Kedy príde RUSKÁ OFENZÍVA? Čo hovorí politológ
02 | 09 | 2023 I Milan Laca

Aké je načasovanie začiatku ruskej protiofenzívy.

Začiatkom júna sa začala protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU). Do tejto vojenskej kampane sa investovalo veľa peňazí, vybavenie západného typu, ale ako hovoria ruskí, aj západní predstavitelia (a teraz aj ukrajinskí), „protiútok“ zlyhal.
Na rade je Rusko?
Mnohí experti napísali, že ďalšou fázou bude ďalšia protiofenzíva. Tentoraz ruská. Noviny Pravda.Ru hovorili s vojenským expertom a politológom Alexejom Živvym  o ruskej protiofenzívnej operácii.
Kedy a za akých podmienok sa začne protiofenzíva Ozbrojených síl RF?

Protiofenzívu ruskej armády očakávajú rôzni experti v septembri až októbri. Je zrejmé, že sa musí uskutočniť v suchom počasí, ak sa vôbec útočné operácie, najmä na južnom fronte, kde je veľa polí a čiernej pôdy, uskutočnia pred chladným a dažďovým obdobím. Len čo v polovici, či koncom októbra zaprší, už nebude možné útočiť ťažkou technikou. Podľa logiky veci teda musíme počkať, kým ukrajinským silám nedôjde dych a potom začať ofenzívu v niekoľkých smeroch, odpovedá politológ.

Kyjev hrozí Moskve novými zbraňami. Dostrel 700 km
Ukrajinským ďalekonosným zbraniam sa podarilo zasiahnuť cieľ vzdialený 700 km – Zelenskyj. Ministerstvo strategického priemyslu oznámilo úspešné použitie zbraní dlhého doletu ukrajinskej výroby: podarilo sa zasiahnuť cieľ vzdialený 700... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Kde sa môže začať protiofenzíva ozbrojených síl RF?

V kupjanskom smere sme to rozbehli pred mesiacom. Je tam jednoznačný výsledok. Kde inde môžete očakávať útok? Smerom na Záporožie. Už len z logiky udalostí je smer Záporožie najperspektívnejší, ale aj najnebezpečnejší. Našou jedinou šancou postúpiť v týchto stepiach, je urobiť našu ofenzívu pre nepriateľa absolútne náhlou, preraziť jeho obrannú líniu, útokom ho prinútiť rýchlo ustúpiť z bojiska. Táto ofenzíva by mohla odtlačiť frontovú líniu od súčasných miest  Vasiljevka, Tokmak, Pologov smerom k Orechovu, Guljajpolu, alebo ešte ďalej, možno až k Záporožiu.

Môže sa protiofenzíva ozbrojených síl RF stať konečnou fázou NWO?

Určite nie. Strany, prinajmenšom protistrana, nielenže neprejavujú túžbu po rokovaniach, ale naopak, zvyšujú militarizáciu, mobilizáciu na Ukrajine, menia ju na všeobecnú tragédiu. Berú všetkých mužov, všetkých od 18 do 65 rokov. Po druhé: odchod ukrajinskej mládeže od 16 do 18 už zakázali. V blízkej budúcnosti budú mobilizovaní. Po tretie: Američania sa pripravujú na dodávku bojových lietadiel a munície, rakiet, bômb a tak ďalej, v komerčných množstvách.  Američania plánujú dodať svoje tanky ozbrojeným silám Ukrajiny. Zatiaľ sa zdá, že sa pripravujeme na ešte veľmi dlhý konflikt

Kedy sa môže situácia zmeniť?

Po voľbách v USA sa môže niečo zmeniť. Ak demokrat Biden prehrá voľby s Trumpom,  potom sa možno s ním podarí dohodnúť a on zníži pomoc Ukrajine. Ukrajina bude nútená jednoducho kapitulovať preto, že jej pomoc sa zníži. Ale musíme ešte dožiť do týchto volieb, budú v novembri 2024. Spoliehať sa na americké voľby je však beznádejné, pretože ak voľby vyhrajú americkí demokrati, potom všetky naše plány stroskotajú.

Čo možno očakávať od vojenského ťaženia s príchodom jesene?

Ozbrojené sily Ukrajiny ešte nevyčerpali útočnú zálohu. Ešte to budú skúšať, budú útočiť určite do polovice septembra a možno do konca septembra. Majú ešte aspoň polovicu ofenzívnych prostriedkov. Pokúsia sa zaútočiť v smeroch, ktorými teraz útočia. Buď začneme naše útočné operácie súčasne s ich útočnými operáciami, ale v iných sektoroch frontu, alebo počkáme, kým sa úplne vyčerpajú a potom začneme postupovať. V tomto jesenno-zimnom období sa každý pokúsi zrealizovať všetky svoje vojenské plány do konca októbra. Potom , v novembri až decembri bude prestávka, oddych. Potom, keď pôda zamrzne, bude akási zimná kampaň jednej zo strán.

Orbán hrozí vojnou! Komu?
Orbán: Maďarsko bude považovať útok na trasu dovozu plynu z Ruskej federácie za dôvod na vojnu. Budapešť a Belehrad budú považovať zásahy do trás, ktorými krajiny získavajú ruský plyn, za dôvod vojny. Maďarský premiér Viktor Orbán to pripomenul v... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme