DRŽTE HUBU a príďte na Ukrajinu oslobodzovať naše územia! - odkázal európskym politikom Kuleba (VIDEO)
02 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

To je diplomacia! Ukrajina hovorí kritikom pomalej protiofenzívy, aby držali hubu! Ukrajina stráca podporu pre ďalšiu vojnu! Dokázala to čelná zrážka s realitou v Tolede: „Držte hubu a príďte na Ukrajinu oslobodiť jeden centimeter štvorcový!“ – odkázal vulgárnym spôsobom európskym politikom nahnevaný ukrajinský minister zahraničia Kuleba. 

Ostré roztržky v zákulisí

Návšteva ukrajinského ministra zahraničia v pondelok v Prahe bola iba úvodným zahájením veľkej cesty po Európe s cieľom vyžobrať na európskych krajinách ďalšie zbrane, muníciu a predovšetkým peniaze pre Ukrajinu a jej vojnové úsilie, informuje cz24.news. Lenže Dmytro Kuleba nemal v pláne jazdiť po Európe sem a tam, aby v každej krajine žiadal o to isté. Preto sa vo štvrtok vydal priamo na zasadnutie ministrov zahraničných vecí krajín Európskej únie do Toleda v Španielsku.

Mal v pláne osloviť naraz zástupcov všetkých 27 krajín EÚ so žiadosťou o zbrane, muníciu a peniaze, lenže sa stretol s nečakanou reakciou, píše americký portál Breitbart. Podľa informácií prebiehali neverejne a v zákulisí ostré roztržky a konflikty medzi Kulebom a niektorými členmi európskych krajín, pretože Ukrajina nedodala západu za štvrť roka, čo už trvá ukrajinská ofenzíva, absolútne žiadne kľúčové výsledky.

Práve kľúčové výsledky sú pritom nevyhnutné na to, aby krajiny EÚ mohli Ukrajine ďalej posielať zbrane, muníciu a peniaze, pretože jedine pri dodaní výsledkov na fronte je možné obyvateľom európskych krajín predložiť myšlienku na ďalšie podporovanie Ukrajiny. To dostáva trhliny, pretože podpora verejnosti začína povážlivo klesať.  A politici z krajín EÚ uvažujú pragmaticky, že pred svojimi voličmi nebude možné ďalej presadzovať sypanie zbraní a peňazí Ukrajine, keď toto sypanie nemá žiadne výsledky na ukrajinskom fronte.

A práve toto sa snažili zástupcovia krajín EÚ Kulebovi vysvetliť, že Ukrajina musí dodať nejaké jasné a veľké výsledky na fronte, pretože inak európski politici nebudú mať silu politicky obhájiť pred vlastnou verejnosťou ďalšie podporovanie Ukrajiny, pretože verejnosť usúdi, že je to zbytočné plytvanie prostriedkami bez efektu.

Kedy príde RUSKÁ OFENZÍVA? Čo hovorí politológ
Aké je načasovanie začiatku ruskej protiofenzívy. Začiatkom júna sa začala protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU). Do tejto vojenskej kampane sa investovalo veľa peňazí, vybavenie západného typu, ale ako hovoria ruskí, aj západní... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Milan Laca

Po štvrť roku ofenzívy dve dediny pod kontrolou AFU a viac ako 50 000 mŕtvych ukrajinských vojakov

A presne na tieto výhrady zástupcov EÚ reagoval Dmytro Kuleba tak podráždene a nahnevane, keď na tlačovej konferencii vulgárnym a rozhodne nediplomatickým spôsobom odkázal európskym politikom, s ktorými sa pár desiatok minút predtým pohádal za zatvorenými dverami, aby nekritizovali pomalý ukrajinský postup na  fronte, "držali hubu" a sami prišli na Ukrajinu a skúsili vybojovať 1 centimeter štvorcový.  

Výbuch hnevu ukrajinského ministra zahraničia bol, samozrejme, vyvrcholením zákulisného napätia a rozporov, ktoré sa začínajú objavovať v dôsledku neúspešnej štvrťročnej ukrajinskej ofenzívy, ktorá dokázala dobyť a obsadiť dve dediny.

Dmytro Kuleba so šéfom európskej diplomacie Josepom Borrellom v Tolede

To je na ofenzíve po štvrť roku od jej začatia 4. júna tohto roku naozaj málo, prakticky nič a je jasné, že to nemožno ospravedlniť ani silným zamínovaním frontovej línie, pretože Ukrajina sama dopredu sľubovala, že do 3 mesiacov bude na hranici Krymu, že do konca leta bude na celom Kryme a Rusi kapitulujú. 

Tieto sľuby sa teraz vrátili Ukrajine ako bumerang a európski partneri sa Ukrajiny pýtajú, kde je ten sľubovaný obsadený Melitopol?  Kde je to sľubované dosiahnutie hraníc Krymu? A kde sú tie slávnostné sprievody ukrajinskej armády v Sevastopole po sľubovanom oslobodení Krymu? Je irelevantné teraz posudzovať, či týmto sľubom európski politici verili alebo nie, pretože o ich dôveru nejde.

Rusi udreli! Stretnutie ukrajinských veliteľov "zastrešili" dve rakety (VIDEO)
Stretnutie veliteľov Ozbrojených síl Ukrajiny zastrešili dve rakety Iskander. Poradu veliteľov ukrajinskej armády "pozdravili" dve ruské rakety Iskander. Sporé informácie... Na webe sa objavilo video, ako dve rakety z... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Milan Laca

Európske vlády nemôžu bez masívnej podpory verejnosti ďalej financovať vojnu na Ukrajine

Ide o niečo iné. Ide o verejnú mienku v krajinách EÚ, kde tieto ukrajinské sľuby boli odtlačované a vytrubované s veľkou slávou, že ukrajinská ofenzíva na jar ukončí vojnu a Ukrajina zmetie ruskú armádu a dostane sa na hranice Krymu, zatiaľ čo rozdelia ruské vojská napoly, teda Cherson od Záporožia. Z týchto sľubov sa po štvrť roku nerealizovalo vôbec a úplne nič a výhovorky o tom, že Ukrajinci robia, čo môžu, nikoho na Západe nezaujímajú.

Obsadiť za štvrť roka dve dedinky, to je v konečnom dôsledku katastrofálne zlyhanie ofenzívy všetkými meradlami. A ak s niečím nechcú byť európski politici nikdy spájaní, tak to sú neúspechy ukrajinskej armády.  S ničím takým nechcú byť európski politici spájaní, aby domáca opozícia to nemohla využiť politicky proti vláde.

Európske vlády dodali Ukrajine všetko, čo bolo možné. Bez výsledkov v ofenzíve ale ďalšia podpora Ukrajine skončí

Nie je nič lepšie pre opozičné strany, ako keď porážky a neúspechy ukrajinskej ofenzívy môžu spojiť s vlastnou vládou a vládnou koalíciou v tej ktorej európskej krajine. Vláda dodala Ukrajincom tanky, húfnice, obrnené transportéry, helikoptéry, stíhačky, všetko na náklad a na vrub vlastnej armády a vlastných daňových poplatníkov, ale výsledkom tej ofenzívy po štvrťroku sú nejaké dve bezvýznamné dedinky pred prvou ruskou obrannou líniou v Záporoží. 

Skrátka došlo na lámanie chleba a krajiny EÚ už nemajú kde brať a ďalšie vyzbrojovanie Ukrajiny by znamenalo vziať si nové úvery za Ukrajinu  a začať zbrojnú výrobu na úver, pričom nie je záruka, že Ukrajina bude niekedy schopná tie úvery splatiť, ak nedokáže ovládnuť tie obsadené územia.

Rusi nasadzujú najstrašnejšiu zbraň! (VIDEO)
Ruská armáda má najnovší raketový systém Sarmat. Čo je o ňom známe? Raketový systém Sarmat nasadili do bojovej služby. Čo sľúbil, splnili V júni ruský prezident Vladimir Putin oznámil , že strategické raketové systémy R-28 Sarmat prevezmú... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Kuleba zažil v Tolede čelnú zrážku s konceptuálnou realitou európskych limitov podpory Ukrajine

Dmytro Kuleba vyšiel na turné po Európe v reflexii na informácie, že Američania začnú na jeseň zmenšovať svoju podporu Ukrajine a ku koncu roka úplne skončia. Kyjev si preto myslí, že keď Američania prestanú s vyzbrojovaním Ukrajiny, tak EÚ tie dodávky nahradia svojim vlastným zbrojným priemyslom, ale to je utópia. 

Európske zbrojovky by museli naštartovať nepretržitú výrobu, a to by musel niekto zaplatiť. Ukrajina by to nebola, takže by to musela zafinancovať EÚ, najskôr ďalším mamutím úverom, za ktorý by sa museli zaručiť krajiny EÚ spoločne a tento úver by sa použil  na subvencie pre európske zbrojovky, aby začali chrliť zbrane vo veľkom objeme, aby dodávky nahradili americké dodávky Ukrajine, aby ukrajinská AFU mohla ďalej bojovať.

Vyzbrojovanie Ukrajiny bolo doteraz plne na pleciach západných krajín. Vojna bez víťazstva je ale extrémne nákladná

A verte tomu, že európski politici by si radi takýto úver vzali, ale potrebujú na to podporu verejnej mienky, a tej sa nedostane bez veľkých a hmatateľných úspechov ukrajinskej armády. Keď totiž Ukrajina nepredvedie postup a veľké úspechy, tak reálne hrozí, že EÚ si vezme úver, za ktorý nechá vyrobiť zbrane, ale Ukrajina s tými zbraňami za ďalšie mesiace opäť nedosiahne nič, okrem nejakých dedín, ktoré sa nedajú pomaly nájsť ani na Google mapách , ako sú malé a bezvýznamné.

Európskym vládam hrozia debakli vo voľbách, ak budú spojené s neúspechom ukrajinskej ofenzívy. Kuleba to nepochopil

Reálne hrozí, že krajinám EÚ zostanú nesplatené a hlavne nebonitné úvery, ktoré nemožno na Ukrajine nijako az ničoho sanovať. A v tejto situácii ten debil Kuleba si ešte dovolí na tlačovke na európskych politikov, ktorí mu rok a pol liezli celý čas do zadku, kričať a nadávať, nech držia hubu a sami prídu bojovať za Ukrajinu

Kuleba si neuvedomuje, že tí politici nikam jazdiť nemusia, pretože oni dopredu zaplatili Ukrajine horibilné sumy, aby proti Rusovi bojovali Ukrajinci. Za ich bojovanie a ich životy, ktoré tam položia, dostáva Zelenskyj peniaze, zbrane a muníciu od EÚ.

Do posledného Ukrajinca! Za to dostali Ukrajinci zaplatené, pomaly na to ale zabudli. Nespokojnosť s ofenzívou sa na západe totiž bude odteraz zosilňovať

To nie sú milodary, ani dary bez určenia účelu. To sú platby za to, že Ukrajina bude proti Rusom bojovať do posledného Ukrajinca!  Za to dostáva Kyjev tie zbrane a peniaze, za nič iné. A keď za 3 mesiace ofenzívy s tými zbraňami a muníciou dobyjú Ukrajinci len dve dediny, tak je jasné, že s tým západní investori nebudú spokojní a nebudú v tom chcieť pokračovať. 

Kuleba už tuší, že narazil a bez výsledkov jednoducho už prašule a zbrane nebudú. Preto na tlačovke padla tie slová “Držte hubu!” a iba to ukazuje na koniec bezhraničného financovania vojny na Ukrajine.

Vznikne nový štát? Ukropolia?
Na mieste Poľska predpovedajú vznik nového štátu. Myśl Polska: namiesto Poľska vznikne nový štát Ukropolia. Čo tvrdí autor Redaktor novín Myśl Polska Konrad Renkas napísal: Ukazuje sa, že bude potrebné zvládnuť „metódy úspešne otestované... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Arogantná Ukrajina?

Prezident Zelenskyj bol tiež zapojený do predošlého prípadu štipľavých poznámok. Keď Spojené kráľovstvo navrhlo, aby Ukrajina bola vďačnejšia svojim podporovateľom a občas im poďakovala, Zelenskij radšej nerešpektoval radu a sarkasticky odpovedal, že odteraz bude každý deň telefonovať do Spojeného kráľovstva, aby im poďakoval.

Dôsledky týchto poznámok viedli k odvolaniu ukrajinského veľvyslanca v Spojenom kráľovstve, pretože v spore, ktorý bol v Kyjeve vnímaný ako zrada prezidenta Zelenského, prejavil určité sympatie k britskému pohľadu, píše Breitbart.

ďalšom prípade neuvážených poznámok sa Poľsko pripojilo k Spojenému kráľovstvu a pripomenulo Ukrajine enormné peňažné náklady na podporu poskytovanú národu, čo prinútilo Kulebovo ministerstvo zahraničných vecí vydať vyhlásenie, v ktorom označilo poľský názor za „neprijateľný“. Ukrajinský diplomat obvinil Poľsko – jedného z najnadšenejších spojencov Ukrajiny –, že sa svojimi komentármi postavilo na stranu Ruska.

Kyjev hrozí Moskve novými zbraňami. Dostrel 700 km
Ukrajinským ďalekonosným zbraniam sa podarilo zasiahnuť cieľ vzdialený 700 km – Zelenskyj. Ministerstvo strategického priemyslu oznámilo úspešné použitie zbraní dlhého doletu ukrajinskej výroby: podarilo sa zasiahnuť cieľ vzdialený 700... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik