Generál o zbierke na muníciu pre Ukrajinu: NIEČO TU NESEDÍ! (VIDEO)
01 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (hnutie Republika) nehovorí po prvýkrát, že má výhrady voči zbierke Munícia pre Ukrajinu. Tentokrát však rozoberá právny pohľad na túto aktivitu a vo videu hovorí, že to, čo sa prezentuje, ako dar pre Ukrajinu, je v skutočnosti porušením zákona a progresívny populizmus v praxi.

Jozef Viktorín od začiatku zbierky Munícia pre Ukrajinu hovorí, že progresívci potrebujú len zaujať. Horšia na celej zbierke je jej netransparentnosť – nevie sa o nej nič. Okrem mien, ktoré ju bombasticky podporujú. Zbierka však môže mať problém so zákonom a Viktorín vo videu pripomína, že tresty nie len za terorizmus, ale aj za napomáhanie v ňom, sú vysoké. Od pomoci Ukrajine však neodrádza, skôr naopak. Pomáhajme ľuďom, nie však cez smrtiace nástroje.

Potrebujú zaujať

„Tí, ktorí prispeli napr. Šimečka, Púchovský, Hríb dokazujú, že celá zbierka je len pokračovaním ich kampaní a predlžovanie vojny je v ich scenároch. Takto sa progresívno - liberálne sily krásne odhalili. Potvrdili, že radšej vojna než dialóg, radšej zabíjanie než pokoj a mier. Je to šialené zistenie a bezprecedentný  signál,  ktorý sa vymyká štandardnej logike. Je to rovnaké bláznovstvo, ako minulé skladanie sa na tank pre Ukrajinu niektorými našimi umelcami,“ myslí si Viktorín. Ten tiež konštatuje, že cieľom je vyvolať záujem a zaplaviť bývalý mainstream.

reprofoto Munícia pre Ukrajinu

Čo sa tu vôbec vie...?

„Nevie sa, kto sú darcovia, nevie sa, kto je prijímateľ. Nevie sa ani, o akú muníciu sa jedná. Môže ísť totižto aj o zakázanú muníciu. Nie je známe jej použitie – môže byť použitá proti civilným cieľom, alebo iným štátom,“ šokuje Viktorín.

To však nie je jediný problém zbierky

„Koliduje s Ústavou a medzinárodnými zmluvami, čo by malo byť určite preskúmané orgánmi činnými v trestnom konaní, a to z hľadiska sprostredkovania nejasného a nepovoleného ozbrojovania, a účastníci zároveň financujú nákup streliva, teda aktívne sa zúčastňujú na obchodovaní so strelivom cez sprostredkovateľa bez príslušného povolenia a na túto činnosť verejne vyzývajú aj iných,“ pokračuje Republikán. Podľa neho sa v závislosti od medzinárodného práva zbierka dá vnímať aj ako ohrozenie mieru, podnecovanie, alebo schvaľovanie trestného činu.

reprofoto Munícia pre Ukrajinu | Aj takéto "posolstvá" sa predávajú v e-shope na stránke zbierky

Zamysleli sa vôbec...?

Generál Viktorín sa pýta, či sa organizátori zbierky vôbec zamysleli nad akciami, ktoré uskutočňuje ukrajinská armáda pod vedením Zelenského.

„Nie raz sme boli svedkami úmyselného objektu na civilné objekty,“ pripomína Viktorín a upozorňuje, že tresty za financovanie terorizmu sú vysoké a na spáchanie trestného činu stačí, byť si ho vedomý.

„My Slováci pomáhať vieme. Zostaňme pri tom. Ale nie zbraňami, nie strelivom a nie vojenskou technikou. Zostaňme a pomáhajme bežným ľuďom na Ukrajine,“ nabáda Viktorín na záver

Blanár NALOŽIL Naďovi i Černochovej! TOTO si česká ministerka obrany za klobúk veru nedá
Slovákom a dezolátom vstup zakázaný! Aj toto je prejav niektorých politikov, ktorí v snahe zaujať a strhnúť na seba pozornosť urobia čokoľvek. Mám na mysli bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý je medzi Slovákmi známy svojim dehonestujúcim... Čítať ďalej
30 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik