Záchranári doposiaľ vyslali ambulancie na šesť zásahov v súvislosti s voľbami
23 | 03 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR vyslalo v sobotu do 16.00 h ambulancie rýchlej lekárskej pomoci (RLP) a rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) na šesť zásahov v súvislosti s konaním prezidentských volieb. TASR o tom informovala hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová.

"Na tiesňovú linku sme prijali volanie o zdravotných problémoch ženy vo volebnej miestnosti v obci Tašuľa v Košickom kraji. Zásah aktuálne prebieha," uviedla Klimešová.

Tiež vyslali posádku do volebnej miestnosti v obci Bernolákovo pre závrate k 66-ročnej žene, ktorú následne previezli do nemocnice na bratislavské Kramáre.

Ambulancia bola vyslaná aj do základnej školy v Galante k 77-ročnej žene, ktorá utrpela úraz hornej končatiny a pleca po páde. "Záchranári ju po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Galante," dodala hovorkyňa.

Ďalej vyslali posádku do domu kultúry v Senici k 42-ročnému mužovi s epileptickým záchvatom. Pacienta záchranári transportovali do nemocnice v Skalici.

"Ambulancia smerovala aj do volebnej miestnosti v Košiciach-Juh k 79-ročnej pacientke s kolapsom, ktorá utrpela povrchové poranenie hlavy. Transport do nemocničného zariadenia odmietla," uviedlo OS ZZS.

Záchranári zasahovali aj vo volebnej miestnosti v Martine u 77-ročnej pacientky s kolapsom, ktorá bola po ošetrení prevezená do nemocnice.

TOTO NEMÔŽE MYSLIEŤ VÁŽNE! Takto hlboko Nicholsonová ešte neklesla
Slováci si v sobotu volia prezidenta. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. Takmer všetci politici, na čele s hlavou štátu a prezidentskými kandidátmi vyzývajú občanov k účasi na hlasovaní. Europoslankyňa... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik