Brazílskemu prezidentovi Bolsonarovi operovali prietrž
08 | 09 | 2019 I TASR

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro sa v nedeľu úspešne podrobil päťhodinovej operácii prietrže. S odvolaním sa na vyjadrenie jeho hovorcu Otávia Rega Barrosa o tom informovala agentúra AP.


Prietrž bola dôsledkom predchádzajúcich chirurgických zákrokov, ktoré 64-ročný brazílsky prezident absolvoval po tom, ako bol v roku 2018 počas predvolebnej kampane bodnutý nožom. Išlo už o štvrtý chirurgický zákrok, ktorému sa Bolsonaro v súvislosti so zmieneným útokom podrobil.

Bolsonarov hovorca uviedol, že operácia prebehla v nemocnici Vila Nova Star v meste Sao Paulo. Chirurg Antonio Macedo, ktorý Bolsonara operoval, povedal, že prezident ostane hospitalizovaný prinajmenšom päť dní a prijímať bude len tekutú stravu.

Do súboja o prezidentskú nomináciu v USA vstúpil 4. republikán Mark Sanford
Do súboja o prezidentskú nomináciu americkej Republikánskej strany vstúpil v nedeľu štvrtý uchádzač, bývalý dlhoročný guvernér Južnej Karolíny Mark Sanford, informuje agentúra AFP. V tábore demokratov sú už dve desiatky záujemcov o prezidentskú... Čítať ďalej
08 | 09 | 2019 | TASR


Prezidenta do nemocnie previezli v sobotu večer po tom, ako sa zúčastnil na oslavách konajúcich sa pri príležitosti výročia brazílskeho dňa nezávislosti.

Bolsonaro utrpel vážne zranenia v oblasti brucha vlani 6. septembra pri útoku v meste Juiz da Fora vo východnej časti Brazílie, keď ho útočník bodol nožom.

Následne podstúpil niekoľko operácií a implantovali mu aj kolostomické vrecko, ktoré lekári odstránili 28. januára. Útočníka Adelia Bispa De Oliveiru, ktorý Bolsonara bodol, vyhlásil súd za duševne chorého a nariadil jeho umiestnenie do psychiatrického ústavu.