neprávoplatne odsúdený na 23 rokov väzenia. Účasť na vražde priznal aj Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana K.

AKTUÁLNE: Matovič avizoval možné skoršie otvorenie všetkých prevádzok na Slovensku
Vláda možno urýchli otváranie ekonomiky. Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | Peter Haluza