Jozef Viktorín: Slnko v tej sieti veľmi nebolo...
02 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Toľko kritizované odovzdávanie cien Slnko v sieti si pozrel aj armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika). Ten sa na sociálnej sieti priznal, že potreboval určitý časový odstup na to, aby sa k programu vedel vyjadriť bez emócií. Vo svojom statuse na Facebooku pritom kladie dôraz na fakt, že takéto vysielanie prebehlo na verejnoprávnom programe, teda v RTVS. Podľa Viktorína každý, kto do tohto vysielania nepochopil, s čím má nie len vládna garnitúra problém, po prenose progresívnej propagandy zabalenej do odovzdávania filmových cien už musí chápať veľmi presne a veľmi jasne.

Viktorín preto konštatuje, že týmto programom samotná RTVS ukázala, že zmeny sú skutočne nevyhnutné. Okrem verejnoprávnosti a objektivity sa z RTVS vytratil aj zdravý úsudok. Svedčí o tom fakt, že program pôsobil, ako keby šlo o patetickú rozlúčku s prezidentkou. Tu Viktorín hovorí o dvojitom metri a zároveň odhaľuje, že na rozdeľovaní spoločnosti stoja aktivity progresívcov. Verí však, že Slováci sa poučili a na to, čo tu fungovalo tri a pol roka nezabudnú.

Slnko v tej sieti veľmi nebolo

„Rovno sa priznám, že po zahliadnutí predmetnej televíznej show a po všetkých tých propagandistických kecoch z pódia, by sa najlepšie na danú udalosť hodil názov “Prezidentka v sieti “. Lebo presne tak to bolo režírované a presne tak to aj vyzeralo. Jednoducho povedané, samotná RTVS ukázala a dokázala, že naozaj nie zmeny, ale komplet zrušenie telerozhlasu a jeho vystavanie na nových základoch, je viac ako žiadúce a nutné,“myslí si Viktorín.

Slnko v sieti: DIVÁCI NAŠEJ SMOTÁNKE RIADNE NALOŽILI!
Najsmotánkovejšia smotánka. Starostlivo vymodelované úsmevy. Uhladené vystupovanie a nóbl róby. Hlavne tie nóbl róby sú po každej akcii, akou bolo odovzdávanie cien Slnko v sieti terčom „módnej polície“. No a ich hodnotenia „podčiarkujú“ časopisy... Čítať ďalej
01 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Zase raz dvojaký meter

„Z obrazoviek RTVS sa vytratila nie len verejnoprávnosť, ale aj objektívnosť a čo je najhoršie aj zdravý úsudok. Ak tu počúvame nárek vedenia a zamestnancov RTVS, ako strašne sú apolitickí, tak v priamej konfrontácii s tým, čo vyrobila RTVS touto reláciou mi tu niečo nesedí. Buď netušia, čo obsah pojmu apolitickosť znamená, alebo len opäť (raz) použili tradičnú filozofiu a metódu dvojakého metra,“ konštatuje Viktorín.

Zuzana Čaputová, foto: Screenshot RTVS

„Pokiaľ napríklad Attila Végh verejne a priamo vyjadril svoj postoj k jednému z prezidentských kandidátov a dostane za to rozviazanie troch sponzorských zmlúv a ódy na prezidentku z úst umelcov platených z daní občanov SR je v poriadku, tak každý súdne uvažujúci človek chápe, že niekde nastala chyba v systéme. Jeden nesmie a druhý áno. A smie len preto, lebo pochlebuje správnej persóne?,“ nepáči sa Viktorínovi. Tento prístup pritom nepriamo označuje za budovanie kultu osobnosti, keď pripomína, že pamätníkom to môže pripomínať oslavy Stalina, či Brežneva.

Pátos nie je na mieste

„Síce silné reči, ako vopred dohodnutej ódy na pani prezidentku, ako by to bola záverečná reč na pohrebe, chceli vytvoriť neoprávnený pátos nad jej nevydareným 5 ročným funkčným obdobím. V praxi však my ostatní vieme, že jej  odchodom zo stoličky prezidenta SR, je šanca na príchod lepších časov pre Slovensko. Chcem veriť, že to budú časy, ktoré budú oddané národu, Slovenkám a Slovákom a nie západu a jeho predstaviteľom,“ vyjadruje nádej Viktorín.

Strašiť, desiť, polarizovať

„Večer so Slnkom vsieti, bol jeden z ďalších zákerných progresívnych pokusov, ako vymasírovať verejnosť. Ako ju vystrašiť a hlavne ako rozdeliť spoločnosť. To je totiž hlavným programovým zámerom progresivizmu – neprestajne vnášať do priestoru spory, nevraživosť a hádky. Pretože v atmosfére vzájomných nepochopiteľných sporov sa im potajomky lepšie darí tajne presadzovať ich úchylné myšlienky a predstavy o fungovaní spoločnosti. Takej, kde každý má buď názor ako oni, alebo je na veky zatratený do priestoru, ktorým opovrhujú a ktorý je potláčaný,“ odhaľuje Viktorín známu taktiku.

Generál o zbierke na muníciu pre Ukrajinu: NIEČO TU NESEDÍ! (VIDEO)
Armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (hnutie Republika) nehovorí po prvýkrát, že má výhrady voči zbierke Munícia pre Ukrajinu. Tentokrát však rozoberá právny pohľad na túto aktivitu a vo videu hovorí, že to, čo sa prezentuje, ako dar pre... Čítať ďalej
01 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Slovensko druhýkrát nenaletelo

„Slovensko aktuálne dvojo volieb po sebe dokázalo otvoriť oči, voliť s rozumom a postaviť sa progresívnemu zlu. Bublina, ktorú okolo seba šíria PS za pritakávania ich upadajúceho prívesku SaS,  zmizne a nikto z nás si na ňu, dúfam, už ani len nespomenie. Aj keď progresívno-liberálne „oddaní“ umelci, herci, muzikanti a ďalší, ktorí sú zavesení napríklad aj na dotáciách z Ministerstva kultúry SR, budú proti Slovensku hlasno kričať a tým nám pripomínať, že ich organizované zlo stále čaká na svoju príležitosť. A aby sme nezabudli – samozrejme, že to bude za spolupráce s médiami hlavného prúdu,“ píše ďalej Republikán s tým, že do novej reality by sa mala vrátiť skutočná nezávislosť a sloboda tvorby.

Zabudnúť však netreba

„Ale to neznamená, že by sme mali vyčínanie kričiacej menšiny z kultúrnicko-televíznej skupiny odpustiť a prehliadnuť. Nech je nám „Slnko v sieti“ mementom, príkladom a rukolapným dôkazom, ako sa to nemá robiť. Podobne, ako nám v pamäti zostáva Kiska, Čaputová a celá Matovičovsko-Hegerovsko-Ódorovská klika, ktorá takmer zapredala Slovensko do rúk, ktoré o našu budúcnosť nemajú ani len štipku záujmu. Len o tú svoju,“ uzatvára Viktorín.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.