Na severnej strane Nízkych Tatier zablúdili dve české turistky
15 | 09 | 2019 I TASR

Na túre po hrebeni Nízkych Tatier zablúdili v sobotu (14. 9.) podvečer dve české turistky. Matke s dcérou pomáhali horskí záchranári.


Turistky vo veku 47 a 21 rokov plánovali zísť z červenej trasy od Chopku smerom na žltý značkovaný chodník a vrátiť sa späť do doliny cez Tri vody.

Prešli však až na Poľanu a medzi Bormi a Sinou pri obchádzaní polomu zišli z chodníka a vydali sa smerom na severozápad. Ženám chýbalo svetlo, a tak po zotmení požiadali o pomoc záchranárov.

"Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) podľa predpokladaného pohybu turistiek a poskytnutých GPS súradníc smerovali do doliny Mošnica. Postupne hľadali zablúdené v tme pomocou zvukov sirén a majákov na služobnom vozidle, pričom ich neskôr našli na jednej zo zvážnic. Obe bez zranení transportovali do ubytovacieho zariadenia v Demänovskej doline," informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Českému turistovi vo Vysokých Tatrách pomáhali horskí záchranári aj vrtuľník
Dvaja českí turisti vo Vysokých Tatrách v nedeľu okolo 3.00 h nadránom požiadali o pomoc Horskú záchrannú službu (HZS). Jeden z nich nemohol pokračovať v chôdzi pre bolesti nohy, transportoval ho vrtuľník. Informuje o tom HZS na svojej webovej... Čítať ďalej
15 | 09 | 2019 | TASR