Slnko v sieti: DIVÁCI NAŠEJ SMOTÁNKE RIADNE NALOŽILI!
01 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Najsmotánkovejšia smotánka. Starostlivo vymodelované úsmevy. Uhladené vystupovanie a nóbl róby. Hlavne tie nóbl róby sú po každej akcii, akou bolo odovzdávanie cien Slnko v sieti terčom „módnej polície“. No a ich hodnotenia „podčiarkujú“ časopisy tým, že do hodnotenia jednotlivých rób a toho, ako sa ktorým dámam hodia, „pustia vlčákov“ – teda čitateľov, či divákov. A tí, respektíve tie, na jednotlivých modeloch rady nenechajú suchej nitky. Lenže... teraz nešlo o róby!

„Vlčákov pustili“ aj v jednom z lajfstajlových časopisov s otázkou, ako sa čitateľkám páčil výber outfitu Čaputovej, Turzonovovej, či iných hviezdičiek a hviezd, ktoré sa odovzdávaní ceny Slnko v sieti zjavili. Dámy sa však nepustili do hodnotenia účastníčok, ale do samotnej RTVS. Ak teda opozícia tvrdí, že „vláda im chce vziať RTVS“, tak diskusia pod článkom, ju vyvedie z omylu. Ani ľuďom sa nepáči to, čo sa z RTVS za posledné roky stalo.

Kramplová, Blaha, Taraba ...

Politici sa totiž zhodujú v názore, že RTVS v tejto „liberálnej“ podobe musí skončiť a nastúpiť by mala televízia, ktorá spĺňa podmienku duálnosti a verejnoprávnosti. Kramplová jej vyčíta, že roky nedávala priestor iným názorom; Blaha a Taraba hovoria o aktivistoch; Machala hovorí o tom, že programová štruktúra sa približuje komerčným televíziám či rádiám a Jarjabek pripomína absenciu skutočnej kultúry. Pravdou je, že lukostreľbu, divadelné predstavenie, či iné kultivujúce programy v programe RTVS musíte veľmi starostlivo hľadať. To sú však stále len názory politikov.

A čo bežný divák?

To, čo si myslí divák z podhorskej dediny, z lazov, či malého mestečka na východe Slovenska sa však nikde nedozvieme tak naplno, ako práve v diskusiách. A tie politici väčšinou nečítajú. Buď na ne nemajú čas, alebo (a to je fakt), ani žalúdok. Čo si teda myslia ľudia?

„Tešila som sa na tento program. Rada som ho sledovala. No veľké sklamanie. To čo malo byť kultúrnym zážitkom bol praobyčajný míting pretláčajúci jeden politický smer. Prečo by mal každý súhlasiť s názorom režiséra Bebjaka? Bolo to stretko voličov PS a Korčoka. RTVS by malo byť objektívne a nestranné. Politikou ste to pokazili a malo to hodnotu, ako keď Kandráč na záchode pri potrebe prosil Boha, aby vyhral cenu OTO. Takže 5 minút stačilo a ďakujeme,“ píše jedna z diskutérok. Ďalšia bola stručnejšia: Panoptikum končiacich ľudí, chvála Bohu!“

„Videla som 10 minút. Pripomínalo mi to pohreb - všetci (až na pár výnimiek) v čiernom. Ešte aj kulisy. Slnko tam nebolo. Skôr tma.“

Oko (prezidentky) nezostalo suché

Odovzdávania cien sa zúčastnila aj dosluhujúca prezidentka republiky, Zuzana Čaputová, ktorá sa od dojatia nad chválou jej osoby rozplakala, čo neušlo ani čitateľom.

Zuzana Čaputová, foto: Screenshot RTVS

„A čo že Zuza sa rozplakala, čo je jej smutno že odchádza z paláca?,“ ušlo sa prezidentke Zuzane Čaputovej.

„Faloš vypustila ventil so slzami,“ zhodnotil stručne prezidentkinu „akciu“ ďalší.

„Trápne, celý večer sa viedol v politickej rovine a to hovoria ako sa ide kultúra spolitizovať a tie róby, no videla som už aj viac elegancie,“ uzatvára posledná diskutujúca a my už len dodávame, že kým sme reakciu vybrali, zaujímalo nás, či to nie je „včera vytvorený profil“, čo je jeden zo znakov odchovancov tzv. „politických trolích fariem“.

Štubniak odkazuje Bebjakovi! (VIDEO)
V piatok 27. apríla sa odovzdávali ocenenia Slnko v sieti. Ocenenie, ktoré od roku 2004 udeľuje Slovenská filmová a televízna akadémia. Je to lokálny ekvivalent amerických Oscarov. Oceňované sú najlepšie audiovizuálne diela a umelecké výkony v... Čítať ďalej
28 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.