Učitelia v Británii používajú telové kamery aby zabránili "antisociálnemu správaniu"
08 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Školy v Anglicku vybavujú učiteľov telovými kamerami v snahe „zbaviť sa konfrontácie“ v triede. Ide o súčasť skúšobného programu s cieľom urobiť z nich trvalé vybavenie učiteľov, avšak tento krok zvyšuje obavy o súkromie. Informuje portál The Guardian. 


Najmenej dve britské školy - jedna v Londýne a druhá v Hampshire - otestovali telové kamery, ktoré sú o niečo ľahšie než tie, čo nosia policajti. Školy tvrdia, že ich chcú používať aj v budúcnosti v rámci svojho úsilia o boj proti antisociálnemu správaniu študentov.

Larry Davis, zástupca riaditeľa na Southfieldsovej akadémii vo Wimbledone povedal pre agentúru School Week, že používanie kamier od začiatku septembra zlepšilo správanie študentov a znížilo počet "nebezpečných konfrontácií".



Škola v South Hampshire vyskúšala kamery po tom, čo zistili, že jej študenti preukázali na internete antisociálne správanie. Riaditeľ uviedol pre agentúru School Week, že zábery z kamier boli poskytnuté ako dôkaz pre políciu a boli dokonca zatknuté nejaké osoby.

Avšak tento krok sa stretol aj s vlnou kritiky. Silkie Carl, riaditeľka spoločnosti Big Brother Watch, tvrdí, že telesné kamery sú „rušivé sledovacie zariadenia, ktoré nemajú na našich školách miesto“, pričom ďalej tvrdí, že „mladí ľudia by nemali vidieť učiteľov ako kráčajúcich kamery“.



Na sociálnych médiách sa tiež objavili ľudia, ktorí varujú, že by zavedenie kamier v školskom prostredí mohlo spôsobiť iba väčší konflikt.

Štúdie propaguje firma Reveal, ktorá dodáva telové kamery britským policajtom a iným inštitúciám vrátane nemocníc.

Vedci odhalili v blízkej galaxii mimoriadne zriedkavé „dvojité jadro“ (FOTO)
Astronómovia pozorujú blízku galaxiu NGC 4490 (Cocoon Galaxy) už desaťročia, ale len nedávno odhalili, že sa v nej skrýva mimoriadne zriedkavé „dvojité jadro“. Informuje portál Science Alert. Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | Marek Molnár