UHRÍK: Európsky parlament je PREHNITÝ, zrušil by som ho
23 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Europoslanec a predseda Republiky Milan Uhrík poskytol rozhovor portálu Topky.sk.

Zásadny rozdiel medzi Republikou a Smerom-SSD

Uhrík v rozhovore povedal, že berie s rezervou vyjadrenia „tzv. demokratov“ v súvislosti s tým, že odmietajú povolebnú spoluprácu s jeho stranou. O týchto politikoch Uhrík hovorí, že sami seba označujú za demokratov, za lepších ľudí a morálne etalóny, ale sami podľa neho nedodržiavajú elementárne štandardy, ktoré vyžadujú od ostatných. Z ich vyjadrení si Uhrík podľa svojich slov nerobí ťažkú hlavu, berie ich ako súčasť politického boja a nástroj očierňovania politických oponentov.

Cieľom Republiky je podľa Uhríka byť vo vláde. Podľa svojich slov sa snažia o vybudovanie veľkej strany, chcú dosiahnuť volebný úspech a posunúť Slovensko ďalej.

Uhrík si nemyslí, že jeho strana nemá koaličný potenciál. Pripomína, že spoluprácu s Republikou nevylúčil ani Hlas-SD, SNS či ďalšie strany. Podľa Uhríka sa niektoré strany síce vyjadrujú, že si spoluprácu s Republikou nevedia predstaviť, ale nakoniec bude všetko po voľbách záležať od počtu poslaneckých mandátov, ktoré získajú jednotlivé strany. „Potom si to už budú musieť vedieť predstaviť,“ hovorí Uhrík. Teraz sa podľa jeho slov snažia držať bokom, lebo chcú byť „pekní“ pred médiami, voličmi a mimovládnymi organizáciami.

Uhrík sa podľa svojich slov nebojí, že by Republike prebral hlasy Smer-SSD. „Oni robia sociálnodemokratickú politiku a my robíme vlasteneckú politiku. V tom je zásadný rozdiel,“ myslí si Uhrík.

Zaujímavý sľub Republiky
"Akonáhle získame možnosť ovplyvňovať štát z pozície vládnej strany, zastavíme všetko financovanie politických mimovládok zo štátneho rozpočtu!" Píše na sociálnej sieti Milan Mazurek z Republiky. "NEBUDÚ PRZNIŤ deti! Zašli už priďaleko! MY v hnutí... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Žiadni fašisti ani extrémisti

Predvolebnú kampaň bude Republika podľa Uhríka financovať z vlastných úspor a vlastných pôžičiek, ktoré poslanci dávajú hnutiu. Uhrík podľa svojich slov sám ako europoslanec dáva 3000 eur. Republika sa podľa Uhríka nechce zaviazať oligarchom či sponzorom, aby bola na ich „špagátiku“, pričom by potom členovia strany tŕpli, že im NAKA vykopne dvere.

Na otázku, kto, resp. aký mecenáš stojí za Republikou, Uhrík odpovedal, že sú to Uhrík, Ďurica, Mazurek, Suja a ďalších 1500 členov strany. Podľa jeho slov za nimi nestojí žiadna externá sila, čo im dáva slobodu v rozhodovaní.

Topky.sk sa Uhríka spýtali aj na to, že sa hovorí, že v pozadí Republiky stojí bývalý šéf vojenských tajných Ján Balciar. Uhrík odpovedal, že Balciara nepozná a osobne ho nikdy nestretol. Tieto reči sú podľa neho len „klebetami“.

Na otázku, či budú na kandidátke Republiky aj iní ľudia, ako len členovia strany, Uhrík odpovedal, že majú „zopár mien v rukáve“. Podľa jeho slov však nepôjde o súčasných poslancov. Uhrík hovorí, že stranu nechce otvárať hocijakým „oportunistom“, ktorí sa objavia dva mesiace pred voľbami.

Uhrík dostal od redaktorky aj otázku, či sú členovia Republiky skrytí alebo otvorení extrémisti či fašisti. Politik odpovedal, že v jeho strane extrémisti ani fašisti nie sú. Uhrík odmietol, že by sa poslanec Republiky Milan Mazurek v nejakej diskusii popieral holokaust. Podľa Uhríka najhorším vyjadrením, ktoré mala jeho strana k holokaustu bolo to, že ho odmietli komentovať. Europoslanec si myslí, že historické témy by v prvom rade mali prezentovať historici, nie politici. Ďalej vysvetľuje, že nikto z Republiky holokaust nespochybňuje. Podľa Uhríkových slov bol aj jeho dedko svedkom toho, ako v Šuranoch židov nakladali do dobytčiakov.

Uhrík sa tiež vyjadril, že súčasný systém diktuje ľuďom, čo si majú myslieť a ako sa majú správať - napríklad, či sa musia alebo nemusia dať zaočkovať.

Ako vám zas Brusel tento rok prevetrá peňaženky
"Benzín a plyn bude opäť drahší! Slovenskí europoslanci odhlasovali nové dane. Benzín zdražie cca o 10 centov na liter a plyn o 70-80 eur pre rodinu na rok." Informuje nás o niečom, o čom nás nikto iný nepovažuje za potrebné informovať,... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Bratislava je najslabšia

Redaktorka sa Uhríka spýtala aj na sexuálny škandál týkajúci sa kandidátky za ĽSNS do parlamentu v minulých voľbách. Uhrík odpovedal, že toto je skôr otázka na predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu, pričom jeho samého súkromný život iných ľudí nezaujíma. Ku Kotlebovi sa Uhrík ešte vyjadril, že pokiaľ od neho odišli obaja europoslanci, časť poslaneckého klubu v parlamente či polovica vedenia strany, tak sa nedá povedať, že by bola chyba v celom svete, ale skôr je tu chyba v tom jednom človeku, ktorý „nedokáže vychádzať s nikým okrem seba“.

Uhrík sa v rozhovore tiež vyjadril, že Európsky parlament je dosť „prehnitý“, pokiaľ ide o nejaké morálne hodnoty. Aktuálne sa tam podľa jeho slov prevaľuje jeden korupčný škandál za druhým. Uhrík hovorí, že Európsky parlament ako taký by zrušil, keďže ho považuje za predraženú inštitúciu.

Na otázku, ako podľa neho vyzerá volič Republiky, Uhrík odpovedal, že je to v prvom rade vlastenec či vlastenka. Myslí si, že jeho strana má voličov pokrytých rovnomerne, pokiaľ ide o vzdelanie a vekovú štruktúru. Pokiaľ ide o regióny, Uhrík priznáva, že Bratislava je z pohľadu zastúpenia voličov jeho strany najslabším regiónom. Uhrík si to vysvetľuje aj tým, že Bratislava je kozmopolitné mesto, kde sa prirodzene sústreďujú tí, ktorí túžia po slobodnejšom živote či lepšom vyžití. Väčšiu podporu má podľa Uhríka jeho strana vlastne všade na východ od Bratislavy.

Gen. Viktorín: Prečo potrebuje Naď ochranku?
Po odchode z ministerského postu o ochranku požiadal aj niekdajší minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati). Urobil tak na základe odporúčania a podľa generála Jozefa Viktorína (Republika) ho dobieha minulosť. O ochranku požiadal Jaroslav Naď na... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Riziko falšovania volieb

Uhrík sa ďalej vyjadril aj k tomu, ako niektorí novinári či politici obviňujú Republiku, že straší v súvislosti s otázkou možného falšovania volieb. Takéto riziko tu však podľa Uhríka skutočne existuje. Odvolal sa aj na prieskum, podľa ktorého 41 percent ľudí obáva, že voľby budú zmanipulované, skreslené či sfalšované. Preto podľa jeho slov Republika prišla aj s návrhom zákona, ktorý by tomuto falšovaniu zabránil. Republika chce podľa jeho slov povinné zverejňovanie zápisníc a taktiež mieni robiť paralelné sčítanie hlasov.

Redaktorka na záver položila Uhríkovi otázku, či sa majú Bratislavčania báť toho, pokiaľ sa Republika dostane k moci. Uhrík si nemyslí, že by sa mali báť. Bratislava je preňho rovnaké slovenské mesto, ako sú aj ostatné, hoci je pravda, že je liberálnejšie orientované.

Rozhovor ukončil europoslanec myšlienkou, že môžeme mať iné názory, ale nemali by sme sa za to nenávidieť.

Peter Pellegrini: TOTO JE TOTÁLNE FIASKO!
Heger nám dlhuje tri nemocnice a prácu pre našich ľudí! píše Peter Pellegrini, predseda strany HLAS - SD, ktorý poukazuje aj na iné! Konkrétne na totálne fiasko Hegera a jeho vlády! "Pán Heger do posledných chvíľ na čele vlády tvrdil, že voľby... Čítať ďalej
23 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik