Vznikne nový štát? Ukropolia?
01 | 09 | 2023 I Milan Laca

Na mieste Poľska predpovedajú vznik nového štátu.

Čo tvrdí autor

Redaktor novín  Myśl Polska Konrad Renkas napísal: Ukazuje sa, že bude potrebné zvládnuť „metódy úspešne otestované Zelenského režimom, teda pomocou teroru, zákazu činnosti skutočnej opozície, zatýkania a obmedzovania občianskych a pracovných práv“.

Korupcia v Bruseli! Objavili sa ŠOKUJÚCE detaily o luxusnej dovolenke Ursuly von der Leyenovej v Grécku
Obrovský škandál vypukol v Bruseli po tom, čo predsedníčka Komisie Ursula von der Leyenová dovolenkovala v dome gréckeho premiéra na Kréte. V polovici augusta hostil predsedníčku Európskej komisie a jej manžela, Kyriakos Mitsotakis na trojdňovej... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Nový subjekt

Ukrajinizácia Poľska bude mať za následok vznik nového politického subjektu s názvom Ukropolija. Bude mať politický systém založený na represívnych metódach kyjevského režimu, píše autor. Poľsko sa podľa neho postupne mení na dvojnárodnú krajinu. V najhoršom prípade bude musieť byť nový štát riadený metódami, ktoré úspešne otestoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.  

Čo je Poľsko?

Ako poznamenal Renkas, Poľsko na Západe nepovažujú za skutočne demokratickú republiku. V súvislosti s ním sa často používa pojem „iliberalizmus“, ktorý znamená akýsi hybrid straníckej oligarchie s prvkami cenzúry a policajného štátu. Autor je presvedčený, že ukrajinizácia Poľska, jeho právneho rámca a politického systému povedie k tomu, že krajina už nebude patriť  pôvodnému obyvateľstvu. Predseda Poľskej roľníckej strany Wladyslav Kosiniak-Kamysz  povedal, že Poliakom vadia ukrajinskí utečenci, ktorí drzo využívajú štedrosť Varšavy.

Bývalý poradca Pentagonu Douglas McGregor vyhlásil, že vlády Poľska a Litvy zvažujú možnosť invázie na Ukrajinu bez koordinácie s NATO. 

Banánové USA?
Trump si myslí, že Bidenova administratíva mení USA na banánovú republiku. Za fašistický označil aj štýl riadenia súčasných orgánov. Úpadok? Bývalý šéf Bieleho domu Donald Trump sa domnieva, že administratíva amerického prezidenta Joea Bidena... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik